ایذه، شهری در شرق استان خوزستان است که سفرتان به جنوب ایران را حسابی لذتبخش میکند. در این راهنمای سفر به ایذه به شما نشان میدهم سفر به خوزستان و بازدید از جاهای دیدنی ایذه چه حس و حالی دارد. یک بار که سفر کنید، دلکندن از جاهای دیدنی خوزستان و دیدنی های ایذه برایتان سخت میشود.
اگر سری به راهنمای سفر به استان خوزستان بزنید، حتما اسم شهر ایذه و جاذبه های گردشگری ایذه را میبینید. این شهر از نظر گردشگری اهمیت زیادی دارد؛ این را از وجود آثار باستانی، مناطق روستایی قدیمی و دیدنیهای طبیعی، بهراحتی میتوانیم بفهمیم. اگر هم راهنما را ندارید، خیالتان راحت باشد چون امروز در مجله گردشگری اسمارتک نیوز با مقاله راهنمای سفر به ایذه همه اینها را میخوانید.
بهتر است چه زمانی به ایذه سفر کنیم؟
بهترین زمان برای سفر به ایذه، اواخر اسفند تا آخر بهار است.
جاهای دیدنی معروف ایذه کجاست؟
سنگ نگاره کول فرح، پل شالو، دشت سوسن و تنگه قاسمی از معروفترین جاهای دیدنی ایذه است.
بهترین هتلهای ایذه کدام است؟
هتل آنزان و هتل بهاران مالمیر ایذه، تنها هتلهای ایذه هستند که هر دو فقط یک ستاره دارند.
از ایذه به کدام شهرها میتوان سفر کرد؟
دزفول، اهواز، خرمشهر و آبادان، شهرهای نزدیک به ایذه هستند و راحت از ایذه میتوانید به این شهرها برسید.
بهترین راه دسترسی به ایذه کدام است؟
جواب این سوال بستگی به سلیقه و بودجه شما دارد؛ اما حداقل سریعترین راه برای سفر به اهواز، سفر هوایی است.
مشخصات جغرافیایی ایذه
ایذه در مسیر بین اصفهان و خوزستان قرار دارد. اگر بخواهید از از اهواز سفر به ایذه را شروع کنید، باید بدانید مسیر اهواز تا ایذه حدود ۱۸۰ کیلومتر است. شهر ایذه از چهار جهت با این مناطق همسایه است:
- از شمال با لردگان
- از جنوب با کهگیلویه و بویراحمد
- از غرب با مسجد سلیمان
- از شرق با استان چهار محال و بختیاری
پایین همین تیتر در راهنمای سفر به ایذه برایتان لوکیشن ایذه را روی گوگل مپ گذاشتهام تا راحت متوجه موقعیت جغرافیایی این شهر بشوید.
شهرستان ایذه در کل حدود ۳۸۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، در شهرستان ایذه تقریبا ۱۹۸ هزارنفر و در مرکز این شهرستان، یعنی شهر ایذه، حدود ۱۲۰ هزارنفر زندگی میکنند.
لوکیشن ایذه روی گوگل مپ
نقشه ایذه
شهرستان ایذه دو بخش دارد:
- بخش مرکزی
- بخش سوسن
این قسمتها در بخش مرکز هستند:
- شهر ایذه
- دهستانهای پیان، حومه شرقی، حومه غربی، مرغا و هلایجان
در بخش سوسن هم فقط این دو دهستان هستند:
- سوسن غربی
- سوسن شرقی
برای اینکه محل دقیق این دهستانها و شهر ایذه را روی نقشه ببینید، میتوانید از نقشه گوگل مپی که در این راهنمای سفر به ایذه برایتان گذاشتم استفاده کنید؛ یا «ایذه» را در اپلیکیشنهای نقشه روی تلفن همراه خودتان سرچ کنید.
پیشنهاد میکنم در کنار بازدید از جاهای دیدنی ایذه سری هم به این دهستانهای سرسبز و خوش آبوهوا بزنید تا با خاطرههای قشنگ و بهیادماندنی بیشتری به خانه برگردید.
تاریخچه ایذه
رسیدیم به قسمت شیرین تاریخچه ایذه؛ اگر تاریخ را دوست دارید، با دقت بیشتری این بخش از راهنمای سفر به ایذه را بخوانید که حسابی حالش را ببرید. ایذه شهری تاریخی است؛ تاریخچه این شهر را که بخوانید، خودتان متوجه اهمیت ایذه در تاریخ میشوید.
اول از همه برویم سراغ اسمهای مختلف این شهر که قولش را قبلا داده بودم. ایذه از قدیم تا الان، اسمهای مختلفی داشته و هنوز هم مردم به اسمهای متفاوتی از این شهر یاد میکنند. ایزج، ایذه و مالمیر یا مالامیر، اسمهایی هستند که این روزها ممکن است بشنوید؛ اما ایذه در گذشته به نامهای انزان، آپاپیر یا آجاپیر، الیما، اوجا، ایگه، ایج و اینز شناخته میشده.
در بیشتر منابع دوره اسلامی، ایذه با نام ایذج نوشته شده. در دوره هخامنشیان هم ایذه با عنوان شهر الیما یا الیمایی شناخته میشد؛ این شهر بازمانده عیلامیان یا ایلامیان بود، به همین دلیل به آن شهر الیمایی میگفتند. ایذه در کتیبههای نقش برجسته اشکفت سلمان به نام آپاپیر یا آجاپیر ذکر شده است؛ این کتیبهها مربوط به دوره عیلام است.
قصه اسم مالمیر یا مالامیر هم به دوره اتابکان لر بزرگ برمیگردد. ایذه پایتخت حکومت بختیاری بود و این شهر به واسطه بزرگان اتابکان لر، مالمیر و بعدها مالامیر خوانده شد. اسم مالمیر همچنان روی ایذه بود، تا اینکه در تیر سال ۱۳۱۴، فرهنگستان ایران نام ایذه را برای همیشه به این شهر داد. بیشتر از این موارد، چیزی پیدا نکردم وگرنه حتما در راهنمای سفر به ایذه به آن اشاره میکردم.
همان طور که بالاتر هم گفتم آثار باستانی دیگری هم در ایذه وجود دارد که هر پیشینه هر کدام به دورهای از تاریخ برمیگردد؛ اما اینجا حرفی از آنها نمیزنم. با من در مقاله راهنمای سفر به ایذه همراه باشید، کمی جلوتر در جاهای دیدنی ایذه از اهمیت تاریخی این آثار باستانی حسابی حرف میزنم.
آب و هوای ایذه
آبوهوای ایذه یکی از مهمترین مواردی است که باید در راهنمای سفر به ایذه به آن اشاره کنم. خوزستان استانی با آبوهوایی بسیار گرم شناخته میشود؛ اما آبوهوای ایذه با تمام شهرستانهای خوزستان فرق دارد. میانگین بارش سالانه ایذه ۶۴۴ میلیمتر است؛ به این ترتیب ایذه رتبه اول بارش سالانه را بین مراکز شهرستانهای خوزستان دارد.
