افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
2

راه های اصلاحات تدریجی و مسالمت آمیز نباید بسته شود

  • کد خبر : 110803
راه های اصلاحات تدریجی و مسالمت آمیز نباید بسته شود

مرحوم طالقانی در اوایل انقلاب گفت که خشونت را کنار بگذارید و تاکید کرد که مسئولان باید افرادی باشند که صلاحیت داشته باشند و از همه سلیقه ها و نظرات سیاسی در مسئولیت ها و سمت های خود استفاده کنند و خواستار عفو عمومی شدند. عبارات ذکر شده اظهارات کمال الدین پیرموژان نماینده سابق شورای […]

مرحوم طالقانی در اوایل انقلاب گفت که خشونت را کنار بگذارید و تاکید کرد که مسئولان باید افرادی باشند که صلاحیت داشته باشند و از همه سلیقه ها و نظرات سیاسی در مسئولیت ها و سمت های خود استفاده کنند و خواستار عفو عمومی شدند. عبارات ذکر شده اظهارات کمال الدین پیرموژان نماینده سابق شورای اسلامی در گفت و گو با آرمان ملی است. پیرموذن در این گفت وگو به تحلیل مهم ترین چالش های کشور در فضای انتخاباتی می پردازد که در ادامه می خوانید.

*بنیادگرایان و به ویژه طیف رادیکال این جریان به دنبال تطهیر در حوزه های مختلف قدرت از جمله مجلس آینده هستند. چگونه از فرآیند تصفیه جلوگیری کنیم؟

در قانون اساسی ما هیچ اصلی برای طبقه خاصی جنبه انحصاری ندارد. اگر بر اساس دیدگاه جریان رادیکال، وجه اسلامی نظام را در انحصار قدرت خلاصه کرد، البته بخشی از روحانیت مخالف تفسیر این جریان هستند. اما به نظر می رسد زمانی که این بینش گسترش یافت، به تدریج وارد نظام آسیب جمهوری شد. افرادی را که خودشان نبودند از قدرت کنار گذاشتند، بنابراین در سال های اخیر روند اختلاف نظر بخشی از جامعه با این جریان آغاز شد. گرچه در سال های ابتدایی انقلاب تا حدودی اعتدال حفظ شد، اما پس از آن، به ویژه از زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد، گرایش به انحصار طبقاتی داشت. علت گستردگی رودیکرد این بود که این جناح دید که بسیاری از مردم به او اعتماد ندارند و با مشارکت حداقلی مردم در انتخابات پیروز شدند، تصمیمات سختی گرفتند. از آنجایی که فشارها افزایش یافت و مردم حق اعتراض قانونی نداشتند و برخی در نظام مشارکت حداقلی را از مردم پذیرفتند، مردم به طور فزاینده ای از آنها فاصله گرفتند. در نهایت مردم به تاییدات و اقدامات و حتی تبلیغات او مشکوک شدند. در سال‌های اخیر به جایی رسیده است که بخشی از جامعه برخلاف آنچه که تایید یا تبلیغ می‌کند عمل می‌کند.

وقتی کیفیت قدرت ضعیف می شود طبیعتاً مردم را به دو دسته اقلیت داخلی و اکثریت غیرداخلی تقسیم می کند که بی شک ضرر و بی اعتمادی را به دنبال دارد و به منافع نظام و سرمایه اجتماعی لطمه می زند. تاریخ هرگز به عقب باز نمی گردد، نباید همه راه ها برای اصلاحات تدریجی و مسالمت آمیز بسته شود. اکنون ما مجمع اصلاح طلبان خواستار نامزدهای مردم غیور ایران، دلسوزان نظام و سازمان، مدافعان منافع ملت و ملت به مردم می گوییم نه انقلاب، بلکه اصلاحات.

* چرا این اتفاق افتاد؟

وقتی کیفیت قدرت ضعیف می شود، طبیعتاً مردم را به دو گروه اقلیت داخلی و اکثریت غیرداخلی تقسیم می کند که بی شک ضرر و بی اعتمادی را به دنبال دارد و به منافع نظام و سرمایه اجتماعی لطمه می زند. تاریخ هرگز به عقب باز نمی گردد، نباید همه راه ها برای اصلاحات تدریجی و مسالمت آمیز بسته شود. اکنون ما مجمع اصلاح طلبان خواستار نامزدهای مردم غیور ایران، دلسوزان نظام و سازمان و مدافعان منافع کشور و ملت هستیم، نه انقلاب، بلکه اصلاحات را به مردم می گوییم. حذف و خشونت جزء ذات هیچ انقلابی نیست. در آغاز اسلام، پیامبر اسلام (ص) پس از فتح مکه، شخصی را به بالای کعبه فرستاد تا بگوید: امروز روز رحمت است. بنابراین در اصل انقلاب اسلامی ما خشونت وجود ندارد و حذف نباید ملاک عمل باشد. مرحوم طالقانی در اوایل انقلاب گفت: دست از خشونت و انتقام بردارید، تاکید کرد که مسئولان باید افرادی باشند که صلاحیت داشته باشند و از همه سلایق و دیدگاه های سیاسی در مسئولیت ها و مناصب خود استفاده کنند و خواستار عفو عمومی شدند. هرگز نباید با طناب افراطی ها علیه مردم در چاه بیفتید. در این برهه خاص به نظر می رسد بیش از هر زمان دیگری قدرت سیاسی باید به صورت گسترده توزیع شود و مسئولان با گردآوری جریان خاص توتالیتر هر چه زودتر قدرت سیاسی را توزیع کنند. اگر این کار را نکند، شکاف بین مردم و آنها بیشتر می شود و منافع کشور به خطر می افتد و این چیزی نیست که دلسوزان کشور و ملت بخواهند و البته ملت نباید بگذارد. برای شرکت در انتخابات اسفند ماه و یاور مؤثری در توزیع قدرت سیاسی در تمام نقاط میهن اسلامی هستند.

