به گزارش صبح، در سنگاپور جویدن آدامس ممنوع است و جریمه دارد.
به همین دلیل یکی از انگیزه های مردم این کشور برای سفر به خارج از کشور آزادی آدامس جویدن است.
دولت سنگاپور در پی چسباندن آدامس های زیادی در متروها و پیاده روها این تصمیم را گرفته است.
ماجرا از این قرار است که در سنگاپور که یک کشور آسیایی است در سال 1992 قانون منع آدامس اجرا شد. بر اساس این قانون محدودیت هایی برای خرید، توزیع و تجارت هر نوع آدامس اعمال شد.
پلیس موظف شد افرادی را که سعی در چسباندن آدامس یا بیرون انداختن آن از دهان خود دارند، مجازات کند.
سنگاپور در طول تاریخ خود برای به دست آوردن استقلال از تعدادی از قدرت ها و امپراتوری هایی که آن را اشغال کرده بودند مبارزه کرد.
تا اینکه در 31 آگوست 1963 عنوان یک کشور مستقل از مالزی را به دست آورد و پس از دو سال به طور کامل از آن جدا شد. در این دوره سنگاپور با قدرت تمام وارد عرصه تولید شد و از مسیرهای تجاری دریایی استفاده کامل کرد.
این رونق ناگهانی اقتصادی نتایج بدی به همراه داشت. سایت تالاب: خرابکاری و سهل انگاری عمدی طبقه جوان سنگاپور افزایش یافت و در دهه هشتاد کارگران و رفتگران سنگاپوری خیابان ها، پله ها، آسانسورها، جاده ها و اتوبوس هایی را که مملو از آدامس های جویده شده و چسبانده شده بودند را تمیز می کردند و با سختی های زیادی روبرو می شدند.
نخست وزیر سنگاپور لی کوان در سال 1983 اولین کسی بود که به طور رسمی به این موضوع پرداخت. وی اولین پیش نویس قانون منع آدامس را ارائه کرد. اما این قانون اجرا نشد. در سال 1987، سنگاپور یک ایستگاه متروی 5 میلیارد دلاری راه اندازی کرد.
این ایستگاه گران قیمت از غفلت و تخریب در امان نماند. آدامس همه جا گیر کرده بود. از صندلی گرفته تا درب اتوماتیک. خسارت قابل توجهی به متروی سنگاپور وارد شد.
در سال 92 قانون منع آدامس اجرا شد. بر اساس این قانون محدودیت هایی برای خرید، توزیع و تجارت هر نوع آدامس اعمال شد. پلیس موظف شد افرادی را که سعی در چسباندن آدامس یا بیرون انداختن آن از دهان خود دارند، مجازات کند.
واردات هر نوع آدامس ممنوع شد. با این حال، در سال 2004، سنگاپور اجازه واردات آدامس های سازگار با درمان های پزشکی را به دلایل و اهداف پزشکی داد. البته خرید این آدامس ها در سنگاپور مشکل است و فقط با تجویز پزشک قابل خرید و مصرف است. در صورت عدم رعایت قانون، با دو سال زندان و جریمه 3000 دلاری مواجه خواهند شد.
گردشگران فقط می توانند به سنگاپور آدامس به مقداری که مصرف می کنند بیاورند، در صورتی که از حد معینی فراتر رود، یک سال زندانی می شوند و برای قاچاق آدامس 5500 دلار جریمه می شوند.
جریمه های مالی، انجام خدمات اجتماعی، شلاق با چوب بامبو در حضور مردم و… از جمله مجازات های آدامس چسبان در اماکن عمومی است. در سنگاپور بازار سیاهی برای آدامس وجود ندارد و بیشتر مردم ترجیح می دهند برای جویدن آدامس به کشورهای همسایه سفر کنند.
منبع: تالاب