بازار؛ گروه خودرو: صبح دیروز سه نفر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی در گفت و گو با رسانه «بازار» از حضور وزیر صمت در خانه ملت خبر دادند. اما دیروز عباس علی آبادی برای پاسخ به سوالات منتخبان مردم در خانه ملت حاضر نشد. صنعت خودرو به دلیل عدم تدبیر با چالش های زیادی مواجه است، به نظر می رسد متولیان خودروسازی کشور حاضر به بهبود وضعیت تولید و واردات خودرو نیستند. چرا که صنعت خودرو پس از گذشت 9 ماه از سال جاری نتوانسته است برنامه تولیدی را که وزارت حراست تدوین کرده به طور کامل اجرا کند. با توجه به چالش های کنونی صنعت خودرو، شاید وقت آن رسیده است که عباس علی آبادی برنامه های فعلی وزارت حراست برای صنعت خودرو را بررسی و روند تولید را اصلاح کند. برای بررسی این سوالات با عزت الله اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی به گفت وگو نشستیم:
* یکی از چالش های اصلی صنعت خودرو کمبود ارز برای تامین مواد اولیه و قطعات یدکی است، آیا برنامه ای برای پوشش این نیاز وجود ندارد؟
وزیر صمت و رئیس کل بانک مرکزی باید در این مورد پاسخگو باشند. هفته گذشته از محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در مجلس شورای اسلامی پرسیدم که چرا این سیاست ارزی برای خودروسازان را در پیش گرفته است؟ رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال به صراحت اعلام کرد که من میزان ارز درخواستی وزیر حراست را به صنایع اختصاص داده ام. بر اساس این پاسخ، بهتر است عباس علی آبادی وزیر امنیت پاسخ دهد که چرا وزارت حراست ارز مورد نیاز صنعت خودرو را تخصیص نداده است.
مبارزه دولت با صنعت خودرو را می توان سیاستی ناخوشایند توصیف کرد. سرپیچی از قانون و بالا بردن توقع مشتریان در بازار خودرو به نفع صنعت کشور نیست.
* دیروز قرار بود عباس علی آبادی وزیر صمت برای پاسخ به سوال نمایندگان که چرا وزیر صمت در خانه ملی حاضر نشد در شورای اسلامی حاضر شود؟
دیروز از وزیر امنیت درباره واردات و تولید خودرو سوال شد و نمایندگان مردم در خانه ملت معتقدند وزارت امنیت برنامه های خودرویی را اجرا نکرده است. دولت سیزدهم با صنعت و بازار خودرو «بازی» است. آیین نامه ای که تدوین آن دو ساعت زمان می برد، اکنون بیش از 20 ماه از زمان تدوین برنامه اجرایی آن می گذرد و هنوز منتشر نشده است. این نوع برخورد با مردم در بازار خودرو شایسته ملت و دولت نیست. هماهنگی استیضاح وزیر صمت در صحن علنی مجلس با کمیسیون ریاست جمهوری اتاق ملت است، لذا هماهنگی حضور یا عدم حضور وزیر صمت با اعضای محترم هیات رئیسه می باشد. کارگردانان کمیته شورای اسلامی بر اساس اطلاعات دریافتی وزیر صمت مدعی ماموریت به استان هرمزگان شد. در هر صورت مبارزه دولت با صنعت خودرو را می توان سیاست بدی دانست. سرپیچی از قانون و بالا بردن توقع مشتریان در بازار خودرو به نفع صنعت کشور نیست. از ابتدای مجلس یازدهم بارها اعلام کرده ایم که صنعت خودرو باید از ارز استفاده کند اما بانک مرکزی حاضر به پذیرش آن نیست.
دستگاه های اجرایی دولت موانعی را برای یکدیگر و برای بخش خصوصی برای تسهیل روند تولید ایجاد می کنند. ساختار اجرایی دولت در شرایط فعلی پاسخگوی نیاز مردم و صنعت خودرو نیست.
* به نظر شما امسال صنعت خودرو با احتساب مشکلات موجود می تواند بیش از 1.2 میلیون خودرو تولید کند؟
در صورت رفع محدودیت های فعلی برای صنعت خودرو، حجم تولید به بیش از 1.2 میلیون دستگاه خواهد رسید. دستگاه های اجرایی دولت موانعی را برای یکدیگر و برای بخش خصوصی برای تسهیل روند تولید ایجاد می کنند. ساختار اجرایی دولت در شرایط کنونی پاسخگوی نیاز مردم و صنعت خودرو نیست. ادامه این روند می تواند چالش های جدی ایجاد کند. رئیس محترم دولت سیزدهم که مردم به او اعتماد داشتند باید به این سیاست پایان دهند.