افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 14 November , 2024
2

دولت آینده باید پایه هایی را برای تسریع توسعه فناوری های فضایی ایجاد کند

  • کد خبر : 299491
دولت آینده باید پایه هایی را برای تسریع توسعه فناوری های فضایی ایجاد کند

رئیس سازمان فضایی کشور موفقیت های کشور در عرصه صنعت فضایی در 3 سال گذشته را مرهون فعالیت های رئیس جمهور شهید دانست و گفت: فناوری فضایی و سایر حوزه های فناوری در کشور نیازمند توجه است و دولت آینده با فعالیت‌ها می‌توانند پایه‌ای را برای تسریع توسعه فناوری‌های کند ایجاد کنند. دکتر حسن سالاریه […]

رئیس سازمان فضایی کشور موفقیت های کشور در عرصه صنعت فضایی در 3 سال گذشته را مرهون فعالیت های رئیس جمهور شهید دانست و گفت: فناوری فضایی و سایر حوزه های فناوری در کشور نیازمند توجه است و دولت آینده با فعالیت‌ها می‌توانند پایه‌ای را برای تسریع توسعه فناوری‌های کند ایجاد کنند.

دکتر حسن سالاریه در گفت وگو با ایسنا وی گفت: در صنعت فضایی در 3 سال گذشته 12 پرتاب فضایی داشته ایم که 10 پرتاب داخلی و دو پرتاب بین المللی بوده است.

وی افزود: نزدیک به یک میلیارد تن همکاری با بخش خصوصی داشتیم که در تاریخ صنعت فضایی کشور بی نظیر است و در سایه این همکاری ها فعالیت های خوبی در صنعت فضایی بخش خصوصی انجام شد. .

سالاریه پروژه باریک باند شهید سلیمانی و خرید ماهواره های مکان یابی را از دیگر دستاوردهای کشور در بخش خصوصی فضایی عنوان کرد و یادآور شد: زیرساخت های فضایی متعددی نیز در کشور ایجاد شده است که از جمله آنها می توان به ایستگاه فضایی چابهار اشاره کرد که بی نظیر است. در کشور و منطقه است.

رئیس سازمان فضایی خاطرنشان کرد: اینها حاصل تلاش یک دولت فعال و پرانرژی است که شبانه روز کار می کند و طبیعتا این به انتخاب مردم بستگی دارد. مردم با شرکت در انتخابات باید رئیس جمهوری را انتخاب کنند که بتواند این شتاب را افزایش دهد و این صنعت را کند نکند.

سالاریه افزود: رئیس جمهور آینده باید صنعت فضایی را تقویت کند تا اتفاقات بهتری در دولت چهاردهم رخ دهد.

وی با بیان اینکه فناوری فضایی مصداق توسعه فناوری در کشور است، تاکید کرد: سایر حوزه های فناوری در کشور نیازمند توجه ویژه هستند و دولت می تواند با چشم انداز و نظارت خود، شتاب بخشی به حوزه های فناوری و سایر حوزه های اقتصادی و زیرساختی را ارتقا دهد. بهبود کیفیت زندگی مردم.

به گزارش ایسنا، مهم ترین اقدام دولت سیزدهم پس از حمایت از توسعه فناوری های فضایی، برگزاری جلسات شورای عالی فضایی بود.

اولین جلسه شورای عالی فضایی دولت سیزدهم ساعت 14 روز جمعه 14 آذرماه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور تشکیل شد. «شورای عالی فضایی» که به منظور تنظیم استفاده از فناوری‌های فضایی و ایجاد هماهنگی‌های لازم بین تمامی نهادهای ذیربط تشکیل شده، باید حداقل سالی دو بار به ریاست رئیس‌جمهور و با تصویب هیئت وزیران تشکیل شود. . اما پس از گذشت نزدیک به 17 سال از تاسیس شورا، شورای عالی فضایی روندی نامنظم در برگزاری جلسات را دنبال کرد، به طوری که این شورا 11 سال جلسه تشکیل نداد.

