به گزارش خبرگزاری مهر، خیراله خادمی، مدیرعامل این شرکت، تکمیل راه آهن چابهار – زاهدان را برای توسعه کریدور ریلی شرق کشور و اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به راه آهن ضروری دانست. . شبکه و گفت: این مسیر ریلی به طول 634 کیلومتر در چهار قطعه اجرایی است. تعریف شده است که خط خاش به زاهدان به طول 152 کیلومتر به بهره برداری رسیده و خط چابهار به نیکشهر به طول 151 کیلومتر با فیزیک در حال اجراست. پیشرفت حدود 87 درصدی در بخش زیرساخت.
خادمی پیشرفت فیزیکی زیرسازی کل مسیر را 86 درصد اعلام کرد و افزود: 90 درصد عملیات اجرایی تونل های مسیر انجام شده است و ساخت پل های بزرگ 60 درصد، پل های کوچک 76 درصد و … تقاطع ها از نظر فیزیکی 77 درصد پیشرفت کرده اند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: 39 میلیون مترمکعب عملیات خاکبرداری معادل 89 درصد انجام شده است، خاکریزی راه با اجرای 22 میلیون مترمکعب معادل 75 درصد انجام شده است عملیات بتنی تکمیل شده اند. کوچک همچنین با یک میلیون و 852 هزار مترمکعب پیشرفت فیزیکی 78 درصدی داشته است.
خادمی همچنین تخصیص 300 میلیون یورو معادل 7.4 میلیون اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به راه آهن چابهار – زاهدان در سال های اخیر را برشمرد و اظهار داشت: علاوه بر این میزان تاکنون 2.2 میلیون اعتبار از محل اعتبارات مردمی و غیره. منابع به همراه 4.2 همات از محل پاکسازی منابع و در مجموع 13.8 همات به این پروژه اختصاص یافته است.
وی ارزش روزانه این مگا پروژه راه آهن را تقریباً 1.5 میلیارد دلار و ارزش روزانه کار انجام شده را 45 همات اعلام کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در خصوص تامین تجهیزات لازم برای این پروژه توضیح داد و گفت: متقاطع الزام این خط ریلی از کارخانه تولید. متقاطع بتن با ظرفیت تولید روزانه 600 دستگاه در زاهدان عرضه می شود و مقدمات تامین ریل مورد نیاز پروژه با کارخانه ریخته گری آهن اصفهان و در آینده نزدیک بهره برداری از خط ریلی خاش و خاش فراهم شده است. ایرانشهر بهره برداری از راه آهن سراسری را آغاز می کند.
خادمی از آغاز عملیات اجرایی ایستگاه مسافربری ایرانشهر خبر داد و گفت: عملیات اجرایی این ایستگاه با سرعت خوبی در حال انجام است، سکوی زمینی ایستگاه سازمانی و مسافربری چابهار آغاز شده و عملیات ساخت سازمان ایستگاه نیکشهر نیز در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه مناطق کمتر توسعه یافته شرق کشور سواحل مکران و ارتقای پتانسیل معدنی شرق کشور را از اهداف ساخت این پروژه دانست و گفت: اتصال ترانزیتی کشورهای آسیای میانه و شرق روسیه به آب های آزاد، دسترسی افغانستان به آب های آزاد و هند به بندر چابهار از دیگر اهدافی است که با احداث راه آهن چابهار – زاهدان محقق خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی راه آهن چابهار – زاهدان را یک پروژه بزرگ ریلی برای کشور اعلام کرد و افزود: حدود 70 میلیون متر مکعب حجم خاکی، احداث 30 کیلومتر پل، احداث 17 کیلومتر تونل، استفاده از … 90 هزار تن راه آهن نشان دهنده بخشی از بزرگی عملیات اجرایی در این پروژه بود.
خادمی درآمد سالانه بیش از 300 میلیون دلار از محل درآمدهای گمرکی، ترانزیت بین المللی و حمل و نقل داخلی بار این راه آهن را برای اقتصاد کشور ارزشمند دانست و اظهار داشت: ظرفیت حمل و نقل کالا به میزان 7 میلیون و 800 هزار تن بار است. سالانه از طریق هند و کشورهای آسیای جنوب شرقی به کشورهای آسیای میانه و روسیه، با اشتغال 1560 نفر به طور مستقیم، 7800 نفر به طور غیر مستقیم، همراه با صرفه جویی سالانه 6.9 میلیارد لیتر سوخت به ارزش حدود 3.5 میلیارد دلار از سایر سودها. افتتاح راه آهن چابهار – زاهدان