به گزارش خبرگزاری مهر، گروه سیاست – 49 روز مانده به انتخابات مجلس دوازدهم فرآیندها و تشریفات قانونی و عرفی برای برگزاری باشکوه انتخابات به طور کامل اجرا شده است. به این معنا و از این رو اظهارات اخیر «راننده طحان تمیز» سخنگوی شورای نگهبان لحظه ثبت نام اعتراض داوطلبان رد صلاحیت شد در سیستم “داوطلبانه” این به پایان رسیده است و معترضان امیدوارند که این شورا صلاحیت آنها را تأیید کند.
موازی باشند فرآیندها و روال قانونی و عرفی انتخابات، فضای سیاسی کشور نیز رنگ و بوی انتخابات به خود گرفته است و همه جناح ها و طیف های سیاسی به تدریج تصمیمات و تدابیر نهایی خود را در مورد نوع فعالیت انتخاباتی و نحوه ارائه لیست های انتخاباتی اتخاذ می کنند.
در زیر برخی اخبار و حواشی سیاسی-انتخاباتی را مرور می کنیم و زمزمه ها و شایعات این حوزه را در قالب یک بسته اطلاع رسانی ارائه می کنیم. این شما هستید و این قسمت دوم از سریال «شعارهای انتخاباتی مهر» است.
اصولگرایان قطعا به تک لیست خواهند رسید
حجتالاسلام حسین ابراهیمی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز چندی پیش در گفتوگویی با اشاره به سرنوشت انتخاباتی اصولگرایان در اسفند ماه آینده، اظهار داشت: البته فکر میکنم همیشه وجود داشته است. یک سه چک قبل از انتخابات و ممکن است برخی جریان ها به صورت جداگانه وارد شوند اما در نهایت نتیجه ای که بین جامعه روحانیت و اصولگرایان به دست می آید یک لیست واحد خواهد بود.
یکی از اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: از آنجایی که همه اصولگرایان به اسلام، فقه، نظام مقدس جمهوری اسلامی، توصیه های امام (ره) و مقام معظم رهبری و سیاست آنان بر اساس اعتقاد دارند. اینها باید در لیست قرار بگیرند، به وحدت می رسند، در حالی که انتخابات نزدیک است و اگر بحث و اختلافی وجود دارد، با مذاکره، صحبت و مشاوره برخی از شخصیت ها در جریان اصولگرایی قابل حل است.
شعار و راهبرد «شریان» اعلام شد
«شبکه راهبردی دوستان انقلاب اسلامی» موسوم به «شریان» در اطلاعیه ای با دعوت از فعالان سیاسی و احزاب همسو با این تشکل سیاسی برای حضور و شرکت در جلسه 20 اسفند اعلام کرد: از احزاب، گروه ها و تشکل های انقلابی که با توجه به سخنانشان خود را همسو با مانیفست شریان می دانند، از شما دعوت می کنیم تا با شعار و راهبرد تشکیل مجلسی مقتدر، با پیشرفت، بصیرت، مقاومت و تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات، به این جبهه بپیوندید. انرژی و چشمانداز جوانان و پویایی و نبوغ مجربها در خانه ملت متبلور میشود و مسیر تحول هموارتر و همسوتر با اهداف اعلامیه انقلاب در گام دوم انقلاب شده است. شرایط باید به نفع مردم تغییر کند.
مواضع انتخاباتی «حسن روحانی» در مسیر سریع قرار دارد
«حسن روحانی» رئیس جمهور پیشین کشورمان ماه هاست که بر تعداد مواضع سیاسی خود افزوده است و این روند در هفته های اخیر شدت گرفته است. وی اخیرا در دیدار با جمعی از فرهنگیان از سخنان خود به عنوان رنگ استفاده کرد. تنتور وی خواستار برگزاری انتخابات شد و گفت: «برای اعتراض به شرایط حاکم دو راه وجود دارد». یکی از راه ها شرکت نکردن در انتخابات است اما اینطور نتیجه نمی گیرید. بهترین راه این است که به پای صندوق های رای رفته و به فردی که مخالف شرایط فعلی است رای دهید. رای اعتراضی بهتر از بی رای است. مشکلات ما باید با صندوق حل شود، راه دیگری نداریم.» روحانی در مراسم سالگرد درگذشت هاشمی رفسنجانی که روز گذشته در جماران برگزار شد، این اظهارات را به گونه ای دیگر تکرار کرد.
البته روحانی معترض به شرایط حاکم و دولت مستقر نشان داده می شود که به گفته «نصرالله» پژمان فر» رئیس کمیسیون قانونگذاری 90، دو پرونده با 700 هزار شکایت مردمی از حسن روحانی رئیس جمهور سابق با محوریت شکایت از مشکلات بورس و مداخلات در بازار ارز به دادسرا ارسال شد. همچنین بر اساس آمار ۱۴۰۰، حسن روحانی با بیش از ۴۸۰ میلیارد تومب کسری خزانه را به دولت ریاست جمهوری تحویل داد.
همراهی «سخنران معروف» با «مقامات دولت سابق» با شعار ویژه!
آن طور که در برخی رسانه ها شنیده و منتشر شده، «محمدرضا غلامرضا» معاون سیاسی سابق وزیر کشور به همراه «علی اکبر» رایفی پورآنها قصد دارند برای انتخابات مجلس دوازدهم لیست ارائه کنند.