با از سرگیری جلسات این شورا، اولویت های راهبردی این منطقه از جمله ایجاد ظرفیت رسیدن به مدار لئو، دستیابی اولیه به مدار 36 هزار کیلومتری، راه اندازی مرکز مونتاژ و آزمایش این منطقه مشخص می شود. ماهواره ها و پرتابگرهای ماهواره و پرتاب فاز اول پایگاه پرتاب فضایی چابهار با هماهنگی حداکثری تمامی عوامل حوزه فضایی در دستور کار قرار گرفت.

دومین جلسه شورای عالی فضا در دولت سیزدهم در تاریخ 14 بهمن ماه 1401 به ریاست حجت الاسلام رئیسی و با حضور اعضای سلطنتی و حقوقی این شورا تشکیل شد.

در جلسات شورای عالی فضایی اهداف دولت و اقدامات لازم برای تحقق آن به شرح زیر مشخص شد:

پرتاب ماهواره ققنوس با ماهواره بر سیمرغ، آزمایش موفقیت آمیز انتقال و جداسازی همزمان 3 ماهواره (روز 1400)، سامانه آفاق پایش آنلاین گرد و غبار و آلودگی هوا با استفاده از تصاویر ماهواره ای (بهمن 1400)، تحویل سه سیستم ردیابی ماهواره ای کاربردی به مؤسسات عملیاتی، تزریق پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور 2 به مدار توسط ماهواره قاصد (اسفند 1400)، پرتاب نمونه کیفی ماهواره ناهید 1 با ماهواره ذوالجناح (خرداد 1401) پرتاب ماهواره خیام با ماهواره سایوز (مرداد 1401)، آغاز عملیات ساخت پایگاه فضایی چابهار. بزرگترین پایگاه پرتاب ماهواره در غرب آسیا (شهریور 1401)، افتتاح مرکز عملیات و کنترل ماهواره سنجش از دور، پرتاب موفقیت آمیز زیر مداری بلوک انتقال مداری سامان (مهر 1401)، تکمیل طراحی و ساخت یک نمونه کیفی کپسول بیولوژیکی، تثبیت عملکرد بهینه و تکمیل فرآیند کالیبراسیون ماهواره خیام، دستیابی کشور به تصاویر ماهواره ای رنگی با وضوح یک متر برای اولین بار در کشور (آبان 1401)، آزمایش موفقیت آمیز ماهواره زیر مداری قائم 100، امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با آژانس فضایی روسیه، ثبت ماهواره خیام در سازمان ملل متحد (14 نوامبر). تکمیل نمونه اولیه پرواز ماهواره کشف طلوع 3 تکمیل نمونه اولیه کیفی. ماهواره مخابراتی ناهید 2، تکمیل ماهواره GTO، تکمیل سه سامانه کاربردی ردیابی ماهواره ای محصولات استراتژیک، برگزاری دومین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم و تصویب و ابلاغ برنامه ده ساله صنعت فضایی. کشور (دسامبر 1401).

سومین جلسه شورای عالی فضایی نیز روز سه شنبه 31 خردادماه، سومین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم به ریاست دکتر محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری و با حضور اعضای سلطنتی و حقوقی این شورا برگزار شد. شورا در تالار شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری. در این جلسه حسن سالاریه دبیر شورای عالی فضایی با بررسی مصوبات جلسات گذشته گزارشی از روند اقدامات اجرایی و فعالیت های انجام شده برای انجام این مصوبات ارائه و برنامه های فضایی تدوین شده را تشریح کرد. بخش در سال 1403

بر اساس این گزارش اعضای حاضر در جلسه در خصوص موارد دستور کار جلسه، برنامه های آتی صنعت فضایی کشور، توانمندی ها و تسریع روند توسعه این صنعت در کشور بحث و تبادل نظر کردند.

همچنین تمامی اعضا با پیشنهاد نامگذاری پایگاه ملی پرتاب فضایی (چابهار) به نام شهید رئیس جمهور، آیت الله رئیسی، به پاس زحمات ایشان و حمایت از شکوفایی صنعت فضایی موافقت کردند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=299491

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.