افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
3

رد با هدف آینده! روحانی عضو جدید حزب رجا است

  • کد خبر : 188372
رد با هدف آینده!  روحانی عضو جدید حزب رجا است

کد خبر: 15488 ۱۴۰۲/۱۱/۰۷ ۰۱:۲۳:۴۲ آیا حذف رئیس جمهور سابق از چرخه انتخابات پرده نهایی برای برداشتن جریان میانه رو در ایران است؟ حسن روحانی در سخنرانی روز اعدامش در سال 1392 از خدا خواست که آنچه بر اسلافش گذشت فراموش نشود، البته پس از آن 8 سال رئیس جمهور بود، اما پس از طرد […]



کد خبر: 15488

۱۴۰۲/۱۱/۰۷ ۰۱:۲۳:۴۲


آیا حذف رئیس جمهور سابق از چرخه انتخابات پرده نهایی برای برداشتن جریان میانه رو در ایران است؟




حسن روحانی در سخنرانی روز اعدامش در سال 1392 از خدا خواست که آنچه بر اسلافش گذشت فراموش نشود، البته پس از آن 8 سال رئیس جمهور بود، اما پس از طرد شدن از اتهاماتی مانند دولت ها، مسیر جدیدی را انتخاب کرد. مجمع تشخیص مصلحت نظام و خبرگان رهبری، واقعاً باید فراموش نکنید که چه بر اسلاف شما گذشته است.

گفتن فردا | حکومت شورای نگهبان در ادامه رفتار یک دهه اخیر خود با رد صلاحیت مدیران ارشد کشور، این بار نام حسن روحانی رئیس جمهور سابق را برای شرکت در انتخابات خبرگان رهبری با خودکار نشان داد.

از سال 1392 که شورای نگهبان با کنار گذاشتن اکبر هاشمی رفسنجانی از حضور در انتخابات ریاست جمهوری بزرگترین رد صلاحیت تاریخ پس از انقلاب را انجام داد تا امروز با سهولت و آرامش بیشتری مدیران و مدیران ارشد کشور را از انتخابات مختلف حذف کرده است. محمود احمدی نژاد و علی لاریجانی نیز از روسای قوایی بودند که در پی فعالیت هایشان توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند. چهره هایی مانند اسفندیار رحیم مشایی، اسحاق جهانگیری، علی مطهری و مسعود بیزیکیان نیز همانند روسای این دهه از سوی شورای نگهبان به عنوان اعضای دوم دولت و مجلس رد صلاحیت شده اند. شخصیتی مانند سید حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی، در انتخابات خبرگان قبلی رد صلاحیت شد. بنابراین رد صلاحیت رئیس جمهور سابق دیگر برای هیچکس جای تعجب نداشت و شاید اگر حسن روحانی تایید می شد، انتخابات غافلگیرکننده بود.

حذف روحانی و پیام به میانه روها

حسن روحانی در 29 آبان ماه در انتخابات خبرگان رهبری ثبت نام رسمی کرد. اگرچه وی در نشست خبری پس از ثبت نام اعلام کرد که قصد ارائه لیست در این انتخابات را ندارد، اما رفتار او در روزهای اخیر حکایت از هدایت و هدایت اعتدالیون برای انتخابات اسفند 1402 داشت.

وی در دو ماه و نیم گذشته علاوه بر سخنرانی در مراسم سالگرد مرحوم هاشمی رفسنجانی، با وزرا و معاونان رئیس جمهور سابق، جمعی از دانشگاهیان و روحانیون، جمعی از استانداران سابق، جمعی از فرهنگیان دیدار کرد. ، هیئت مدیره خانه کارگر، جمعی از خبرنگاران و جمعی از. وی نسبت به مدیران سابق دارای تحصیلات عالی بود و علاوه بر دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات، بارها از وضعیت کنونی کشور نیز گلایه کرده بود.

اگرچه نامزدهای اصلاح طلب در انتخابات شورای اسلامی به طور گسترده رد صلاحیت شدند، اما تایید چهره های معتدلی مانند مدیکیان، مطهری و نوبخت؛ در حالی که رقبای اصلاح طلبان در انتخابات شورای اسلامی شهروندی به شدت رد شدند. این ذهنیت را تقویت کرد که حسن روحانی در این انتخابات شانس عبور از فیلتر شورای نگهبان و رهبری جریان اعتدال را دارد. البته با توجه به برکناری وی از مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از سال ها حضور در این مجمع حکومتی و پس از پایان دوره ریاست جمهوری، تصویب صلاحیت وی خوش بینی زیادی بود اما با اعلام نهایی رد صلاحیت وی مشخص شد که تایید صلاحیت ها بر اساس رویکرد فردی بوده است، انجام شده است و هیچ عزمی برای تقویت رقابت انتخاباتی و مجذوب کردن آن با امکان جریان های متعدد وجود ندارد.

حذف حسن روحانی را می توان پرده نهایی حذف روند معتدل در ایران دانست. نیروهای ملی و مذهبی، نهضت امام و اصلاح طلبان در مقطعی متوجه شدند که دیگر جایی در ساختار سیاسی کشور ندارند و پروژه حذف اعتدالیون که در دهه گذشته با برکناری کلید خورده بود. هاشمی رفسنجانی با دو رد صلاحیت لاریجانی و حسن روحانی سال گذشته به پایان رسید.

