افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
1

راه حل های خاموشی؛ مشکلی به نام عدم تعادل گاز

  • کد خبر : 378643

بازار؛ گروه ایران: علی محمدی پور یکی از اعضای سازمان نخبگان وزارت نفت در یادداشتی معتقد است که از ابتدای فصل گرما در ایران چندین سال است که برق مکرر قطع می شود و این مشکل نه تنها زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر قرار می دهد. زندگی ، بلکه نگرانی هایی را در مورد […]

بازار؛ گروه ایران: علی محمدی پور یکی از اعضای سازمان نخبگان وزارت نفت در یادداشتی معتقد است که از ابتدای فصل گرما در ایران چندین سال است که برق مکرر قطع می شود و این مشکل نه تنها زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر قرار می دهد. زندگی ، بلکه نگرانی هایی را در مورد تامین انرژی در ایران ایجاد می کند، بلکه به فعالیت های اقتصادی نیز آسیب می رساند.

چند سالی است که با شروع فصل گرما در ایران، قطعی برق مکرر رخ می دهد. این معضل نه تنها زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر قرار می دهد و نگرانی هایی را در مورد تامین انرژی در کشور ایجاد می کند، بلکه به فعالیت های اقتصادی نیز آسیب می رساند. امسال نیز با توجه به افزایش دما و مصرف بالای برق، مسئولان برنامه های خاموشی و مدیریت مصرف را اجرا کردند. در برخی نقاط این کاهش ها به ویژه در زمان اوج مصرف باعث نارضایتی شهروندان شده و تابستان را برای بسیاری از خانواده ها سخت کرده است.

علاوه بر این، قدیمی بودن زیرساخت تاسیسات برق رسانی نیز این مشکل را تشدید کرده است. همچنین مصرف بالای انرژی در بخش‌های غیرضروری و عدم استفاده از فناوری‌های جدید این بحران را تشدید کرده است.

به نظر می رسد برای حل این مشکل نیاز به سرمایه گذاری جدی، نوسازی فناوری انرژی های تجدیدپذیر و فرهنگ سازی در زمینه صرفه جویی در مصرف انرژی باشد. این موضوع می تواند به بهبود کیفیت زندگی مردم و حفظ منابع طبیعی کمک کند.

اختلاف نظر معضلی جدی در صنعت برق کشور است که با شروع موج گرما خود را نشان می دهد و علاوه بر قطعی برق منازل، قطعی برق صنعتی نیز رخ می دهد که فعالان اقتصادی آن را تعطیلی تا زمین صنعت خوانده اند.

به این ترتیب خسارات ناشی از قطعی مکرر برق به صنایع به یکی از موضوعات گلایه این روزها از سوی صاحبان واحدهای صنعتی تبدیل شده است که متحمل خسارات زیادی می شوند. موضوعی که نه تنها خسارت جدی به واحدهای تولیدی و صنعتی وارد می کند، بلکه ضربه جبران ناپذیری به توسعه کشور وارد می کند چرا که در مواجهه با مشکلات جدی تری مانند ضربه به تجهیزات برقی، وقفه در چرخه تولید، سردرگمی کارکنان، به ویژه در بخش صنایع بزرگ مانند فولاد و پتروشیمی، شاهد خسارات زیادی در بخش‌های مختلف کارخانه‌های تولیدی بوده‌ایم، بنابراین نیاز به راه‌اندازی مجدد کوره‌ها و فعال‌سازی مجدد آنها مستلزم هزینه‌های هنگفتی است و می‌توان این کار را انجام داد. گفت: بازسازی و بهسازی این کوره ها میلیاردها تومان هزینه دارد.
به نظر می رسد که ریشه این قطعی های مکرر برق را می توان در افزایش مصرف جستجو کرد. مصرف برق در تابستان امسال به رکورد رسیده و کمبود نیروگاه های برق آبی باعث مشکلاتی در تامین برق کشور شده است. برخی از قطعات و تجهیزات صنعتی به دلیل نوسانات برق دچار سوختگی شده است. جدای از این، تولیدکننده به دلیل حق شیفت باید مانند سابق و در مواردی حتی بیشتر به کارگر حقوق بدهد، در حالی که تولید کمتری دارد.

به عبارت دیگر قطعی برق باعث افزایش هزینه تولید شده است و هیچکس مسئول این افزایش هزینه نیست. خسارت ناشی از قطع برق به تولید قابل جبران نیست، زیرا زنجیره تولید مختل شده، مواد اولیه از بین می رود، کارگر وظیفه خود را نمی داند و… متاسفانه همانطور که گفته شد هیچکس پاسخگوی چگونگی بهبود تولید نیست. شرایط تامین برق

علاوه بر این موارد، به گفته صاحبان صنایع و بخش کشاورزی، خاموشی های اعمال شده در سال جاری برخلاف برنامه زمانی شرکت توزیع برق بوده و باعث سردرگمی زیادی در برنامه کاری آنها شده است. به گونه ای که بخش زیادی از فعالیت های این صنعت مختل شد و خسارات زیادی وارد شد.