این شهر اقلیمی مدیترانهای از نوع نیمه کوهستانی دارد؛ این اقلیم تابستانهای نسبتا گرم و زمستانهای سرد و پر بارش دارد. میانگین اختلاف دمای سالانه ایذه ۲۱ درجه است. ایذه در بهار بهترین آبوهوای سالانه خود را دارد؛ البته آبوهوای پاییزی ایذه هم طرفداران زیادی دارد.
بهترین زمان سفر به ایذه
بهترین زمان سفر به ایذه، اواسط اسفند تا اواخر اردیبهشت است؛ در این ماهها ایذه بهترین آبوهوای خود را دارد. البته با توجه به وضعیت هوایی ایذه، در هر فصلی که دوست داشته باشید میتوانید به این شهر سفر کنید.
زمستان زمان خوبی برای کوهنوردی و یخنوردی است؛ پاییز هم فضایی رمانتیک و سرد دلچسبی را دارد. اگر گرما زیادی اذیتتان نمیکند، تابستان هم میتواند خوب باشد؛ بازدید از آبشارهای ایذه در تابستان حالوهوای دیگری دارد. بهار هم که دیگر میدانید، بهترین فصل برای سفر به ایذه.
بهار معمولا شلوغترین فصل در ایذه است؛ در این فصل گردشگران زیادی به ایذه میآیند. البته اگر از شلوغی زیاد فراری هستید، لازم نیست نگران باشید. ایذه در شلوغترین حالت خود هم پذیرای شماست و نمیگذارد حس بدی داشته باشید.
حمل و نقل در ایذه چطور است؟
متاسفانه حمل و نقل عمومی در ایذه وضع خوبی ندارد؛ اگر با ماشین شخصی خود به ایذه نروید، باید از تاکسیها استفاده کنید. ایستگاه مترو و اتوبوس درون شهری در ایذه وجود ندارد. برای جابجایی در سطح شهر میتوانید ماشین کرایه کنید یا تاکسی بگیرید. در ایذه آژانسهای زیادی وجود دارد که جابجایی در شهر را برای شهروندان راحت میکند.
محدودیتهای سفر به ایذه
محدودیت خاصی برای سفر به ایذه وجود ندارد. بستگی به دلیل سفر و طبع خودتان، برای شما محدودیتهایی وجود دارد که نمیتوانم همه آنها را در مقاله راهنمای سفر به ایذه بنویسم. برای مثال اگر تحمل گرمای تابستان برای شما سخت است، نمیتوانید در تابستان به ایذه بروید. باز برای مثال اگر به قصد یخنوردی میروید، مشخص است که در تابستان تقریبا نمیتوانید سراغ این تفریح بروید.
یکی دیگر از محدودیتهای ایذه، حمل و نقل عمومی آن است؛ بالاتر هم اشاره کردم که برای جابجایی در شهر فقط تاکسی در دسترس دارید. اگر با ماشین شخصی خود نمیروید کارتان کمی سخت است و ممکن است هزینه کرایه تاکسیها هم برای شما نسبتا گران تمام شود.
برای سفر با ماشین شخصی هم باید حواستان به مواردی باشد؛ مثل نکتههای ایمنی. اگر در زمستان سفر میکنید حتما مراقب باشید و وسایل ایمنی ماشین را همراه خودتان داشته باشید.
مسیرهای دسترسی به ایذه
برای رسیدن به ایذه، بستگی دارد از کدام شهر شروع به حرکت میکنید. در این مقاله راهنمای سفر به ایذه برایتان مسیرهایی که میتواند مورد نیازتان باشد را معرفی میکنم تا اگر از نقشه هم استفاده کردید، با مسیر کمی آشنا باشید و راه را سریع پیدا کنید.
- جاده ۷۲، ایذه را از شرف به شهرضا و اصفهان، و از غرب به اهواز وصل میکند
- جاده دهدز لردگان هم ایذه را به جاده ۵۵ و شهر یاسوج میرساند.
- میتوانید از مبدا خود به اهواز و بعد، از اهواز به ایذه بیایید.
روشهای متنوعی برای سفر به ایذه وجود دارد که همه آنها را بررسی میکنیم. راحتترین راه و سریعترین راه، همیشه سفر با هواپیماست؛ اما یادتان باشد اگر با هواپیما سفر کردید، برای حمل و نقل درون شهری باید از تاکسی استفاده کنید.
– سفر به ایذه با هواپیما
متاسفانه ایذه فرودگاهی ندارد؛ اما با این حال امکان سفر با هواپیما به ایذه وجود دارد؛ به همین دلیل است که این تیتر را هم در راهنمای سفر به ایذه آوردهام. برای سفر به ایذه با هواپیما، باید از فرودگاههای نزدیک استفاده کنید؛ که نزدیکترین فرودگاه به ایذه، فرودگاه اهواز است.
سفر با هواپیما نه تنها راحت و سریع است؛ بلکه تجربه متفاوتی از سفر را هم به شما میدهد. تماشای ابرها و شهرها از بالا حس و حالتان را از همان ابتدای سفر به ایذه تازه میکند. جالب است بدانید طبق تحقیقات، هواپیما امنترین روش برای سفر است؛ پس اگر تا به حال سوار هواپیما نشدهاید، نگران امنیت و راحتی سفر نباشید.
با سفر با هواپیما سریع به اهواز میرسید و بعد هم با اتوبوس یا تاکسی به ایذه میروید؛ بعد هم میتوانید ماجراجوییهای شگفتانگیزتان را از جاذبه های گردشگری ایذه شروع کنید.
– سفر به ایذه با قطار
برای سفر به ایذه میتوانید از قطار هم استفاده کنید؛ اما متاسفانه ایستگاه قطار در خود ایذه قرار ندارد. در واقع ایذه هیچ ایستگاه قطاری ندارد و برای سفر با قطار، باید از ایستگاه راهآهن اهواز استفاده کنید.
در طول روز سه قطار در مسیر تهران-اهواز و یک قطار در مسیر مشهد-اهواز در این ایستگاه راهآهن توقف میکنند. متاسفانه وضعیت قطارها سالهاست که تغییری نکرده است؛ به همین دلیل گردشگران زیادی نمیتوانند از طریق قطار به اهواز و در نهایت ایذه سفر کنند. البته میتوانید از شهرتان با قطار به تهران یا مشهد بروید، بعد از آنجا به اهواز بروید.
در این مقاله راهنمای سفر به ایذه باید بگویم که سفر با قطار مزیتهای زیادی دارد؛ اولین و مهمترین مزیتی که میتوانم به آن اشاره کنم این است که میتوانید ماشینتان را همراه خودتان با قطار به اهواز ببرید (مقاله حمل خودروی شخصی با قطار را بخوانید). بعد هم راحت با خودروی شخصی به ایذه میروید.
– سفر به ایذه با اتوبوس
همانطور که که بالاتر در راهنمای سفر به ایذه گفتم، در ایذه اتوبوس درون شهری وجود ندارد؛ اما میتوانید با اتوبوسهای بین شهری، خودتان را به ایذه برسانید. خوشبختانه ترمینال اتوبوس در شهرستان ایذه وجود دارد؛ به همین دلیل سفر راحتتر میشود. اگر هم اتوبوسی به مقصد ایذه پیدا نکردید، به اهواز بروید. با رفتن به اهواز، به راحتی میتوانید خودتان را به ایذه برسانید و از دیدن جاذبه های گردشگری ایذه لذت ببرید.
