مصطفی پورمحمدی در مراسم افتتاحیه مجموعه کتاب «تاریخ شفاهی زندگی شهدای هسته ای» در مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: به روح شهدای گرانقدر اسلام، شهدای تاریخی و تحول آفرین نظام درود می فرستیم. یعنی شهدای کربلا، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای جنگ، شهدای حرم، شهدای لبنان و فلسطین و به ویژه شهدای هسته ای که شهدای عزت، قدرت و. ثبات ایران اسلامی همانطور که آیاتی که خداوند درباره شهدا نازل کرده است در جامعه ما ترجمه واقعی پیدا کرده است. شهدا زنده و جاویدند.
وی گفت: شهدا همواره از رزق و روزی خداوند بهره مند هستند و واسطه الطاف حضرتش نسبت به انسان ها هستند. ما به خاطر رزق و روزی شهدا از لطف خداوند بهره مندیم. خدا را شاکریم زیرا جامعه ما از فیض شهادت بهره مند است. جمهوری اسلامی سرزمینی است که مایه قوت مومنان و مجاهدان و مدافعان حق و مستضعفین و با مستکبران و متجاوزین به حقوق بشر و فلسطینیان و کودکان کش و جنایتکاران وحشیگر است. تاریخچه خداوند وعده پیروزی داده است. از خانواده های معزز شهیدان علی محمدی، شهریاری، رضایی نژاد و فخری زاده برای حضور در این مراسم تشکر و قدردانی می کنیم.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: در این مجموعه آثار قبلی برای تجلیل از این شهدای بزرگوار تجدید چاپ شده است. شرایط کنونی جامعه نیازمند بازنگری در این موضوع است. تاریخ هسته ای یک داستان مهم در کشور ما است. صنعت و دانش هسته ای بلوغ علمی جامعه است. این فقط یک صنعت نیست. برای دستیابی به دستاوردهای هسته ای، یک کشور باید از فناوری و توان دانش بالایی برخوردار باشد. مجموعه ای از تکنیک، دانش، صنعت، تجربه و قدرت صنعتی کشور است.
وی تاکید کرد: اینکه دنیای استکبار اینقدر حساس است فقط به بحث نظامی صنعت هسته ای اشاره نمی کند. بحث نظامی یکی از قله های دانش هسته ای است، اما دانش هسته ای مجموعه ای از قابلیت های دانش هسته ای است. آنها نمی خواهند جوامعی غیر از خودشان به این فناوری دست یابند. تاریخ قبل از انقلاب هم نشان می دهد که نمی خواهند ما رشد علمی داشته باشیم.
پورمحمدی افزود: بعد از انقلاب به بهانه اینکه بعد نظامی دارد از هرگونه اطلاعی که می خواستیم در کشور توسعه دهیم یا خودرو بخریم، دریغ شدیم. بسیاری از صنایع عادی ما باید بر موانع تحریمی غلبه می کردند. از اول انقلاب برای توسعه علمی کشور با تحریم مواجه بودیم. با وجود همه این فشارها امروز شاهد پیشرفت فوق العاده و قدرت واقعی و بالقوه جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف هستیم و استکبار می داند که اگر بخشی از تحریم های ظالمانه خود را کاهش دهد، جمهوری اسلامی عرصه فناوری و صنعت را تسخیر خواهد کرد. . تولید با سرعت قابل توجه و شگفت انگیز. امروز یک جنگ کاملا استراتژیک برای توسعه فناوری و نفوذ در عرصه دانش و فناوری و مرحله بعدی توسعه تمدن است. مسئله نظامی موضوع مهمی نیست. موضوع اصلی جنگ اقتصادی تکنولوژی، تکنولوژی و نفوذ در جهان است.
وی خاطرنشان کرد: توانمندی های بسیار بالایی داریم و به دلایل زیادی نتوانستیم توانمندی های موجود را در اختیار نسل جدید قرار دهیم. به بهانه نظامی گری و توسعه طلبی ما را محدود کردند و متأسفانه جوانان ما را با این باور که ما فقط در عرصه نظامی عمل می کنیم سردرگم کردند.
پورمحمدی در ادامه تصریح کرد: وقتی از این مناسبت ها صحبت می کنیم نباید فقط به مسائل عاطفی بپردازیم. اگر در منطقه ما تضاد شدیدی وجود داشته باشد بخشی از آن تضاد توسعه است، اما قسمت اصلی آن منافع اقتصادی و توسعه فناوری و بازاریابی محصولات است. جنگ های بزرگ برای تسلط بر بازارها هستند. ما نباید این موضوع را نادیده بگیریم. دانش هسته ای موتور توسعه علمی و صنعتی کشور است. ما از جایگاه خود و تعداد زیاد دانشگاهیان هسته ای خود در رشته ها و بخش های مختلف خوشحالیم. شهادت بزرگان هسته ای ما و خون آنها این دانش را در جمهوری اسلامی نهادینه کرده است. فرزندان ایران با اشتیاق، علاقه، انگیزه، سربلندی و شجاعت در عرصه فناوری هسته ای حضور دارند.