اسمارتک نیوز– مهم ترین و کوچک ترین اجتماع جامعه، خانواده است که با ازدواج دو نفر از دو دنیای متفاوت شکل می گیرد و بعداً با آمدن فرزندان تکمیل می شود; تشکیل خانواده در کلام بسیار آسان است، اما در عمل به این فکر کنید که چقدر پوست از یک فرد جدا می شود تا این خانواده منسجم و پایدار بماند، زیرا برای بسیاری باید با فرد دیگری زندگی کنید که پیچیدگی ها و دنیای منحصر به فرد خود را دارد. سالها همه چیز را برنامهریزی کنید و حتی متعهد شوید، حالا مهم نیست چقدر آن را دوست دارید و راهی برای دانستن دارید، غیرممکن است که در این مسیر به چالش نکشید!
اما نکته مهم این است که این چالش ها را بشناسیم و مدیریت کنیم تا زندگی به میدان جنگ تبدیل نشود. پس باید بپذیریم که دعواها و درگیری ها در هر رابطه ای طبیعی است، اما به شرطی که از کنترل خارج نشوند و با آگاهی حل شوند تا تبدیل به کینه و ناگفته هایی که در آینده دوباره مطرح می شود، نشود. . وقایع و اختلافات و مانند زخمی چرکین عفونت را منتشر می کند!
از این رو در این مقاله سعی می کنیم نکاتی را که ممکن است بدانید اما زیاد به آن توجه نکرده اید را به شما یادآوری کنیم، علاوه بر این قصد داریم کتابی برای بهبود روابط زناشویی به شما معرفی کنیم که بسیار موثر است. چون کتاب ها برگرفته از زندگی هستند واقعی ما انسان هستیم به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم تنبلی را کنار بگذارید و این رشته پیچیده و مهم را مطالعه کنید تا بتوانید زندگی شادتر و بهتری در کنار شریک زندگی خود داشته باشید و این روابط را فراموش نکنید. مانند نهال هستند و نیاز به مراقبت دارند تا به درختی قوی تبدیل شوند تا از سایه آن لذت ببرند، سعی کنید تا حد امکان روابط خود را بسازید و بهبود بخشید.
انتظاراتی که باعث ایجاد مشکل می شود
- این کاملاً طبیعی است که مردم از روابط خود انتظاراتی داشته باشند، مثلاً شما انتظار دارید رئیستان کار سخت شما را ببیند و حقوق و مزایای شما را به موقع و منظم بپردازد، اما تصور کنید که توقعی دارید. چای شما! به نظر شما این انتظار غیر منطقی و دور از واقعیت است؟ در واقع، حتی بسیار سرگرم کننده است! در رابطه با ازدواج بهتر است تصویر کامل و گاه خیالی که عوامل زیادی از جمله جامعه در ذهن شما شکل گرفته را فراموش کنید زیرا قرار نیست از قوانین و فرمولی که دیگران اتخاذ کرده اند پیروی کنید در رابطه خود احساس خوشبختی کنید. . البته به جز یک سری چیزهای کلی و منطقی! گاهی اوقات برخی از زوج ها انتظارات غیر واقعی دارند، مانند:
- لازم نیست بهش بگم باید خودش بفهمه!
- درست است که باید به دیگران احترام بگذارم و جلوی عصبانیت خود را بگیرم، اما نیازی به این کار در حضور همسرم نیست و باید به هر نحوی عصبانیت و ناراحتی خود را ابراز کنم!
- اگه واقعا منو دوست داری پس نباید از من انتظار عذرخواهی داشته باشی چون با هم در این مورد صحبت نکردیم!
اگر به جای انسان یک ربات جلوی ما باشد همه این انتظارات برآورده می شود! همسر شما هم مثل بقیه انسانهاست و حتما نیاز به دریافت رفتار انسانی از شما دارد پس لطفا با قطع بحث عشق و عاشقی کرامت و حریم انسانی را از بین ندهید و انتظارات عجیب و غریب نداشته باشید. یکی دیگر از مسائل مربوط به انتظارات این است که برخی افراد فکر می کنند می توانند از درد و رنجی که به خاطر خاطره مشکلات و کمبودهای گذشته با شریک عاشقانه خود متحمل شده اند خلاص شوند و به نوعی روابط گذشته خود را با افراد جدید بازسازی کنند. آنها باید دوباره آن را تکرار کنند، به امید اینکه این بار در این رابطه موفق شوند!