سفر به ایذه با اتوبوس نسبت به سفر با هواپیما یا قطار، ارزانتر است؛ اما باز برای جابجایی درون شهری باید هزینه تاکسی بدهید و این نکته، هزینههای سفرتان را بیشتر میکند. البته سفر با اتوبوس هم راحتیهای خودش را دارد؛ لذت بردن از منظره، نداشتن خستگی رانندگی و توقفهای گاه و بیگاه برای استراحت و صرف غذا.
– سفر به ایذه با خودرو شخصی
به نظر من بهترین راه برای سفر به ایذه، رفتن با خودروی شخصی است؛ چرا؟ چون با ماشین خودتان فرصت این را دارید که سر فرصت از جاهای دیدنی سر راه بازدید کنید و حالش را ببرید. شما را خسته میکند؛ اما خوشگذرانیهای مسیر ارزشش را دارد. در این قسمت راهنمای سفر به ایذه، برایتان فاصله بعضی شهرها تا ایذه را لیست میکنم.
- فاصله تهران تا ایذه؛ حدود ۷۸۰ کیلومتر، یعنی تقریبا ۹ ساعت و نیم
- فاصله اصفهان تا ایذه؛ حدود ۳۳۰ کیلومتر، یعنی تقریبا ۵ ساعت
- فاصله شیراز تا ایذه؛ حدود ۴۵۰ کیلومتر، یعنی تقریبا ۷ ساعت
- فاصله مشهد تا ایذه؛ حدود ۱۴۸۰ کیلومتر، یعنی تقریبا ۱۷ ساعت
- فاصله بندرعباس تا ایذه؛ حدود ۱۰۷۰ کیلومتر، یعنی تقریبا ۱۳ ساعت و نیم
– سفر به ایذه از تهران
برای سفر از تهران به ایذه با خودروی شخصی، یک مسیر مشخص دارید که آن را در همین راهنمای سفر به ایذه برایتان توضیح میدهم. در این مسیر از تهران به سمت استان اصفهان بروید؛ بعد از آنجا به شهر کرد، بروجن و بعد ناغان بروید. بعد از اینکه از شهرستان لردگان رسیدید، راحت میتوانید ایذه را پیدا کنید.
همانطور که گفتم، از تهران تا ایذه حدود ۷۸۰ کیلومتر راه است و باید تقریبا ۱۰ ساعت رانندگی کنید؛ اما اگر در مسیر برای بازدید از جاهای دیدنی توقف کنید سفرتان طولانیتر اما ارزشمندتر و بهیادماندنیتر خواهد شد.
سفر از ایذه به شهرها و روستاهای نزدیک
اگر میخواهید سفرتان را لذتبخشتر از قبل کنید، سری هم به شهرهای اطراف بزنید. در راهنمای سفر به ایذه، شهرهای اطراف ایذه را به شما معرفی میکنم و با هم مسیرها را بررسی میکنیم. البته یادتان باشد حتی اگر مقصدتان ایذه نبود، هر کجا که رفتید، سری به شهرهای اطراف بزنید تا سفری خاطرهانگیزتر برای خودتان بسازید.
– سفر به دزفول
در این راهنمای سفر به ایذه اول از دزفول شروع میکنم که ۲۵۰ کیلومتر با ایذه فاصله دارد. برای رسیدن به دزفول میتوانید از اتوبوس، تاکسی یا ماشین خودتان استفاده کنید. دزفول فرودگاه هم دارد؛ اما باید دید آیا میتوانید پروازی از اهواز به دزفول پیدا کنید یا نه.
مسیر سفر به ایذه تا دزفول با ماشین ۳ ساعت و نیم طول میکشد؛ میتوانید سر راه برای استراحت نگه دارید و از طبیعت لذت ببرید. با اینکه سفر نسبتا طولانی است؛ اما میارزد این راه را بروید تا از جاهای دیدنی دزفول بازدید کنید.
– سفر به اهواز
از ایذه تا اهواز ۱۸۵ کیلومتر است؛ در این مسیر هم چارهای ندارید جز اینکه از اتوبوس، تاکسی یا خودروی شخصی استفاده کنید. در این مسیر دو ساعت و نیمه، کلی میتوانید از دیدن منظرهها لذت ببرید و با استراحت کوتاهی در راه، نفسی تازه کنید و از سفر لذت ببرید.
– سفر به خرمشهر
خرمشهر و آبادان نزدیک هم هستند؛ برای همین اگر به خرمشهر میروید، پیشنهاد میکنم سری هم به آبادان بزنید. البته پیشنهاد میکنم قبل از رفتن به این دو شهر، خواندن راهنمای سفر به ایذه و بازدید از جاهای دیدنی ایذه را تمام کنید که با خیال راحت از دیدنی های آبادان و خرمشهر بازدید کنید.
فاصله ایذه تا شهر زیبای خرمشهر حدود ۳۱۰ کیلومتر است؛ این مسیر ۴ ساعت از شما زمان میگیرد. نکته مثبتی که برای سفر به خرمشهر وجود دارد این است که میتوانید از اهواز، با قطار به خرمشهر بروید.
– سفر به آبادان
از سفر به ایذه تا آبادان تقریبا ۳۲۵ کیلومتر راه است؛ یعنی تقریبا ۴ ساعت و ربع زمان لازم است که از ایذه به آبادان برسید. پیشنهاد میکنم برای سفر به آبادان، اول از ایذه به خرمشهر بروید؛ از خرمشهر تا آبادان فقط ۱۷ کیلومتر فاصله است. در این صورت میتوانید به جاهای دیدنی بیشتری سر بزنید و بیشتر خوش بگذرانید.
جاذبههای گردشگری ایذه
جاهای دیدنی ایذه زیاد هستند؛ البته حتما متوجه تنوع و زیادبودن آن در بخش «نقشه گردشگری» شدهاید. برای اینکه فرصت بازدید از همه جاذبه های گردشگری ایذه را داشته باشید، خوب است برنامهریزی کنید. برای اینکه برنامه ریزی بهتری داشته باشید، من سعی میکنم جاذبهها را برای سفر به ایذه با جزییات بیشتری توصیف کنم تا در انتخاب راحت باشید.
جاهای دیدنی ایذه: جاذبههای تاریخی
در راهنمای سفر به ایذه، اول سراغ جاذبه های تاریخی ایذه میرویم که میدانم خیلی از علی باباییها این بخش را بیشتر از همه دوست دارند. ایذه از نظر تاریخی شهری مهم است؛ به همین دلیل آثار باستانی و دیدنیهای تاریخی زیادی در این شهر وجود دارد. حتی اگر شیفته این نوع دیدنیها نیستید، سری به این جاذبههای تاریخی در ایذه بزنید تا حس و حال جدیدی را تجربه کنید.
