افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 25 October , 2024
4

راز قورباغه‌هایی که می‌توانند خود را نامرئی کنند!

  • کد خبر : 11173
راز قورباغه‌هایی که می‌توانند خود را نامرئی کنند!

دیجیاتو: قورباغه‌های شیشه‌ای می‌توانند تقریباً خود را نامرئی کنند و محققان معتقدند که درک این سازوکار به حل مشکل لخته‌شدن خون کمک خواهد کرد. دانشمندان به‌تازگی روی قورباغه‌ای تحقیق کرده‌اند که می‌تواند در هنگام خواب بدن خودش را شفاف کند و از خطر شکارچیان در امان بماند. این جانور که با نام قورباغه شیشه‌ای شناخته می‌شود، حالا […]


دیجیاتو: قورباغه‌های شیشه‌ای می‌توانند تقریباً خود را نامرئی کنند و محققان معتقدند که درک این سازوکار به حل مشکل لخته‌شدن خون کمک خواهد کرد.

دانشمندان به‌تازگی روی قورباغه‌ای تحقیق کرده‌اند که می‌تواند در هنگام خواب بدن خودش را شفاف کند و از خطر شکارچیان در امان بماند. این جانور که با نام قورباغه شیشه‌ای شناخته می‌شود، حالا می‌تواند الگویی برای درک مشکل لخته‌های خونی در انسان‌ها باشد.

به گزارش بی‌بی‌سی، محققان مدت‌هاست از قابلیت قورباغه‌های شیشه‌ای در تغییر رنگ بدن خود آگاه بودند، اما نمی‌دانستند که این اتفاق چگونه رخ می‌دهد. حالا پژوهشگران دریافته‌اند که این جانور می‌تواند خون موجود در بدن خود را در کبدش جمع کند و جلوی لخته‌شدن آن را بگیرد.

قورباغه شیشه‌ای که اندازه‌ای در حد یک مارشمالو دارد، روزها روی برگ‌های سبز روشن می‌خوابد. این جانور برای در امان‌ماندن از گزند شکارچیان می‌تواند بدن خود را تا ۶۱ درصد شفاف و نامرئی کند. «جسی دلیا»، محقق موزه تاریخ طبیعی نیویورک می‌گوید: «اگر این قورباغه‌ها را برگردانید، می‌توانید تپیدن قلب آن‌ها را ببینید؛ می‌توانید زیر پوست و ماهیچه‌های آن‌ها را ببینید. بخش عمده بدن این جانوران شفاف است.»

راز قورباغه‌هایی که می‌توانند خود را نامرئی کنند!

تجمع خون در بدن قورباغه‌های شیشه‌ای باعث لختگی نمی‌شود

محققان با تاباندن طول موج‌های خاصی از نور به این قورباغه‌ها فهمیده‌اند که آن‌ها به‌نحوی اکثر گلبول‌های قرمز خود را به کبدشان می‌برند تا آن‌ها از پلاسمای خونشان حذف کند. پس از انجام این کار، پلاسما همچنان در بدن قورباغه‌ها جریان پیدا می‌کند. ولی نکته جالب‌تر اینجاست که لخته خونی بزرگی در بدن این جانوران رخ نمی‌دهد.

راز قورباغه‌هایی که می‌توانند خود را نامرئی کنند!

طی این فرایند تا ۸۹ درصد از گلبول‌های قرمز خون به کبد می‌روند و حجم آن را دو برابر می‌کنند. سپس در ساعات شب که قورباغه بیدار می‌شود، این گلبول‌ها به کل بدن جانور برمی‌گردند و اندازه کبد هم دوباره کوچک می‌شود. دانشمندان می‌گویند با وجود این شرایط، قورباغه همچنان می‌تواند در صورت نیاز، مثلاً در زمان بروز جراحت، خون خود را لخته کند.

وجود این قابلیت انتخابی در قورباغه‌های شیشه‌ای می‌تواند راهی برای درک بهتر لخته‌شدن خون در انسان‌ها باشد. در بسیاری از موجودات از جمله انسان‌ها، زمانی که خون در یک نقطه جمع شود، شاهد بروز لخته هستیم و بروز این اتفاق در عضوهایی مثل قلب می‌تواند جان افراد را به‌خطر بیندازد. با‌این‌حال، به‌نظر نمی‌رسد که انتقال این دانش برای استفاده در انسان‌ها به این زودی‌ها ممکن شود.



منبع

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=11173

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.