مثلاً دختری که پدری غیرمسئول، معتاد و الکلی داشت، بنابراین می توان گفت که رابطه ی هدر رفته والدین و فرزندی را تجربه کرده است، در انتخاب همسر، این احتمال بسیار زیاد است که ناخودآگاه مردی را ببیند. که مثل پدرش الکلی است اما فرقش در برخورد این دختره که نه میگه درسته که مثل پدرم مشروب میخوره ولی مثل اون رفتار نمیکنه و حتما با من خوب و صمیمی میشه ، و من قطعا خوشحال خواهم شد! متأسفانه اغلب اوقات این اتفاق نمی افتد و شکست در افق است. با در نظر گرفتن این گفتگوها، سعی کنید با بی طرفی کامل به موضوع نگاه کنید و تا حد امکان از خودتان، منشأ نیازهایتان و درستی یا نبودن آنها مطلع شوید.
فشار و استرس زندگی و جامعه.
برخی از چالش های زندگی روزمره باعث می شود که زوج ها از هم دور شوند. برخی از چالش ها دائمی و اساسی هستند، مانند فرزندپروری، مدیریت مالی، نحوه تقسیم وظایف و سطح رضایت جنسی. برخی از چالش ها نیز نتیجه یک موقعیت خاص است که ناشی از شرایط خصوصی است و در شرایطی رخ می دهد که باید مدیریت شود، مانند سازگاری با ناباروری همسر، مقابله با تولد فرزند اول و شرایط جدید، مقابله با شرایط پس از خروج فرزندان از خانه پس از بزرگسالی، با شرایط بازنشستگی کنار بیایید و حتی به والدین مسن کمک کنید.
برخی دیگر از چالش ها مربوط به مدیریت روابط در خانواده هایی است که هر دو همسر در آن کار می کنند یا به دلیل اینکه در شهر دیگری زندگی می کنند و از خانواده خود دور هستند، حمایت نمی شوند و در شرایط بحرانی فرصت کمک گرفتن از آشنایان و دوستان را ندارند. چالشهای دیگری نیز وجود دارند که به طور ناگهانی رخ میدهند و میتوانند مانند یک بمب در زندگی شما منفجر شوند، مانند بیماری، بیکاری ناگهانی، و نقل مکان اجباری ناگهانی از خانه.
اما راه درست مقابله با این چالش ها که هر کدام می توانند نظم و آرامش رابطه را تغییر دهند، چیست؟ اولین قدم این است که این چالش ها را بشناسید و فشار و استرسی که ایجاد می کند را که می تواند فقط یکی از زوج ها باشد یا هر دو، برای قدم بعدی و حل آن ها مهم نیست که هر دو طرف تحت فشار باشند یا طرف مقابل. یک طرف چون برای مدیریت این مشکلات باید با هم کار کرد و به صورت تیمی عمل کرد و به اصطلاح یک دست صدا ندارد و زوجین باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانند بر آن فائق آیند. مشکل و غلبه بر آن مال آنهاست، به همین دلیل باید همدلی لازم را بین خود داشته باشند و به یکدیگر احترام بگذارند.
کتاب هفت اصل موفقیت در ازدواج.
کتاب (هفت اصل موفقیت در ازدواج) نوشته جان گاتمن یکی از کتاب های مفید و موثر برای بهبود روابط زناشویی است. گاتمن که یکی از فعال ترین روانشناسان در زمینه زوج درمانی به شمار می رود، در این کتاب سعی کرده است به زوج ها یادآوری کند که چگونه می توانند بر موانع رابطه غلبه کنند و زندگی سرشار از احترام و عشق داشته باشند.
این کتاب با بررسی و تجزیه و تحلیل زندگی صدها زوج نوشته شده است و گاتمن با مصاحبه با این زوج ها و ارائه راهکارهایی برای رفع آنها به دنبال شناسایی الگوهای مخرب در روابط آنها بوده است. با دانستن اصول مطرح شده در این کتاب، می توانید رابطه زناشویی خود را به بهترین سطح ممکن برسانید و از تمام توانایی خود برای بهبود هر چه بیشتر آن استفاده کنید. توصیه می کنیم اگر شما هم دوست دارید یکی از زوج های گاتمن شوید و به خوشبختی و موفقیتی که در رابطه تان می خواهید برسید حتما این کتاب را بخوانید.
اگر می خواهید زندگی خود را زیباتر کنید، از صفحه کتابخانه ما دیدن کنید تا دنیای خود را با کتاب های خوب بسازید.