افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
3

دنیا متاسف است، ما متاسفیم. ما از این همه “انرژی” خسته شده ایم. مصرف هفت میلیون بشکه نفت در روز «گاز»

  • کد خبر : 171646
دنیا متاسف است، ما متاسفیم.  ما از این همه “انرژی” خسته شده ایم.  مصرف هفت میلیون بشکه نفت در روز «گاز»

بازار؛ گروه استان ها: محدودیت دسترسی به انرژی یا اثرات مصرف غیربهینه آن بر تولید، صنایع خراسان رضوی را با چالش هایی مواجه کرده است، به گونه ای که صاحبان صنایع با مشکل تامین گاز یا برق در برخی از جایگاه های سال مواجه هستند. در نتیجه سطح بهره وری، تولید و اشتغال تحت تاثیر […]

بازار؛ گروه استان ها: محدودیت دسترسی به انرژی یا اثرات مصرف غیربهینه آن بر تولید، صنایع خراسان رضوی را با چالش هایی مواجه کرده است، به گونه ای که صاحبان صنایع با مشکل تامین گاز یا برق در برخی از جایگاه های سال مواجه هستند. در نتیجه سطح بهره وری، تولید و اشتغال تحت تاثیر منفی قرار گرفته است.

برق و گاز به عنوان دو جزء انرژی در مصرف بهینه صنایع، هر یک با چالش هایی مواجه هستند که اثرات نامطلوبی بر بهره وری صنایع و ارزش افزوده آنها داشته است.

بدون شک بهره‌وری یکی از مهم‌ترین منابع رشد اقتصادی در هر کشوری است و بهبود آن مستلزم استفاده بهینه، مؤثر و کارآمد از تمامی منابع تولیدی موجود به‌ویژه انرژی است که در ایران به دلیل برخورداری از انرژی غنی از اهمیت بالایی برخوردار است. منابع ویژه

ناهماهنگی تولید گاز با مصرف آن به‌ویژه در بخش داخلی در سال‌های اخیر به وضوح محسوس بوده و باعث شده است تا ایران اسلامی به عنوان یکی از صادرکنندگان انرژی در منطقه به واردکننده انرژی تبدیل شود.

هیچ برنامه ای نداشتیم

به گزارش خبرنگار بازار؛ خراسان رضوی صنایع مختلفی دارد که چرخه اقتصادی و تولید آنها به انرژی هایی مانند برق و گاز وابسته است، اما متاسفانه طی چند سال اخیر کمبود این دو انرژی باعث شده تا اقتصاد کارخانه های بزرگی مانند سیمان و فولاد به چشم بیاید. گرفت. . حمل

در سال های اخیر قطع گاز صنعتی با هدف تثبیت و پرهیز از قطع گاز در شبکه خانگی صدای اعتراض صاحبان صنایع نسبت به این نوع توزیع را شدیدتر از گذشته کرده است.

سید هاشم اورعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف، رئیس اتحادیه انجمن های علمی انرژی ایران و عضو آکادمی علوم نیویورک در گفت و گو با بازار گفت: بحران انرژی مشکلی است که کشور به زودی با آن مواجه خواهد شد. درگیر شده و حتی در حال حاضر نیز نشانه های آن را می توان در تعطیلی صنایع در تابستان و قطع گاز این واحدها در زمستان مشاهده کرد، بنابراین در آینده با ادامه روند فعلی وضعیت بحرانی تر خواهد شد.

رئیس اتحادیه انجمن های علمی انرژی ایران: مصرف بالای گاز خانگی در ایران نیز باعث رکود بی سابقه ای شده است به گونه ای که روزانه معادل هفت میلیون بشکه گاز در ایران مصرف می کنیم و باید آن را بشناسیم. که بحران انرژی در ایران یک شبه اتفاق نیفتاده و بخشی از آن است. دلیل آن نبود یک برنامه بلند مدت مستند و سیاست مصرف و تامین انرژی است.

وی تصریح می کند: این مشکلات هر روز بیشتر می شود و راه حل این است که دولت کار را به بخش خصوصی بسپارد.

اوری می افزاید: متاسفانه بحران انرژی در ایران به مرحله بحرانی رسیده است، زیرا با سرد شدن هوا و افزایش مصرف گاز در منازل، پتروشیمی ها در تامین خوراک با مشکل جدی مواجه شده و نیروگاه ها نیز تعطیل می شوند. به دلیل سوختن گازوئیل با آلودگی هوا مواجه می شوند.»