– مجموعه باستانی شمی
اولین موردی که میخواهم از جاهای دیدنی ایذه، در این راهنمای سفر به ایذه به آن اشاره کنم روستای شمی که در شهرستان ایذه قرار دارد. این روستا خیلی معروف است. میپرسید چرا؟ به دلیل وجود مجموعه باستانی شمی. از هر کسی که در خیابان است، بپرسید «روستای شمی چرا معروف است؟» مطمئنم همین جواب را میدهد. حالا قضیه مجموعه باستانی شمی چیست؟
در این منطقه آثاری پیدا شد که قدمتی طولانی دارند؛ طولانی یعنی در این حد که طبق تحقیقات، بیشتر این آثار مربوط به سالهای ۱۷۱ تا ۱۳۸ قبل از میلاد برمیگردد. این آثار در واقع مربوط به دوران الیمائیه هستند. تندیس برنزی سردار پارتی، گورستان قدیمی، سنگهای مرمرین و.. از جمله این آثار هستند. تندیس برنزی سردار پارتی یا مرد پارتی، معروفترین اثر کشف شده در این منطقه است.
آدرس محوطه باستانی شمی: شمال شهرستان ایذه، ۹ کیلومتری روستای شمی
لوکیشن دره باستانی شمی روی گوگل مپ
– پل شالو
اگر از مردم بخواهید قدیمیترین جاذبه دیدنی ایذه را به شما معرفی کنند، احتمالا چند بار اسم پل شالو را خواهید شنید. طبق تحقیقات باستانشناسان، این پل بیشتر از ۲ هزار سال قدمت دارد. با توجه به آثار پیدا شده، اسم این پل از طایفه شالو گرفته شده است که در این منطقه زندگی میکردند. برای رفتن به این پل باید بروید سمت دهدز، در ۳۵ کیلومتری جاده ایذه آثار این پل را خواهید دید.
اما نکتهای درباره این پل وجود دارد که حتما باید آن را در راهنمای سفر به ایذه بگویم تا بدانید. پل شالو در مسیر جاده دزپارت ساخته شده است که در واقع گذرگاهی برای عشایر بختیاری بود؛ اما نکته اینجاست که الان، با آبگیری سد کارون ۳، پل شالو زیر آب رفته و فقط دو ستون از آن دیده میشود. اگر به پل دقیق نگاه کنید، طنابهایی که دو سر پل شالو را به هم وصل کردهاند هم میبینید.
آدرس پل شالو: ۳۵ کیلومتری جاده ایذه، دهدز
لوکیشن پل شالو روی گوگل مپ
– سنگ نگاره کول فرح
سنگ نگاره کول فرح یا کول فره، یکی از جالبترین جاهای دیدنی ایذه در سفر به ایذه است. این سنگ نگاره قدمتی چند هزار ساله دارند؛ این نکته را حتی با نگاه کردن به این آثار باستانی میتوانید بفهمید.
نقشهای روی سنگ نگاره، جالبترین و بهترین قسمت آن است. سنگ نگاره کول فرح روی خود ۶ نقش برجسته دارد که هر کدام تصویرهایی مثل حمل مجسمه خدایان، مراسم عبادت، مراسم قربانی کردن گاو و.. را نشان میدهد. با توجه به این نقشها، نظر کارشناسان این است که کول فرح، پرستشگاه نارسینا، خدای ایلامی، بوده است؛ چون این نقشها، مراسم مذهبی مردم را به تصویر کشیده است.
آدرس سنگ نگاره کول فرح: ۷ کیلومتری شمال شرق ایذه، تنگه کول فرح
لوکیشن سنگ نگاره کول فرح روی گوگل مپ
– نیایشگاه اشکفت سلمان
شاید وقتی در خیابانها قدم میزنید، دوستانی را ببینید که با هیجان درمورد یکی از جاهای دیدنی ایذه صحبت میکنند؛ میتوانم حدس بزنم احتمالا آن جاذبه دیدنی، نیایشگاه تاریشا یا اشکفت سلمان است.
اگر شما هم در سفر به ایذه به این جاذبه سر زدید، باید بدانید این نیایشگاه معروف، در واقع ۴ کتیبه است که نقشهای برجستهای روی آنها حک شده است؛ قدمت این کتیبهها به دوران ایلامیان برمیگردد. دو تا از این کتیبهها روی بدنه یک صخره، و دوتای آنها در داخل غار قرار دارند. برای بازدید از نیایشگاه تاریشا، باید کمی انرژی خرج کنید و دنبال کتیبهها بگردید؛ اما نگران نباشید، همه آنها سریع پیدا میشوند.
نقشهای این کتیبهها تصویری از شاه بومی به اسم آیاپیر، همراه همسر و خواهرش است. در تصویری دیگر، خواهر شاه کنار یک کاهن دیده میشود. وجود کاهن در تصویر نشان میدهد این مکان در واقع یک نیایشگاه بوده؛ بعد از تحقیقات، معلوم شد نیایشگاه تاریشا، نیایشگاه همسر شاه بوده است. جالب است بدانید این نقشها، از قدیمیترین تصاویری هستند که در آن تصویر یک زن همراه مردان حکاکی شده است.
آدرس نیایشگاه اشکفت سلمان: ۳ کیلومتری جنوب غربی ایذه، غار اشکفت سلمان
لوکیشن آثار باستانی اشکفت سلمان روی گوگل مپ
– قلعه تل
برخلاف بیشتر جاهای دیدنی ایذه که در این راهنمای سفر به ایذه معرفی کردم، قلعه تل خیلی هم قدیمی نیست. این قلعه در دوره قاجار ساخته شده است؛ اگر بخواهم دقیقتر بگویم، در سال ۱۱۶۷-۱۱۶۸ شمسی ساخت قلعه تل شروع شد. این قلعه تاریخی متعلق به محمدتقی خان چهارلنگ بختیاری و محل زندگی ثروتمندان و مردم پایتخت بود. قلعه تل از خشت و گِل ساخته شده است.
این قلعه به عنوان محلی برای زندگی ساخته شد؛ اما بعدها زمانی که جنگ شد، قلعه تل هم به یک مرکز دفاعی تبدیل شد. این روزها هم بازدید از آن برای مردم آزاد است. پیشنهاد میکنم اگر به معماری قاجاری علاقه دارید، حتما سری به قلعه تل بزنید تا با دست و روح خود تاریخ معماری را لمس کنید.
آدرس قلعه: حد فاصل شهرستانهای باغملک و ایذه، در مسیر شاهی استان فارس و خوزستان
لوکیشن قلعه تل روی گوگل مپ
– طاق طویله
طاق طویله یا تاق طویله، در واقع باقی مانده یک قلعه و کاروانسرای باستانی است که در ساخت آن از لاشههای سنگ و ملات ساروج استفاده کردهاند. طاق طویله مربوط به دوره اتابکان لر و حکومت بختیاری است. البته این اثر هنوز جای تحقیق دارد؛ چون سازههای معماری پیچیدهای در آن وجود دارد که باستان شناسان موفق نشدند کاربری آنها را پیدا کنند. طاق طویله در مهر سال ۱۳۷۷ به ثبت ملی رسید.