به جای خشمگین کردن انتخابات، درخواست رأی اعتراضی کنید

ساعاتی پس از انتشار خبر رد صلاحیت، حسن روحانی در بیانیه ای با انتقاد شدید از شورای نگهبان گفت: کسانی که من و هزاران نامزد شورای اسلامی را به دلایل سیاسی رد صلاحیت کردند، صلاحیت و حق حضور مردم را سلب کردند. نه صاحب انقلاب و کشور هستند و نه صلاحیت تعیین مصلحت کشور و محرومیت از خدمتگزاران صادق و آگاه کشور را دارند.»

البته رئیس جمهور سابق با بیان اینکه با توجه به رد صلاحیت اقوام و دوستانش در انتخابات گذشته احساس رد صلاحیت کرده است، گفت: هر چند در زمان ثبت نام می توان حدس زد که وقتی عده ای در انتخابات رد صلاحیت شدند این دو نفر. انتخابات قبلی به جرم حمایت از روحانی رد خود روحانی; اما نمی‌توانست بهانه اعمال بد دیگران را به کار گیرد تا از انجام وظیفه‌ای که حق می‌دانست دوری کند.

البته روحانی پیشنهاد داده است که مردم به جای خشم صندوق، با رأی اعتراضی به دنبال تحقق خواسته های خود باشند: «باید راهی پیدا کرد تا «رای اعتراض» به صدای مردم تبدیل شود. هنوز هم معتقدم که باید در انتخابات شرکت کنم، هرچند من هم رد شدم، باید با رای اعتراض کرد.»

درخواستی که پس از رد صلاحیت به عنوان یک بیانیه مناسب به نظر می رسد، اما برای اجرا و عملی شدن این ایده اتفاق نظر وجود ندارد و به احتمال زیاد در انتخابات آینده نه مورد استقبال مردم قرار می گیرد و نه استقبال خوبی از آن خواهد شد. توسط جریان های سیاسی همسو مانند اصلاح طلبان.

پرونده ای برای جلوگیری از سقیفه آینده

واکنش های مثبت و منفی زیادی در پی رد صلاحیت رئیس جمهور سابق صورت گرفت. علی جنتی وزیر ارشاد در دوره ریاست جمهوری روحانی گفت: اقلیت تمامیت خواه حاکم اجازه حضور رئیس جمهور سابق در مجلس خبرگان رهبری را نداد، بنابراین این نهاد به طور کامل در اختیار آنها خواهد بود.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت روحانی نیز نوشت: تعادل بین سقوط و رشد، طبیعت یک سیستم زنده است، اما اگر سقوط ها تشدید شود، طرد و محدود شدن دایره، نظام به سمت پیری و پیری می رود. ناکارآمدی، شکست نظام را باید پیدا کرد و درمان کرد، نسخه حذف مردم یا حذف آنها از قطار انقلاب از ابتدا مشخص بود که درمان نمی کند، رویه درمان را باید طور دیگری برنامه ریزی کرد.

اجرای قطار انقلاب موضوعی بود که از سوی دیگر منتقدان نیز مطرح شد. سید عباس صالحی، وزیر ارشاد معنوی و مدیرکل موسسه اطلاع رسانی نیز تاکید کرد: وقتی افراد و گروه ها را از قطار انقلاب پیاده می کنیم، به جای دور انداختن و بی احترامی به آنها، ساده ترین فکر این است که چرا سوار قطار شویم. قطار انقلاب». چنین مقصدی را پیدا کنید؟ و وقتی به رهبرانقلاب اجازه این کار را می دهیم، تکلیف این قطار را از اول تا آخر مشخص کرده ایم! انقلاب و ایران را به دست تارج نگذاریم.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور روحانی در دوران ریاست جمهوری وی با طرح این سوال گفت: این چه سازوکاری است که در هر انتخاباتی بسیاری از شخصیت ها و مقامات عالی رتبه مانند رئیس جمهور و … رد صلاحیت می شوند یا کنار گذاشته می شوند؟

اما برخی از چهره های تندر مانند حمید رسایی از این محرومیت استقبال کردند. او در کانال خود نوشت

اما کریمی قدوسی نماینده مشهد و از اعضای جبهه پایداری با رمزگشایی از این ماجرا از روحانی به عنوان فردی که «استعداد و اراده ساخت سقف» را داشت یاد کرد. اشاره ایشان احتمالاً به موضوع «سقیفه بنی ساعده» و انتخاب جانشین پیامبر اسلام اشاره دارد. به همین دلیل عباس عبدی روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی در آینده کانال خود نوشت و ربطی به گذشته ندارد.

معنوی؛ عضو جدید حزب رجا

لطف الله میثمی، فعال سیاسی، برای بسیاری از مدیرانی که از ساختار عصبانی هستند و در زمره مطرودان قرار می‌گیرند، از عبارت حزب رجا (مخالفین جمهوری اسلامی) استفاده می‌کند. حسن روحانی را باید عضو جدید این جریان دانست. حذف شدگانی که به گفته برخی از فعالان، ظرفیت تشکیل چندین دولت و مجلس موثر را دارند. حسن روحانی در سخنرانی روز اعدامش در سال 1392 از خدا خواست که آنچه بر اسلافش گذشت را فراموش نکند، البته پس از بیان این سخنان 8 سال رئیس جمهور بود، اما پس از طرد شدن از مناصب دولتی، مسیر جدیدی را انتخاب کرد. مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام و خبرگان رهبری، واقعاً باید فراموش نکنید که چه بر اسلاف شما گذشته است.

منبع: توسعه ایرانیان

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=188372

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.