این استاد دانشگاه به ما می گوید: مصرف بالای گاز خانگی نیز رکود بی سابقه ای را در ایران ایجاد کرده است، به گونه ای که روزانه معادل هفت میلیون بشکه گاز در ایران مصرف می کنیم و باید اذعان داشت که بحران انرژی در ایران یک شبه اتفاق نیفتاد و بخشی از آن به فقدان برنامه بلندمدت مستند و سیاست مصرف و تامین انرژی برمی‌گردد.

این استاد دانشگاه شریف بیان می کند: در چهار دهه اخیر میانگین مصرف بنزین در کشور از 12 هزار لیتر به 12 میلیون لیتر در روز، مصرف برق سالانه کشور از 7 هزار مگاوات به 74 هزار مگاوات و مصرف گاز افزایش یافته است. از 20 هزار مگاوات، میلیون متر مکعب در روز به 80 میلیون مترمکعب رسیده است، در این میان نکته مهم این است که این افزایش مصرف انرژی با جمعیت کشور و تولید ناخالص ملی آن همخوانی ندارد.

صادرکننده بودیم واردکننده شدیم.

رئیس اتحادیه انجمن های علمی انرژی ایران با بیان اینکه سیاست یا برنامه مدونی برای رفع کسری یا تامین انرژی نداریم، به ما می گوید: اگر به آمار خاموشی ها و کسری های برق در سال های اخیر نگاه کنیم. متوجه خواهیم شد، این تعداد هر سال افزایش می یابد، به این معنی که ما قادر به تامین انرژی متناسب با افزایش مصرف نبودیم و بنابراین ساعات خاموشی افزایش یافته است.

متأسفانه بسیاری از برنامه هایی که تاکنون به آنها اشاره شد تنها روی کاغذ ماند و به ثمر نرسید. متأسفانه در چند سال گذشته تولید برق را به گاز گره زدیم و اکنون که با کمبود گاز مواجه هستیم متوجه این موضوع شدیم. که بد برنامه ریزی کردیم

قطب تولید انرژی در میل به تامین انرژی |  ما معادل هفت میلیون بشکه مصرف می کنیم

وی می گوید: انرژی برق ما به گاز و آب پیوند خورده است، در حالی که امروز نه آب داریم و نه گاز، در حالی که در یک دهه گذشته باید به سمت انرژی های تجدیدپذیر می رفتیم، همانطور که می بینید برنامه ای در این زمینه نداشتیم. رابطه و ما به سمت آن حرکت نمی کنیم!

استاد دانشگاه شریف: هر ساله وضعیت انرژی کشور بدتر از سال قبل می شود و در این زمینه با چالش های عظیمی مواجه خواهیم شد. زیرا کشوری که 9 درصد ذخایر نفت و 17 درصد ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد واردکننده انرژی شده است.

اوری می گوید: مصرف انرژی در کشور سالانه به طور متوسط ​​پنج درصد افزایش می یابد و ارزش مصرف انرژی سالانه کشور تقریباً معادل یک سوم ارزش تولید ناخالص سالانه کشور است.

وی به عدم تعادل بین تولید و مصرف انرژی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: در این شرایط هر ساله وضعیت انرژی کشور بدتر از سال گذشته خواهد شد و در این زمینه با چالش بزرگی مواجه خواهیم شد و در شرایطی قرار داریم. جایی که کشوری با 9 درصد ذخایر نفت و 17 درصد از ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد و واردکننده انرژی شده است.

خراسان رضوی جزو پرکاربردترین هاست

رئیس اداره تحقیقات و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی همچنین با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی 2 میلیون و 700 هزار مشترک گاز دارد و از این نظر پس از تهران در رتبه دوم کشور قرار دارد، به بازار گفت: مصرف گاز استان با مصرف سالانه 13.5 میلیارد مترمکعب در رتبه پنجم کشور قرار دارد.

رئیس اداره تحقیقات و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی: از سال 1395 رشد مصرف گاز در بخش خانگی استان 40 درصد و در بخش صنعت 60 درصد افزایش یافته است، بنابراین وابستگی به انرژی در کشور ما افزایش یافته است. کشور بسیار مرتفع است و در شرایط بحرانی کمبود آن مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کند، بنابراین تنها راه حل این مشکل استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به جای سوخت های فسیلی است.