کاشیکاریهای معرق، ترکیب آجر و کاشی و گچبریهای رنگی همگی از نکاتی است که زیبایی بنا را دوبرابر کرده است. بازدید از اینجا یکی از بهیادماندنیترین تجربههایتان از سفر به ایذه خواهد شد؛ راه رفتن بین ساختمانها و سازهها، لمس دیوارها و دیدن کندهکاریهای طاق طویله احساس فوقالعادهای به شما میدهد. لازم میدانم در این راهنمای سفر به ایذه، یک بار هم پیشنهاد بازدید از این مکان را به شما بدهم.
لوکیشن طاق طویله روی گوگل مپ
– نقش برجسته خونگ اژدر
نقش برجسته خونگ اژدر یا خونگ نوروزی، داستان جالبی دارد که در این راهنمای سفر به ایذه آن را برایتان تعریف میکنم. پیشنهاد میکنم حتما به این مورد از جاهای دیدنی ایذه سری بزنید تا جزئیات را دقیقتر ببینید. این اثر باستانی در ۱۵ کیلومتری شمال ایذه قرار دارد؛ برای رفتن به اینجا کافیست سری به روستای خونگ اژدر بزنید.
نقش برجسته خونگ اژدر در سال ۱۹۶۱ میلادی توسط لویی واندنبرگ کشف شد. خونگ اژدر دو نقش برجسته متفاوت دارد؛ یکی از آنها مربوط به دوره ایلامیان و دیگری برای زمان اشکانیان است. آن تصویری که مربوط به دوره ایلامیان است تا حد زیادی از بین رفته است؛ اما نقشی که برای زمان اشکانی است، هنوز کامل دیده میشود.
لوکیشن نقش برجسته خونگ اژدر روی گوگل مپ
– نگارکند شهسوار
یکی دیگر از آثار باستانی چند هزار ساله در ایذه، همین نگارکند شهسوار یا شاهسوار است. برای بازدید از این نگارکند باید به ۸ کیلومتری جاده شرقی ایذه بروید. نگارکند شهسوار مانند خیلی از آثار باستانی ایذه، مربوط به دوره ایلامیان است.
در این اثر هم میتوانید تصاویری از مراسم مذهبی برای یکی از خدایان ایلامی را ببینید. البته در همین راهنمای سفر به ایذه هم ما برایتان عکسی از این نگارکند گذاشتهام؛ اما هیچچیز دیدن نگارکند شهسوار از نزدیک نمیشود.
نقش برجسته شهسوار در سفر به ایذه تصویرر شخصی را نشان میدهد که نشسته است و ۵ نفر برای دیدن او آمدهاند؛ پشت سر آن شخص هم فرد دیگری قرار دارد که حدس میزنم خدمتگزار او باشد. آثار باستانی ایذه که مربوط به دوره ایلامیان هستند، معمولا مراسمی مذهبی را نشان میدهند یا به خدایان خود اشاره دارند؛ با دیدن آثار باستانی متوجه میشوید ایلامیان واقعا به خدایان خود اهمیت میدادند.
لوکیشن نگارکند شهسوار روی گوگل مپ
– قلعه کژدمک
قلعه کژدمک یکی از جالبترین جاهای دیدنی ایذه است که آن را در راهنمای سفر به ایذه معرفی میکنم. در ۱۰ کیلومتری شمال ایذه روستایی قرار دارد که توسط کوهها محاصره شده است؛ درون این روستا قلعهای وجود دارد که دیدنش خالی از لطف نیست. قلعه کژدمک یا گژدم، قلعهای است که با استفاده از لاشه سنگ و خشت و ملات ساروج ساخته شده است.
اسم این قلعه به معماری بنا مربوط میشود؛ طاقهای هلالی شکلی در قلعه وجود دارد که شبیه دم کژدم است. به همین دلیل قلعه هم به اسم کژدمک یا گژدم معروف شد.
لوکیشن قلعه کژدمک روی گوگل مپ
– نقش برجسته خنگ کمالوند
همین اول کاری در راهنمای سفر به ایذه بگذارید تلکیف اسم این جاذبه را مشخص کنم که سوتفاهم نشود. شاید شما هم برای اولین بار اسم این بنا را ناخودآگاه خِنگ کمالوند بخوانید؛ که در واقع تلفظ غلطی است؛ اسم درست بنا خُنگ کمالوَند است.
تصویر یک اصیلزاده، سوار بر اسب، و یک کاهن همراه با نوشتههایی روی این کتیبه حکاکی شده است؛ بعد از انجام تحقیقات، مشخص شد خنگ کمالوند مربوط به دوران الیمایی است.
آدرس نقش برجسته خنگ کمالوند: ۷ کیلومتری شمال ایذه، روستای کمالوند
لوکیشن نقش برجسته خنگ کمالوند روی گوگل مپ
جاهای دیدنی ایذه: طبیعتگردی
رسیدیم به دلانگیزترین جاذبه های دیدنی ایذه، یعنی جاذبههای طبیعی. در راهنمای سفر به ایذه چطور میتوانستم به این جاذبههای دیدنی جذاب اشاره نکنم؟ حواستان را به من بدهید که با هم این دسته از دیدنی های ایذه را بررسی کنیم.
– منطقه سادات حسینی
سادات حسینی، منطقهای با چند روستا است که در مرز استانهای چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد. برای رسیدن به این منطقه باید سمت کوههای منگشت بروید؛ درست در فاصله ۲۰ کیلومتری شهر دهدز، این منطقه را پیدا میکنید.
منطقه سادات حسینی، در سفر به ایذه شما را در زیباییهای طبیعت غرق میکند؛ صدای پرندگان، صدای نرم باد، وجود دریاچه کارون ۳ و رقصیدن برگها در این منطقه هوش از سرتان میپراند. در سادات حسینی درختان سیب، بادام کوهی، سرو، زردالو، انواع انگور، هلو و.. وجود دارند که جدا از زیباکردن منطقه، میوههایی خوشمزه دارند.
لوکیشن منطقه سادات حسینی روی گوگل مپ
– تالاب میانگران
تالاب میانگران یکی از بزرگترین تالابهایی است که میتوانید در ایذه ببینید. این تالاب بیشتر از ۲۴۰۰ هکتار است و در جنوب غربی رشته کوه زاگرس قرار دارد. وقتی به این تالاب میروید حواستان باشد که این مکان پناهگاه حیات وحش منطقه است و نباید به حیوانات آسیبی برسانید.
پرندگانی مثل آنقوت، خوتکا، تنجه، اردک نوکپهن، اردک سرسفید، اردک مرمری، لکلک سفید، لکلک سیاه، فلامینگو و غاز پیشانی سفید همگی در این تالاب زندگی میکنند؛ با رفتن به تالاب میانگران، شانس دیدن این پرندگان را دارید.
آدرس تالاب میانگران: جنوب غربی رشته کوه زاگرس، تقریبا یک و نیم کیلومتری شهر
لوکیشن تالاب میانگران روی گوگل مپ
– تالاب بندون
تالاب بندون، دومین تالابی است که میخواهم در راهنمای سفر به ایذه معرفی کنم. این تالاب در ۹ کیلومتری جنوب غربی ایذه است؛ پیشنهاد میکنم وقتی برای بازدید از نگارکند شهسوار میروید، به این تالاب هم سری بزنید. تالاب بندون فقط ۵ کیلومتر از نگارکند شهسوار فاصله دارد.