غلامرضا معاون سابق سیاسی وزیر کشور در مردادماه امسال پس از اعتراض چند نماینده به بخشنامه حوزه انتخابیه خود مجبور به استعفا از دولت شد.
نمایندگان مجلس به صراحت با بند 4 بخشنامه مذکور مخالفت کردند. بندي كه مقرر مي داشت « فرمانداران، بخشداران و معاونان فرمانداري در مدت باقيمانده تا انتخابات براي پرهيز از هر نوع سوء استفاده حساس و مواظب باشند از همراهي و همراهي نماينده محترم شهرستان در حوزه انتخابيه خودداري نمايند. مسائل و جلسات مشکوک».
در پی برکناری غلامرضا از معاونت سیاسی وزارت کشور، احسان صالحی، دبیر شورای اطلاع رسانی دولت، تغییر وی را فداکاری و ایثار دولت دانست.
از سوی دیگر باید گفت که اقدام انتخاباتی رایفی پوراز ماه ها پیش آغاز شده و صفحات مجازی منتسب به آن با هشتگ «این بار فرق دارد» فعال هستند.
ائتلاف حزب «کارگزاران سازندگی» با برخی از طیف های اصلاح طلب
«علی محمد نمازی» عضو شورای مرکزی حزب کرزاگران از احتمال ائتلاف حزبش با احزاب «اعتدال و توسعه»، «ندا» و «اعتماد ملی» برای انتخابات مجلس خبر داد. این اعلام آمادگی هر از چندگاهی از سوی نهادهای مشارکت و ائتلاف های انتخاباتی با توجه برخی عناصر و طیف های جبهه اصلاح طلبان و اصلاح طلبان تندرو همراه بوده است.
چندی پیش «حسین مرعشی» دبیرکل حزب کارگزاران در گفت و گو با «همه میهن» اعلام کرد که «شرکت مشروط در انتخابات در جبهه اصلاح طلبان در دستور کار است و ما به عنوان حزب کارگزاران موافق این نظر هستند”؛ هنوز ساعتی از این اظهارات دبیرکل کارگزاران نگذشته بود که «آذر منصوری» رئیس جبهه اصلاح طلبان واکنشی متناقض به سخنان وی نشان داد و در صفحه مجازی خود نوشت: «مواضع جبهه اصلاح طلبان ایران جبهه از طریق سخنگو یا بیانیه های رسمی منتشر می شود و نظرات دیگری از طرف برخی احزاب یا فعالان سیاسی منتشر می شود، این نظر و موضع این سازمان نیست.
اصلاح طلبان تهران لیست می دهند
اسماعیل دوستی، عضو و کاندیدای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تایید واجد شرایط انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال رایزنی با گروه ها، اقشار، اصناف و جریان های سیاسی مردمی برای انتخابات هستیم، گفت: با همفکران خود که تایید صلاحیت شده اند و دارای سابقه کار یا سابقه مدیریت هستند یا قسمتی از آنها نمایندگان ادور هستند، ما در حال صحبت برای تهیه لیست انتخاباتی هستیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفتگو و مشورت با شخصیت هایی چون «محمدباقر نوبخت» و «علی مطهری» در لیست تهران را رد نکرده است.
لازم به ذکر است که علیرغم تلاش های پشت پرده اصلاح طلبان و اعتدال گرایان برای ارائه «لیست مشترک قدرتمند» در تهران و سایر شهرهای بزرگ، استراتژی این دو جریان این است که نسبت به انتخابات بی میل و مستاصل ظاهر شوند و نه. حتی قصد تبدیل شدن به “فهرست کامل” را دارند. بر اساس این دو گرایش، ابراز ناامیدی و سپس ارائه غیرمنتظره لیست مشترک می تواند «بدنه انتخاباتی» شما را «شوک» کرده و آنها را مجبور به حضور در پای صندوق های رای کند.
حمایت «پزشکان» از «لاریجانی» و «مطهری»؟
«مسعود مزیکیان» چهره شاخص اصلاح طلبان در مصاحبه اخیر خود در پاسخ به این سوال که آیا می توان از لیست مشترک اصلاح طلبان حمایت کرد و در حد متوسط در تهران هست، گفت: نمی دانم، اول باید افراد لیست را ببینم و بعد قضاوت کنم.
بازگشت به اسفند ۱۳۹۷ با «لیست یاران هاشمی»
با وجود اینکه در ظاهر بین سران جبهه اصلاح طلبان بر سر حضور یا عدم حضور در انتخابات اختلاف نظر وجود دارد، اما اخبار ضد و نقیضی از لیست ها و حضور اصلاح طلبان در لیست های مختلف به بیرون درز کرده است. حتی گفته می شود «محسن هاشمی» رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی به دنبال افزایش فهرست «یاران هاشمی» در تهران است. بازی انتخاباتی با نام هاشمی رفسنجانی البته در جریان اصلاحات بی سابقه است.
لیستی به نام «یاران هاشمی» ابتدا با حمایت جدی حزب کارگزاران سازندگی و حضور در انتخابات احزابی چون اعتدال و توسعه، حزب اسلامی کار، خانه کارگر، ندای ایرانیان و… ارائه شد. از مجلس یازدهم اسفند 1397 به لیست «مجید انصاری» در تهران، اما رأی نیاورد و در رقابت با فهرست موسوم به «سربلند ایران» (لیست بنیادگرا) شکست خورد. تصویر زیر مربوط به جلد «روزنامه سازندگی» ارگان مطبوعاتی حزب کارکاگران در آستانه انتخابات مجلس یازدهم است.