به گزارش رکنا از لرستان؛ دکتر بهرام دلفان با اعلام این خبر گفت: از ابتدای امسال تاکنون 349 نفر بر اثر مصرف قارچ مسموم شده اند که بیشتر این افراد دچار اختلالات کلیوی و کبدی بوده اند.
خوشبختانه هیچ مورد مرگ و میر ناشی از مسمومیت با قارچ در استان ثبت نشده است و گفت: بیشترین آمار مسمومیت با قارچ در 8 اردیبهشت ماه گذشته با 28 مورد مسمومیت در استان به ثبت رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: قارچ های سمی از نظر ظاهر، رنگ، بو، قوام و طعم بسیار شبیه قارچ های خوراکی هستند و این بسیار خطرناک است.
دلفان با بیان اینکه پاکسازی و تشخیص انواع قارچ های خوراکی از سمی کار سختی است و تنها توسط کارشناسان و متخصصان قارچ شناسی و گیاه شناسی قابل انجام است، گفت: بی توجهی به این موضوع باعث بروز حوادث ناگوار برای خانواده ها و خسارات در جامعه می شود.
وی افزود: با مصرف قارچ سمی علائم مسمومیت چهار تا پنج ساعت و گاهی تا 24 ساعت به صورت تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، بی حالی، تشنگی، سرگیجه و همچنین عوارض روانی ادامه دارد. مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج یا بی قراری.
مدیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: با عنایت به موارد فوق به عموم عموم مردم اکیداً توصیه می شود با حفظ سلامت و آرامش خود و خانواده خود از مصرف و پرهیز از مصرف قارچ های خودرویی خودداری کنند. نکات مهم در مورد سموم این است که برای اکثر آنها پادزهر دارند و بسته به میزان مصرف و شدت مسمومیت، امکان درمان وجود دارد.
مهدی زکی پور / لرستان