اگر میخواهید نفسی تازه کنید و در سفر به ایذه از زیباییهای طبیعت در سکوت لذت ببرید، پیشنهاد من به شما تالاب بندون است. این تالاب زیستگاه حیوانات مختلفی است؛ پس اگر حیوانات و طبیعت را دوست دارید بازدید از این تالاب را از دست ندهید.
آدرس تالاب بندون: ۹ کیلومتری جنوب غربی ایذه
لوکیشن تالاب بندون روی گوگل مپ
– آبشار توف اسپید
شاید اسم آبشار توف اسپید، توف سفید یا توف نمکی را از گردشگران یا دوستانتان یا در اینترنت شنیده باشید؛ در راهنمای سفر به ایذه میخواهم این آبشار را هم معرفی کنم. توف اسپید دو آبشار بزرگ دارد که به آبشارهای اول و دوم توف اسپید معروف هستند.
آبشارهای توف اسپید در سفر به ایذه بین صخرههای بزرگی قرار گرفتهاند و منظرهای شگفتانگیزی ساختهاند. صدای آب، فضای خنکی که سقوط آب ایجاد میکند و حس تازگی منطقه، مواردی است که بعید میدانم به این راحتیها از یادتان برود.
آدرس آبشار توف اسپید: ۳۴ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ایذه
لوکیشن آبشار توف اسپید روی گوگل مپ
– دشت سوسن
اگر نظر گردشگرانی که به ایذه سفر میکنند را در مورد جاهای دیدنی ایذه بپرسید، حتما خیلی از آنها به دشت سوسن اشاره میکنند. این منطقه بزرگ دشتها و روستاهای زیادی را در خود جا داده است و یکی از مقصدهای محبوب گردشگران است که آن را در راهنمای سفر به ایذه آوردم.
رود کارون از وسط این منطقه رد میشود؛ وجود رود نه تنها باعث تازگی و زیبایی منطقه میشود، بلکه دلیل حاصلخیزی دلانگیز این منطقه هم وجود رود کارون است. رود کارون باعث شده تا دشت سوسن پر از گیاهان مختلف و زیباییهایی فراموشنشدنی باشد.
آدرس دشت سوسن: ۳۵ کیلومتری شمال غربی ایذه
لوکیشن دشت سوسن روی گوگل مپ
– آبشار شیوند
دومین آبشاری که در راهنمای سفر به ایذه میخواهم به شما معرفی کنم، آبشار شیوند است. این آبشار طبیعی در دامنه کوههای منگشت، در روستای شیوند قرار دارد و بیشتر از ۹۰ متر ارتفاع دارد. بهترین زمان برای بازدید از آبشار شیوند بهتر و تابستان است؛ پیشنهاد میکنم در بهار سفر کنید که هوا تازهتر و خنکتر باشد.
طبیعت دلنشین اطراف، نمای آبشار و هوای تازه این منطقه در سفر به ایذه شما را از دیدن آبشار شیوند پشیمان نمیکند. کافی است یک بار به این منطقه سر بزنید تا خودتان طبیعت را احساس کنید.
آدرس آبشار شیوند: ۳۰ کیلومتری جنوب شرق شهر، روستای شیوند
لوکیشن بشار شیوند روی گوگل مپ
– دهکده زراس
دهکده زراس یکی از بینظیرترین جاهای دیدنی ایذه است که برایتان در این راهنمای سفر به ایذه آوردم. زراس با ۲۰۶ هکتار مساحت، اسکلهای تفریحی و تفریحاتی مثل قایقسواری، دوچرخهسواری و اسبسواری دارد. اگر طرفدار اسبسواری هستید، باید بدانید دهکده زراس بهترین جاذبه دیدنی ایذه برای اسبسواری است.
اگر نظر من و بعضی گردشگران را در مورد دهکده زراس در سفر به ایذه بپرسید، میگوییم طبیعت این دهکده، حس و حالی که به آدم میدهد و تفریحاتش کنار همدیگر، چیزی نیست که بتوانید راحت از آن دل بکنید. راه رفتن در چمنها با پای برهنه، اسب سواری در دشت بزرگ این دهکده، قایق سواری و لذت بردن از آرامش آب، همگی احساسی را به شما میدهد که هر جایی نمیتوانید تجربه کنید.
آدرس دهکده زراس: ۴۰ کیلومتری ایذه، ۳۵ کیلومتری جنوب سد کارون ۳
لوکیشن دهکده زراس روی گوگل مپ
– منطقه باجول
وجود منطقه باجول در راهنمای سفر به ایذه ضروری است. بعد از اینکه سد کارون ۳ آبگیری کرد، این منطقه هم به یکی از جاهای دیدنی ایذه تبدیل شد. بعد از آبگیری منظره این منطقه به واسطه رود کمی تغییر کرده و فضا سرسبزتر شده است. منطقه باجول در جنوب شهر ایذه قرار دارد که به دلیل ساختهشدن سد، بخشهایی از منطقه زیر آب رفته است.
البته فقط بهخاطر منظره نیست که منطقه باجول اهمیت دارد؛ یکی از آثار تاریخی این منطقه، نقش برجسته باجول است که از دوران شاهان محلی الیمایی، در دوره اشکانی، باقی مانده است. اگر دوست دارید از جاذبهای طبیعی بازدید کنید و همزمان سری هم به یک اثر تاریخی بزنید، منطقه باجول مقصد مناسبی است.
لوکیشن منطقه باجول روی گوگل مپ
– تنگه قاسمی
تنگه قاسمی یکی از معروفترین جاهای دیدنی ایذه است که در این راهنمای سفر به ایذه معرفی میکنم. این تنگه بین کوههای منگشت قرار دارد. این تنگه به اسم تنگه قاسمی شیوند و تنگه قاسمی ایذه معروف است. تنگه قاسمی ساختاری درهای، نازک و صخرهای دارد.
در سفر به ایذه با سر زدن به این تنگه میتوانید در عین حال از کوههای منگشت و دریاچه سد کارون ۳ بازدید کنید. پیشنهاد میکنم حتما این جاذبه را در لیست دیدنیهای خود قرار دهید تا زیباییهایی را ببینید که تا به حال ندیده بودید.
آدرس تنگه قاسمی: شرق استان خوزستان، بین کوههای منگشت
لوکیشن تنگه قاسمی روی گوگل مپ
اماکن مذهبی ایذه
آرامگاهها و بقعههای ایذه، مانند بقیه جاهای دیدنی ایذه معروف و محبوب هستند. متاسفانه اطلاعات کافی برای معرفی از آنها در اینترنت وجود ندارد؛ اما با وجود عکسها خودتان میتوانید زیباییهای معماری این مکانها را ببینید. در این بخش از راهنمای سفر به ایذه، برایتان اسم و آدرس این آرامگاهها و بقعه را میگذارم تا اگر دوست داشتید سری به آنها بزنید.
