افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
2

دلیل عقب نشینی دولت از قیمت خودرو چه بود؟ / آیا این آرزوی خودروسازان خواهد بود؟

  • کد خبر : 157767
دلیل عقب نشینی دولت از قیمت خودرو چه بود؟  / آیا این آرزوی خودروسازان خواهد بود؟

۱۴۰۲/۰۹/۲۹ ۰۸:۳۵:۳۲ کد خبر: 202869 معاون حمل و نقل وزیر صمت قیمت خودروهای داخلی توسط هیات مدیره خودروسازان را تا پایان سال جاری اعلام کرد. صفحه اقتصاد – این سوال پیش می آید که چرا سیاست گذار به فکر حذف قیمت گذاری دستوری خودرو افتاده است؟ به نظر می رسد دلیل اصلی آن وضعیت نامناسب […]

معاون حمل و نقل وزیر صمت قیمت خودروهای داخلی توسط هیات مدیره خودروسازان را تا پایان سال جاری اعلام کرد.


صفحه اقتصاد –

این سوال پیش می آید که چرا سیاست گذار به فکر حذف قیمت گذاری دستوری خودرو افتاده است؟ به نظر می رسد دلیل اصلی آن وضعیت نامناسب مالی خودروسازان است که حتی باعث افت تولید شده است.

زیان انباشته خودروسازان بر اساس آخرین آمار در پایان شهریورماه سال جاری به 164 میلیارد تن و در 6 ماهه نخست امسال 34 درصد زیان داده است. همچنین خودروسازان بیش از 300 همات بدهی دارند که یکی از آنها بدهی 90 همات به قطعه سازان به عنوان تامین کننده قطعات ضروری تولید است.

خودروسازان دلیل این ضرر هنگفت و البته کمبود نقدینگی را قیمت گذاری تکلیفی می گویند. ظاهرا همین کمبود نقدینگی عامل اصلی کاهش نرخ تولید و حتی کاهش تیراژ انباشته نسبت به سال گذشته شده است. بنابراین سیاستگذار به این نتیجه رسیده است که برای تامین نقدینگی بهتر است آزادی تعیین قیمت را به دست خودروسازان بسپاریم تا تولید آسیب نبیند.

مشکل دیگر این است که در قالب یک سیستم یکپارچه، حدود دو میلیون تعهد بر عهده خودروسازان است و در صورت ادامه کمبود نقدینگی و کاهش تولید، ممکن است به بحران تعهدات معوقه منجر شود. بنابراین دلیل دیگری که مسئولان برای تصویب قیمت های دستوری دارند احتمالا به همین موضوع مربوط می شود. علاوه بر این، شاید تجربه ناموفق قیمت گذاری سفارش نیز دخیل باشد. به عبارت دیگر، ممکن است سیاستگذار به این نتیجه رسیده باشد که قیمت گذاری اجباری واقعاً جواب نمی دهد و یک آزمایش کاملاً شکست خورده است و بنابراین نمی خواهند آن را تمدید کنند.

عواقب حذف سفارش قیمت

با فرض اینکه به گفته معاون حمل و نقل، قیمت گذاری به دست هیات مدیره خودروسازان بیفتد، این سوال مطرح می شود که این تغییر سیاست چه پیامدهای مثبت و منفی خواهد داشت؟ آیا مصرف کننده و تولید کننده هم سود می برند؟ و اینکه تا چه حد قیمت خودرو افزایش می یابد و موجی از لغو طرح های فروش را به همراه خواهد داشت؟

به نظر می رسد با واگذاری قیمت گذاری به هیئت مدیره، خودروسازان قیمت محصولات خود را نزدیک به بازار (مثلاً پنج درصد کمتر) می کنند. در این صورت دیگر فاصله جذابی بین قیمت کارخانه و بازار خودرو وجود نخواهد داشت و ممکن است این موضوع به حذف واسطه گری در بازار خودرو تبدیل شود. در واقع زمانی که واقعی می شود قیمت خودروتقاضای کاذب از بازار حذف می شود و کسانی که باقی می مانند مصرف کنندگان واقعی خواهند بود.

از سوی دیگر، احتمال اینکه خودروسازان با موجی از انصراف مواجه شوند، بسیار زیاد است، زیرا اولاً بسیاری از مردم توان پرداخت هزینه های جدید خودروهای ثبت نامی را ندارند و ثانیاً زمانی که بازار کارخانه و قیمت ها نزدیک است، وجود دارد. دلیلی برای منتظر ماندن خودروسازان برای رفع نیازهای خود در بازار نیست. از سوی دیگر برخی از ثبت نام کنندگان به دلیل تفاوت قیمت کارخانه با بازار خودرو برای استفاده از اجاره ثبت نام کرده اند و با نزدیک شدن به این دو قیمت دیگر اجاره ای باقی نمی ماند و طبیعی است که انصراف دهند.

علاوه بر این، سپردن قیمت به هیات مدیره خودروسازان تبعات مثبتی از جمله افزایش نقدینگی شرکت های خودروسازی دارد که می تواند نشان دهنده رشد تولید باشد (البته به شرطی که قیمت های جدید باعث کاهش تقاضای جهانی نشود). و همچنین بهبود کیفیت و توسعه محصول. عدم اطمینان زیادی در مورد رشد تولید وجود دارد، اینکه قیمت کارخانه می تواند به قیمت بازار نزدیک شود و باعث کاهش شدید تقاضای واقعی شود و در این صورت بعید نیست که خودروسازان مجبور به کاهش تیراژ شوند.



آیا این خبر برای شما مفید بود؟

بر اساس نتیجه رای دادن به و نه

ارسال برای دیگران:

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=157767

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.