به گزارش رکنا، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در دیدار با روسای 10 دانشگاه برتر پاکستان که ظهر امروز دوشنبه 4 دی ماه در پردیس مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: انعقاد تفاهم نامه از نتایج این جلسه است. دانشگاه تهران متعهد به انعقاد تفاهم نامه بین این مرکز آموزشی و بهترین دانشگاه های پاکستان است.
وی با بیان اینکه دو کشور پاکستان و ایران باید در حوزه های علمی و فناوری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، تصریح کرد: اگر این دو کشور در حوزه های علمی و فناوری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند به دستاوردهای بسیار خوبی دست خواهند یافت.
رئیس دانشگاه تهران با انتقاد از وضعیت علم در سطح جهانی گفت: اگر علم واقعی است باید سعادت انسان را تضمین کند. مطالعات نشان می دهد که علم نتوانسته سعادت انسان را تضمین کند.
مقیمی با اشاره به آموزه های دین مبین اسلام گفت: اسلام به ما آموخته است که علم را باید به سوی سعادت مادی و آینده سوق داد. اما علم از نظر این کارکرد بی اثر است. به نظر می رسد هستی شناسی علم با رسالت اصلی آن که توسعه علم و فناوری برای سعادت انسان است متفاوت است.
وی با بیان اینکه دو کشور ایران و پاکستان تجربیات ناخوشایندی از قدرت های استعماری داشته اند، تصریح کرد: قدرت های استعماری از علم برای تسلط بر کشورهای دیگر و غارت ملت های دیگر استفاده می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به بیانات حضرت محمد (ص) درباره جایگاه مردم پارس در عرصه های علمی گفت: پیامبر اسلام وعده داده است که اگر علم در ثریا باشد مردم پاریس به آن می رسند. ایرانی ها و پاکستانی ها جزو خانواده ایرانی هستند و می توانند به ارتفاعات علمی برسند.
وی ادامه داد: بنا به رسالت الهی در حوزه علمی به فعالیت می پردازیم. اگر با یکدیگر متحد شویم و دانش واقعی را به دست آوریم، می توانیم بشریت را از هرج و مرج رها کنیم.
مقیمی با بیان اینکه دانشگاه تهران رئیس اتحادیه 14 دانشگاه بزرگ ایران است، گفت: تجربه تشکیل اتحادیه دانشگاه های بزرگ ایران و روسیه را در سابقه کاری خود داریم. ما می توانیم آن اتحادیه را با دانشگاه های پاکستان ایجاد کنیم.
ادامه: 8 ماه پیش اجلاس بهترین دانشگاه ها ایران و روسیه در دانشگاه ملی مسکو ما بحث کردیم بهترین دانشگاه های پاکستان را می توان به اجلاس بهترین دانشگاه های ایران و روسیه اضافه کرد یا این مدل را بین دانشگاه های ایران و پاکستان پیاده کرد.
این استاد دانشگاه گفت: برای تشکیل اتحادیه بهترین دانشگاه های ایران و پاکستان می توانیم از هفته آینده دبیرخانه اتحادیه دانشگاه های بزرگ ایران و پاکستان را افتتاح کنیم.
وی ادامه داد: مسائل مختلفی از جمله مشکلات کم آبی، خشکسالی در این اتحادیه باید مشکلات فرهنگی، هنری و تروریسم بررسی شود. با توجه به اینکه ایران و پاکستان با مشکلات تروریستی مواجه هستند، می توانیم با گرد هم آوردن بهترین دانشگاه های ایران و پاکستان به این معضل رسیدگی کنیم و نتایج را به مقامات کشورهایمان ارائه کنیم.
مقیمی گفت: دانشگاه ها باید به موضوع حل مشکل بپردازند. ما تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران را برای اطلاع رسانی به مردم از دستاوردهای علمی ایجاد کرده ایم.
وی با بیان اینکه دو کشور ایران و پاکستان با وجود اشتراکات فراوان، از طریق واسطه های غربی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، گفت: باید رودررو و به زبان خودمان صحبت کنیم.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال برگزاری نشست بین دانشگاههای برتر ایران و چین هستیم، گفت: پیشنهاد دادهایم نشست دانشگاههای عضو پیمان شانگهای برگزار شود تا زمینه نقشآفرینی بیشتر دانشگاهها فراهم شود. . نقشی برای کشورش
مقیمی با بیان اینکه یک ماه دیگر ترم تحصیلی جدید دانشگاه تهران آغاز می شود، گفت: چهار ماه دیگر 90 سالگی دانشگاه تهران را جشن می گیریم. قدمت برخی از واحدهای این دانشگاه بیش از یک قرن است. بررسی ها نشان می دهد که فارغ التحصیلان دانشگاه تهران در زمینه های مختلف علمی نقش آفرینی می کنند.
وی تصریح کرد: می توانیم با همکاری مشترک رشته های دو مدرک بین دانشگاه تهران و بهترین دانشگاه های پاکستان ایجاد کنیم.