– بقعه چهلتنان
لوکیشن بقعه چهلتنان روی گوگل مپ
– امامزاده سلطان ابراهیم
لوکیشن امامزاده سلطان ابراهیم روی گوگل مپ
– امامزاده ابوالخیر
لوکیشن امامزاده ابوالخیر روی گوگل مپ
بازارها و مراکز خرید در سفر به ایذه
اگر عشق خرید هستید و از راه رفتن در مراکز خرید، بازارها و پاساژها لذت میبرید، این بخش از راهنمای سفر به ایذه مخصوص شماست. همه این مجتمعها و پاساژهایی که نام میبرم بزرگ هستند و دسترسی به آنها بسیار راحت است. با استفاده از تاکسی یا ماشین شخصی میتوانید به این مراکز خرید بروید و برای خودتان و خانواده یا دوستانتان سوغاتی بخرید.
– مجتمع تجاری بزرگ خلیج فارس
لوکیشن مجتمع تجاری خلیج فارس روی گوگل مپ
– پاساژ گلشن
لوکیشن پاساژ گلشن روی گوگل مپ
– پاساژ پل
لوکیشن پاساژ پل روی گوگل مپ
سوغات در سفر به ایذه
همیشه برای خریدن سوغات ما دو گزینه داریم؛ صنایع دستی یا سوغات خوراکی. در این بخش از راهنمای سفر به ایذه من همه سوغاتیهای ایذه، چه خوراکی چه صنایع دستی، را به شما معرفی میکنم.
اول از صنایع دستی شروع میکنم؛ اگر به هنر علاقه داشته باشید، صنایع دستی در سفر به ایذه موارد خوبی برای سوغاتی هستند. قالی و قالیچههای بختیاری، گلیم، نمد، گیوه، چوقا و آثار سنگتراشی، وریس بافی و شیردند بافی، از صنایع دستی ایذه هستند. پیشنهاد میکنم حتی اگر به قصد خرید نمیروید، برای دیدن انواع قالی و قالیچههای بافته شده و در کل دیدن صنایع دستی ایذه، سری به بازارها بزنید.
اگر اهل شکمگردی هستید و دوست دارید سوغاتی خوراکی بخرید، پیشنهاد من به شما در سفر به ایذه محصولات محلی ایذه است. محصولات لبنی مثل شیر، کره، کشک، سرشیر، دوغ، ماست، پنیر و.. همگی در ایذه با کیفیت بالا تولید میشوند. اگر دوستان یا خانوادهتان به محصولات تازه محلی علاقه دارند، فرصت خوبی است از این محصولات برای آنها بخرید و خوشحالشان کنید.
فرهنگ مردم ایذه
ایذه منطقهای است که مردم لر بختیاری در آن زندگی میکنند؛ به همین دلیل آنها طبق آداب و رسوم بختیاری زندگی میکنند. لباسهای بیشتر مردم، لباسهای بختیاری است؛ مردان از چوقا، شلوار دبیت، کلاه خسروانی و گیوه، و زنان از لباسهای بلند و چاکدار، همراه لچک و مینا استفاده میکنند.
مردم این شهر در مراسمهای عروسی و عزاداری خود، رسمهای بختیاری را اجرا میکنند. در عروسیها چوب بازی و دستمال بازی اجرا میشود. در مراسم عزاداری هم آواز غمگین گاگریو را میخوانند و از ساز چپ که مخصوص بختیاریهاست استفاده میکنند. اگر به ایذه سفر کردید و با آداب و رسوم مردم ایذه از نزدیک آشنا شدید، حتما برایمان درموردش زیر این مقاله راهنمای سفر به ایذه کامنت بگذارید.
غذاهای محلی و سنتی ایذه
غذاهای محلی ایذه بین مردم محلی و گردشگران بسیار معروف و محبوب است؛ هیچجوره نمیتوانستم جای این بحث مهم را در راهنمای سفر به ایذه خالی بگذارم. اگر به ایذه میروید، خوردن غذاهای محلی این شهر را جزء اولویتهای خودتان بگذارید. امگشت پلو، کباب بختیاری، اشکنه، گردو پلو، انواع آبگوشت و انواع نان محلی، خوراکهایی است که اگر یک بار بخورید، دیگر نمیتوانید آنها را از دست بدهید.
احتمالا راجع به کباب بختیاری خیلی شنیدهاید. شک نکنید میتوانید یکی از بهترین کبابهای بختیاری را در سفر به ایذه پیدا کنید؛ کافی است بوی این غذا به مشامتان بخورد تا آب دستتان است زمین بگذارید و سراغ کباب بختیاری بروید.
رستورانهای معروف ایذه
حالا که غذاهای محلی ایذه را شناختیم، خوب است در راهنمای سفر به ایذه اشارهای هم به رستورانهای معروف ایذه بکنیم. من در این بخش ۱۰ تا از بهترین رستورانهای ایذه را برایتان لیست کردهام که میتوانید در آنجا غذاهای خوبی بخورید.
- رستوران لاکچری؛ در میدان ولایت، بلوار انقلاب
- رستوران کرامت؛ در بلوار حافظ جنوبی، بلوار مدرس
- رستوران کارون؛ در میدان ولایت، بلوار فلسطین
- رستوران فانوس؛ در میدان ولایت بلوار انقلاب
- رستوران باغ دلفین؛ بلوار زاگرس
- رستوران باباکرم؛ در بلوار حافظ جنوبی، بلوار مدرس
- رستوران قلعه زراس؛ در بلوار حافظ جنوبی، خیابان سلمان فارسی
- رستوران سیر و پیاز؛ در بلوار اشکبوس نادری، خیابان علیزاده
- رستوران و فست فود تیامو؛ در بلوار حافظ جنوبی، خیابان امام خمینی
- رستوران پدیده؛ در بلوار حافظ جنوبی، بلوار مدرس
در سفر به ایذه کجا اقامت کنیم؟
برای اقامت در ایذه گزینههای متنوعی وجود دارد؛ که انتخاب هر کدام بستگی به سلیقه و بودجه شما دارد. من در راهنمای سفر به ایذه همه آنها را بررسی میکنم تا با خیال راحت، روشی برای اقامت پیدا کنید.
– هتلهای ایذه
در سفر به ایذه دو هتل برای اقامت وجود دارد. هر دوی این هتلها یک ستاره هستند و اندازه هتلهای بهتر، امکانات ندارند؛ اما برای چند شب اقامت کافی هستند.
اول از هتل آنزان شروع میکنم. آنزان در سال ۱۳۷۰ ساخته و شروع به کار کرد؛ اما در سال ۱۳۸۶ یک بار بازسازی شده است. این هتل دو طبقه، ۲۰ اتاق، نمازخانه، سرویس بهداشتی فرنگی در لابی، سرویس بهداشتی ایرانی در لابی، سالن صبحانه خوری، تلویزیون در لابی، مبلمان، پذیرش بیستوچهار ساعته و اینترنت در لابی دارد.