* شرایط حضور مردم را می بینید؟

با انتخاب نکردن نمایندگان شجاع و شایسته، مردم در واقع قدرت خود را از دست می دهند. شورای اسلامی مظهر اراده ملت است نه ابزاری در دست یک اقلیت کوچک. مردم علیرغم همه فقر و کمبودها و تنگناها و مشکلات چون به مردم سالاری دینی برای اعتلای ایران اسلامی و ارتقای کیفیت زندگی ایرانیان اعتقاد دارند، در عمل باید نمایندگان خود را در پای صندوق های رای انتخاب کنند. و روشنگری، برای جمع آوری افراط گرایی و بحران آفرینی جریان ضد جمهوری خواهی نظام. اکنون که به دنیا نشان دادیم بلوغ فکری و اجتماعی داریم و ظرفیت و درک لازم و کافی برای شناخت منافع خود را داریم و نیازی به آن نداریم. ما به رای و نظر بیگانگان کاری نداریم، پس شایسته و لازم است که از این سرمایه عظیم با دادن آرای خود به پای صندوق ها برای ساختن این کشور و افزایش اقتدار ایران و قدرت چانه زنی صاحبان دفاتر دیپلماتیک استفاده کنیم. و تحریم ظالمانه آمریکا را از بین ببرید. بیش از این نمی توان شاهد مشکلات معیشتی مردم بود، راه نجات کشور عبور از این وضعیت با مشارکت موثر مردم و ریسک، ظرفیت و شهامت نمایندگان آینده برای کسب انتخابات رقابتی با حداکثری است. مشارکت اقوام، جوانان، زنان و سایر اقشار ایران بی‌تردید در تأمین حقوق اساسی مردم و تثبیت حضور آنان در تعیین سرنوشت خود مؤثر و برکت خواهد بود.

* یکی از مهم ترین انگیزه های مردم برای شرکت در انتخابات، تغییر شرایط اقتصادی آنهاست. چگونه می توان مردم را برای شرکت در انتخابات دعوت کرد در حالی که هیچ نشانه ای از این وضعیت وجود ندارد؟

با توجه به شرایطی که اقتصاد جامعه ایران در حال حاضر در آن قرار دارد، تا زمانی که این کابینه اقتصادی جای خود را داشته باشد، حتی بهترین و تخصصی ترین کابینه ها نمی توانند حداقل در کوتاه مدت، تحول اساسی ایجاد کنند. بنابراین باید با انتخاب نمایندگانی با تجربه و متحول در قانون گذاری، همه اندیشه ها به میدان آورده شود و از همه تجربیات بهره برد. باید تمام دانش و تجربه جامعه ایران به منصه ظهور برسد و قوانین ناکارآمد اصلاح شود. شخصیت زدایی مجلس و عدم مشارکت اکثریت مردم در تشکیل آن، مجلس را از بالا می کشاند و این باور را در ملت ایجاد می کند که رای و نظر آنها در اعمال حکومت و صدایشان در مجلس معتبر نیست. به مراکز تصمیم گیری گوش داده نمی شود. بدون شک برای توجه به مشکلات معیشتی مردم، حضور سرنوشت ساز ملت در انتخابات مجلس در اسفندماه بسیار ضروری است تا از اتهامات منفی متعدد در مجلس و بار هزینه های نابجا بر دوش ملت جلوگیری شود. مردم از نمایندگان منتخب خود انتظار دارند که وضعیت زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بهتری برای آنها فراهم کنند و با این حداقل نمایندگان این امکان وجود ندارد. امام راحل در دوران رهبری حکیمانه خود همواره مجلس را مرکز اقتدار نظام می دانستند، زیرا مجلس شورای اسلامی مظهر حاکمیت عالی مردم است نه حکومت و به ویژه نهضت خاص در نظام. جمهوری اسلامی از ایران نظارت قانونی مجلس ضامن سلامت آن است و بخش‌هایی از دولت که از نظارت مجلس محروم شده‌اند بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند. مجلس باید صدای مطالبات و دردهای مردم و مدافع اولویت از اراده آنها باشد، جهان حق مردم را برای اداره سرنوشتشان تجلیل می کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=110803

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.