حمیدرضا افشون با اشاره به اینکه مصرف انرژی در خراسان رضوی نسبت به کل کشور بیشتر است، می افزاید: از سال 1394 تاکنون رشد مصرف گاز در بخش خانگی استان 40 درصد و در بخش صنعت افزایش یافته است. 60 درصد

وی با بیان اینکه بخش داخلی بیشترین مصرف را در کشور دارد، می افزاید: وابستگی به انرژی در کشور ما بسیار زیاد است و در شرایط بحرانی کمبود آن برای مردم مشکل ایجاد می کند، بنابراین تنها راه برون رفت از این مشکل این است که استفاده از انرژی های تجدیدپذیر جایگزین سوخت های فسیلی می شود.

افشون با اشاره به اینکه اقدامات زیادی برای بهینه سازی و مدیریت مصرف سوخت باید در دستور کار قرار گیرد، می گوید: به عنوان مثال در کشور از بخاری هایی در بخش خانگی و تجاری استفاده می کنیم که کارایی لازم را ندارند. بخش بزرگی از انرژی

قطب تولید انرژی در میل به تامین انرژی |  ما معادل هفت میلیون بشکه مصرف می کنیم

وی ادامه می دهد: تحقیقات نشان داده است که بازده انرژی بخاری های گازی مصرفی حدود 60 درصد است و بنابراین این رقم گواه میزان هدررفت انرژی در کشور است.

رئیس اداره تحقیقات و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی تصریح کرد: اگر بتوانیم بخاری های مستعمل را با بخاری هایی با راندمان بالاتر جایگزین کنیم، مانند بخاری هایی که بازده انرژی آنها شاخص A را نشان می دهد، حداقل 20 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می کنیم. کشور. وی گفت: این رقم در این شرایط قابل تامل است.

افزایش مصرف گاز در سال جدید.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی نیز با بیان اینکه با توجه به ورود فصل سرما مصرف گاز نیز افزایش یافته است، اظهار کرد: این مصرف نیز نسبت به سال گذشته از مصرف بیشتری برخوردار بوده است.

حسن افتخاری با بیان اینکه متاسفانه هر ساله با شروع فصل سرما شاهد افزایش بی رویه مصرف گاز در بخش خانگی هستیم، به بازار می گوید: در این راستا لازم است تمامی مشترکان خانگی و اداری حداکثر صرفه جویی را انجام دهند. در دستور کار پایداری شبکه توزیع است.

وی میزان گاز مصرفی سال گذشته را 13 هزار و 669 میلیون مترمکعب عنوان کرد و اظهار داشت: از مجموع 13 هزار و 669 میلیون مترمکعب گاز مصرفی استان در سال 1401 رقم هشت میلیارد مترمکعب و معادل 60 به دست می آید. % به بخش مبدا تحویل داده شده است.

افتخاری اذعان می کند: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریباً 8 درصد افزایش داشته است.

وی همچنین به مصرف ماه گذشته یعنی آذرماه سال جاری اشاره کرد و گفت: با سرمای آذرماه شاهد افزایش مصرف گاز هستیم و آمارها نشان می دهد این مصرف نسبت به سال گذشته بیش از 9 درصد افزایش داشته است. . است.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با بیان اینکه طرح‌های متعددی برای مدیریت مصرف از جمله بهینه‌سازی مشعل‌های خانگی و همچنین نظارت بر مصرف انرژی در دستگاه‌های دولتی اجرا شده است، افزود: بر اساس بخشنامه ابلاغی از سوی کلیه ادارات و اماکن دولتی و بخش خصوصی موظف است رعایت دمای آسایش 18 درجه سانتیگراد در فصل زمستان و به همین دلیل این موضوع به دقت رصد می شود و تاکنون اشتراک بسیاری از ادارات دولتی که به این قانون توجه نکرده اند و جزو مشترکان مصرف کننده بزرگی بوده اند که قطع یا با آن مواجه شده اند. اخطار.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ناپایداری شبکه گاز در فصول سرد سال ناشی از چه عواملی است، پاسخ می دهد: دور بودن منابع گاز در جنوب کشور یکی از دلایلی است که با اجرای پروژه های عمرانی حل خواهد شد. . .

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=171646

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.