متاسفانه بعضی اتاقهای این هتل در سفر به ایذه سرویس بهداشتی و حمام ندارند؛ برای استفاده از سرویس بهداشتی ایرانی، باید به طبقه دوم بروید تا از سرویس بهداشتی عمومی استفاده کنید. البته باید ذکر کنم که این هتل آسانسور هم ندارد؛ برای رسیدن به طبقه دوم، چارهای جز استفاده از پلهها ندارید.
از جاذبه های گردشگری ایذه که نزدیک هتل آنزان هستند، میتوانم غار اشکفت سلمان، سنگ نگاره کول فرح، تالاب میانگران، قلعه تل، دشت سوسن و منطقه باجول را نام ببرم.
آدرس: ایذه، خیابان امام، بین میدان گاز و میدان امام علی، رو به روی کوچه زمزم
دومین هتلی که در ایذه قرار دارد و میخواهم در راهنمای سفر به ایذه به آن هم اشاراه کنم، هتل بهاران مالمیر است. هتل بهاران در سال ۱۳۹۳ شروع به کار کرد. این هتل پنج طبقه، ۲۰ اتاق دارد و در زمینی به مساحت ۳۸۰ متر مربع ساخته شده است.
از امکانات این هتل، میتوانم به پارکینگ، آسانسور، نمازخانه، سرویس بهداشتی فرنگی در لابی، رستوران، چایخانه سنتی، تلویزیون در لابی، مبلمان، اینترنت در لابی، تاکسی سرویس و روم سرویس اشاره کنم.
آدرس: ایذه، بزرگراه انقلاب، مقابل نمایندگی سایپا
– اقامتگاههای بومگردی ایذه
یکی دیگر از گزینههای پیش رو برای اقامت در سفر به ایذه استفاده از اقامتگاههای بومگردی ایذه است؛ در این قسمت از راهنمای سفر به ایذه، تمام اقامتگاههای بومگردی ایذه را به شما معرفی میکنم.
– اقامتگاه بومگردی لچک
این اقامتگاه در روستای خنگ اژدر قرار دارد؛ فرصت خوبی است شب در این اقامتگاه بمانید و روز از نقش برجسته خنگ اژدر بازدید کنید. ساختمانهای این اقامتگاه از کاهگل و به روش سنتی درست شده است؛ فضای اقامتگاه هم کاملا سنتی است و حس بودن در طبیعت را به شما میدهد.
آشپزخانه عمومی، راهنمای محلی، پارکینگ و سیستمهای مناسب سرمایشی و گرمایشی از امکانات این اقامتگاه است. نکته جالب اقامتگاه بومگردی لچک در سفر به ایذه این است که اگر دلتان بخواهد غذاهای محلی ایذه را امتحان کنید، میتوانید از صاحب اقامتگاه درخواست کنید تا برایتان درستش کند.
– اقامتگاه بومگردی الیما
الیما در روستای تکاب قرار دارد و میتواند تا سقف ۳۵ مسافر را قبول کند. اقامتگاه الیما ۷ اتاق، آشپزخانه، راهنمای عمومی، پارکینگ، صبحانه محلی رایگان و غذاهای محلی دارد. پس اگر دوست دارید در سفر به ایذه غذاهای محلی بخورید و در جایی راحت بمانید، اقامتگاه الیما میتواند انتخاب خوبی باشد.
– اقامتگاه بومگردی پاپیلا
اگر دوست دارید در دشت سوسن اقامت داشته باشید، این مورد از اقامتگاههای راهنمای سفر به ایذه، بهترین گزینه برای شماست. اقامتگاه پاپیلا ۱۰ اتاق دارد و بهراحتی ۷۰ نفر را پذیرش میکند. این اقامتگاه هم مثل دو مورد قبلی پارکینگ، راهنمای تور و انواع غذاهای محلی را دارد. نکته جالب و مهم این اقامتگاه این است که اینترنت رایگان هم در اختیارتان قرار میدهد.
– اقامتگاه بومگردی قلعه سرد
اقامتگاه قلعه سرد در روستایی به همین اسم قرار گرفته است که آبوهوای خنکی دارد. آشپزخانه، پارکینگ، اینترنت، سرویس و حمام عمومی از جمله امکانات این اقامتگاه است که میتوانید در سفر به ایذه از همه آنها بهراحتی استفاده کنید. نکته قابل توجه در مورد این اقامتگاه این است که دسترسی خوبی به آبشار توف اسپید دارد؛ اگر دوست دارید به این آبشار نزدیک باشید، اقامتگاه قلعه سرد را برای اقامت انتخاب کنید.
– اجاره سوییت
امکان اجاره سوییت در سفر به ایذه وجود دارد؛ معمولا با یک سرچ ساده، تمام سوییتها و ویلاهای قابل اجاره را پیدا میکنید. فقط یادتان باشد از قبل مطمئن شوید که سوییت را اجاره کردید و لازم نیست نگران اقامتتان باشید.
– کمپینگ در سفر به ایذه
به نظر شخصی من، بهترین مورد بین گزینههای اقامت در راهنمای سفر به ایذه، کمپینگ است. دشت سوسن یا مناطق گردشگری مختلف در ایذه، همگی امکان کمپینگ دارند. البته، این مکانها امکانات خاصی برای کمپینگ ندارند؛ فقط شما میتوانید آنجا کمپ بزنید و شب را سپری کنید. باید از قبل لوازم کمپینگ را همراه خودتان داشته باشید.
هوای آزاد و خوابیدن در دل طبیعت، تجربهای است که فقط با کمپینگ زدن میتوانید آن را تجربه کنید. مطمئنم با گذراندن شب در طبیعت، بیشتر عاشق گردشگری و جاذبههای طبیعی میشوید.
توصیههای اسمارتک نیوز برای تجربه سفر به ایذه
دیگر به آخر مقاله راهنمای سفر به ایذه رسیدیم و وقت آن است که پرونده شهر تاریخی ایذه را ببندیم. برای رفتن به ایذه یا هرجایی، حتما از قبل از محل اقامت خود مطمئن باشید. اگر با ماشین سفر میکنید حتما موارد ایمنی را رعایت کنید و با احتیاط رانندگی کنید.
به طبیعت و آثار باستانی آسیبی نزنید و اگر عادت دارید همه جا یادگاری بنویسید، وقت آن است که این عادت را ترک کنید. البته میدانم همه علی باباییها گردشگران درستکاری هستند و هیچوقت دست به چنین کاری نمیزنند؛ به همین خاطر بحثش را باز نمیکنم.
پیشنهاد میکنم هر چقدر میتوانید از جاهای دیدنی ایذه بازدید کنید و حتما از غذاهای محلی بچشید. مطمئنم طعم حداقل یکی از غذاها به دلتان مینشیند.
خلاصه که مراقب خودتان باشید و حسابی خوش بگذرانید. اگر تجربهای از سفر به ایذه دارید حتما زیر این راهنمای سفر به ایذه برای من و بقیه علی باباییها کامنت بگذارید تا هم خاطره خودتان زنده شود، هم ما از تجربه شما استفاده کنیم. اگر هم تازه میخواهید به ایذه بروید، بعد یا هنگام سفرتان برای ما از تجربه ارزشمندتان کامنت بگذارید؛ سفرتان به خوشی.