خبرگزاری مهر ، گروه استان ها – حبیبه احسنی: بانوان مشهدی با ایمان و اراده ای مثال زدنی در کمپین شال و کلاه بافتنی برای جبهه مقاومت به یاد امام حسین(ع).TO) و با ذکر یا جوادلیمه (TO)هر کدام رکورد آنها به نماد عشق و همدلی برای مبارزان حزب الله تبدیل شده اند.
در یک جلسه معمولی، هیچکس فکرش را نمی کرد که جرقه ای که برای لحظه ای به ذهنشان خطور کرد، تبدیل به یک حرکت بزرگ و تاثیرگذار شود، تصمیمی که در آن زمان برای حمایت از حزب الله لبنان گرفتند، به ثمر نشسته و اکنون در حال شکوفایی است.
از روزهایی که حملات حزب الله اوج گرفت و تجاوزات صهیونیست ها شدت گرفت تا خبر دردناک شهادت سید حسن نصرالله و صدور فرمان جهاد از سوی مقام معظم رهبری، جمعی از زنان جهادگر مشهدی از حزب الله و مجاهدین لبنان حمایت کردند. .
در پایان جلسه به این ایده ساده رسیدند که زنان می توانند با تهیه نخ برای رزمندگان حزب الله شال و کلاه ببافند. این جرقه یادآور روزهای دفاع مقدس بود. روزهایی که زنان ایرانی بی قید و شرط از مردان خود حمایت می کردند و اقلام ضروری را در کنارشان قرار می دادند.
شیرزنان ایرانی در آن سال ها پس از اعزام همسر و فرزندان خود به جبهه ها، نه تنها جای خالی مردان را پر کردند، بلکه نقش موثری در پشتیبانی از جبهه داشتند. این حمایت ها بار مردان را کم کرد و نشان از همدلی و غیرت زنان ایرانی داشت.
امروز در روزهایی که دنیا نگران مردم مظلوم لبنان و مبارزان حزب الله است، این جرقه دوباره زده شده است. ایده ساده ای که در یک جلسه شکل می گیرد به یک حرکت بزرگ تبدیل شده است. در حال حاضر بیش از 3000 زن در مشهد و شهرستان های استان با نیت خالص و مصمم شال و کلاه می بافند.
این زنان برخی از زنان دوران دفاع مقدس و برخی نیز دخترانی هستند که در دامان این زنان بزرگ شده اند. امروز با غیرت و اراده قوی می خواهند بار را از دوش مردم مظلوم لبنان بردارند.
مشارکت بیش از 3000 زن در خراسان رضوی شال و کلاه بافی برای جبهه مقاومت
مليحه نيک فرجام به عنوان يکي از مسئولين ستاد روسري و کلاه بافتن جبهه مقاومت در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پس از فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر لزوم کمک به جبهه مقاومت، زنان جهادگر مشهدي فکر کردم. در مورد نقش فعال در این زمینه و این در حالی بود که بسیاری از مردم به جمع آوری پول و طلا روی آورده بودند، اما شاید این امر برخی از زنان را برای کمک به حزب الله راضی نمی کرد، بنابراین تصمیم گرفتند با دست و شال بافی به جبهه بروند. کلاه به مقاومت کمک می کند.
یکی از حامیان کمپین بافتن شال و کلاه برای جبهه مقاومت ادامه داد: در دهه 60 زنان نقش مهمی در حمایت از جبهه ها داشتند و اکنون زمان زنده نگه داشتن این سنت فرا رسیده بود. هدف این کمپین این بود که همه زنان از زنان خانه دار گرفته تا نوجوانان بتوانند به طور موثر در این حرکت شرکت کنند.
او گفت: ایده ساده روز اول تبدیل به یک حرکت معنوی بزرگ شده بود، حرکتی که روز به روز بر تعداد زنان برای این کمپین افزوده می شد، می نشستند و کلاه می بافتند و در هر رکورد بافت ذکر یا جوادالائمه برای پیروزی حزب الله خوانده می شد.
نیک فرجام افزود: برخی از این گروههایی که در مسجد و حسینیه دورهمی گرد هم میآیند و چوببافیها را در دست میگیرند بدون ذکر دعوت ائمه، زیارت عاشورا و مداحی کار را تمام نمیکنند.
یکی از مسئولین کمپین روسری و کلاه بافی جبهه مقاومت اعلام کرد که تعداد سلول های مقاومت فعال در این کمپین در حال حاضر 150 حجره است که مشغول بافتنی هستند، حتی مدارس اول و دوم راهنمایی نیز آمده اند. برای کمک به مردم لبنان و غزه.
به مشارکت بیش از 3 هزار نفر از بانوان استان در اجرای این کمپین اشاره می کند و ادامه می دهد: هزینه های این کمپین کاملا مردمی است و تاکنون بین 200 تا 300 میلیون تومان برای تهیه مواد اولیه و تیم ها هزینه شده است. . و در حال حاضر بیش از 5 هزار شال و کلاه آماده ارسال برای رزمندگان است.
نیک فرجام اشاره می کند که بانوان از شهرهای دیگر کشور مانند تهران، قم، کرمان، شیراز و… آنها هم از این طرح و ایده استقبال کردند، اما بعد مسافت اجازه نمی دهد در آن شهرها حضور داشته باشیم، بنابراین یک نفر از آن شهرها به این امر رسیدگی می کند. اسکن نیز در آنجا شروع به کار می کند.
این بانوی جهادگر گفت: بافتنی برای رزمندگان حزب الله در نظر گرفته شده بود، اما گاهی به عنوان مادر برای بچه ها کلاه می بافند و این باعث می شود که دور دوم بافتنی برای بچه ها باشد.
وی افزود: این کمپین همچنین فرصتی را برای بانوان ایجاد کرد تا با ابتکارات خود از جمله تهیه مربا یا آش برای فروش، بخشی از هزینه تولید پنبه را تامین کنند و نقش فعالی در این زمینه ایفا کنند.
در نهایت این حرکت نه تنها نشان دهنده همدلی و غیرت زنان ایرانی است، بلکه تاریخ پرافتخار آنان را در روزهای سخت به یاد می آورد. این جرقه کوچک اکنون به شعله ای بزرگ تبدیل شده است که امید و همبستگی را به ارمغان آورده است.