به گفته کارشناسان حدود 30 درصد از شبکه برق کشور از عمر مفید خود گذشته است و نیاز به بهینه سازی دارد و بر اساس پیش بینی ها حدود 14 میلیارد تومان سرمایه گذاری لازم است. متوسط ​​رشد مصرف در دهه گذشته 4.7 درصد بوده و در سال جدید این تقاضا دو برابر میانگین ده ساله یعنی 6400 مگاوات رشد داشته است.

کل مصرف برق ایران در سال 1402 تقریباً 33 هزار مگاوات بوده که بخش صنعت 36 درصد و پس از آن بخش خانگی 30 درصد از کل مصرف را به خود اختصاص داده است. از ابتدای امسال تا پایان تیرماه 856 مگاوات نیروگاه گاز، 106 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده و 33 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به بهره برداری رسیده و در مجموع 995 مگاوات به ظرفیت اسمی تولید اضافه شده است. انرژی ایران.

پیش بینی می شود در سال 1403 در صورت آماده شدن کامل انرژی برق آبی یعنی تولید 8000 مگاوات; توان تولید عملی به 63 هزار مگاوات می رسد که با توجه به پیش بینی مصرف 77 هزار مگاوات و تقاضای برق کشور تا روز جمعه 26 شهریور که معادل 60 هزار مگاوات بود، صنعت برق با کسری 14 هزار مگاواتی مواجه خواهد شد. تامین برق در حداکثر بار 1403. که نسبت به سال 1402 19 درصد افزایش خواهد داشت.

در صورت تداوم روند فعلی و همچنین با توجه به عدم سرمایه گذاری در تولید برق و انرژی های تجدیدپذیر بر اساس میزان تقاضای مصرفی و با توجه به رشد میزان تقاضای مصرف برق در سال های آینده، مشکل قطعی های مکرر برق تشدید خواهد شد.

حل مشکل عدم تعادل برق در ایران در سال های آینده نیازمند رویکردهای جامع و متنوع است. در زیر چند راه حل آورده شده است:
1. افزایش تولید برق:
– سرمایه گذاری در نیروگاه های جدید از جمله نیروگاه های انرژی تجدیدپذیر (خورشیدی، بادی).
– بهسازی و نوسازی نیروگاه های موجود برای افزایش راندمان.
2. بهینه سازی مصرف:
– ترویج مصرف بهینه انرژی در خانه ها و صنایع مانند استفاده از لامپ های LED و دستگاه های دارای برچسب انرژی.
– اجرای برنامه های مدیریت بار در ساعات اوج مصرف.
3. توسعه شبکه انتقال و توزیع:
– به روز رسانی و تقویت شبکه های انتقال انرژی برای کاهش تلفات.
– برقراری ارتباط بین شبکه های برق مناطق مختلف کشور برای رفع نیازها.
4. استفاده از فناوری های جدید:
– ایجاد سیستم های هوشمند برای مدیریت مصرف و تولید برق.
– استفاده از باتری و فناوری ذخیره انرژی برای مدیریت بهتر شارژ.
5. تشویق سرمایه گذاری بخش خصوصی:
– ارائه مشوق های مالی و قانونی برای جذب سرمایه گذاری در پروژه های انرژی.
– همکاری با بخش خصوصی برای توسعه پروژه های انرژی های تجدید پذیر.
6. آموزش و آگاهی عمومی:
– برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی برای افزایش آگاهی عمومی از مصرف بهینه انرژی.
– تشویق مردم به استفاده از انرژی پاک و سبز.

انرژی الکتریکی اگرچه باعث رشد کیفی زندگی مردم می شود، اما رابطه مستقیمی با توسعه پایدار، شکوفایی و جهش بخش تولیدی در جوامع مختلف دارد. این در حالی است که در صحنه جهانی، چرخش از انرژی های فسیلی به سمت انرژی الکتریکی و تولید برق به دلیل ملاحظات زیست محیطی تشدید شده و منجر به توسعه و افزایش سهم انرژی الکتریکی در سبد انرژی کشورهای مختلف شده است.
البته باید توجه داشت که چالش صنایع تنها به عدم تعادل الکتریکی محدود نمی شود. با نزدیک شدن به فصل سرما، صنایع نیز با مشکلی به نام عدم تعادل گاز مواجه هستند که بسیار نگران کننده تر از برق است. در مجموع، این درگیری ها منجر به افزایش قیمت شمش فولاد، سیمان و سایر محصولات صنعتی خواهد شد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=378643

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.