معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: دلیل اصلی مشکلات امروز توییتر در کشور مشکل فیلترینگ است چرا که فقط افراد خاص و به اصطلاح پروژه گیرندگان می توانند از آن استفاده کنند.
به گزارش نیمروز 24 به نقل از ایرنا، «محمدجواد ظریف» بعدازظهر روز دوشنبه 7 آبان 1403 در مراسم معرفی کتاب «توئیتری شدن سیاست» تاکید کرد که فضای توییتر فضای پیام های کوتاه است. ، نه برای درک، بلکه برای انتقال نگرش ها یا نقطه نظرات سیاسی یا حتی یک درگیری. در 280 کاراکتر جایی برای صحبت یا گوش دادن وجود ندارد، جای نوشتن وجود دارد، بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که توییتر فضای هابرماسی را برای گفتگو فراهم کند.
وی تاکید کرد: همانطور که نمی توان از سازمان بین المللی انتظار عدالت داشت، از توییتر هم نباید انتظار گفت و گو داشت.
معاون رئیس جمهور افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری به گفت و گو نیاز داریم و البته گفت و گوی دکتر مزیکیان نماد بارز شکل گیری گفت وگو است.
ظریف به تحلیل فعالیت گسترده توییتر در دنیا پرداخت و تصریح کرد: در دنیای بین الملل ارتباطات مرز نمی شناسد و توییتر رسانه ای برای دستیابی به ارتباطات بدون مرز است.
معاون راهبردی رئیس جمهور با اشاره به نقش توئیتر در رساندن پیام مردم غزه علیه رژیم صهیونیستی، ادامه داد: در گذشته تبلیغات دولتی می توانست زمام امور را در دست بگیرد زیرا غزه تنها نمونه رفتار اسرائیل نیست، بلکه نمونه ای از این رفتار است. اما امروز توییتر در انحصار رسانه اصلی است و دیدیم که چگونه صدای مردم مظلوم غزه به گوش جهانیان رسید و در این میان توییتر نقش پررنگی داشت.
وی اذعان کرد: رسانه های بین المللی حتما دنبال توییتر خواهند رفت. قبلا رسانه ها خبر بودند اما امروز نمی توانند نسبت به انتشار اخبار در توییتر بی تفاوت بمانند.
ظریف با تاکید بر اینکه مردم در دنیای امروز کنشگر هستند، گفت: دولت ها انحصار کنشگری بین المللی را از دست داده اند و ما نمی توانیم دنیا را بر اساس مفاهیم دولت-ملت درک کنیم، اما وارد دنیایی شده ایم که مردم آن فعال هستند، آن دختر پاکستانی آن دختر سوئدی می تواند یک فعال باشد. بگذارید در دنیایی که دولت های غربی نمی خواهند این حرف ها را بشنوند این کار را بکنند.
معاون راهبردی رئیس جمهور تاکید کرد: توییتر یکی از ابزارهای کنشگری فردی در جهان است.
وی به خاطره ای از مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 اشاره کرد و گفت: توییتر به شما این فرصت را می دهد که به راحتی امکانات گسترده طرف مقابل را خنثی کنید. لحظه پیام است.
ظریف همچنین به ایرادات توییتر اشاره کرد و تاکید کرد: شنوندگان جهانی حوصله کمی دارند، خیلی وقت ها بیانیه را نمی خوانند اما توییتر را می خوانند، بنابراین توییتر جای توضیح مواضع نیست.
وی افزود: در دنیای امروز تحلیل مخاطب بی ربط است، شما نمی توانید مخاطب خود را در توییتر انتخاب کنید. در دنیای امروزی که با مردم آمریکا صحبت میکنید و میگویید امتیاز خاصی نگرفتهایم، اساساً همین است، اما همان تیتر روزنامه کاهان به شما نتیجه معکوس میدهد.
ظریف در پاسخ به این سوال که چگونه می توان مخاطبان توییت های خود را شناسایی کرد، گفت: امروز در فضای توییتر امکان شناسایی مخاطب وجود ندارد، در عین حال می توان با دولتمردان آمریکایی یا شهروندان این کشور صحبت کرد. و از سوی دیگر مخاطب توییت های او مقاومت اسلامی است.
معاون راهبردی رئیس جمهور در پاسخ به فردی که به شوخی از وی پرسید پیش بینی شما از روابط آینده ایران و آمریکا چیست، افزود: هر اتفاقی هم بیفتد، قطعا آقای ترامپ توییت های زیادی می زند و ببیند کسی اینجا جواب می دهد یا خیر. ” نمی دانم یا نه.
نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» به همت انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطی، خانه اندیشمندان علوم انسانی و بستر اجتماعی کمپین برگزار شد.
در این مراسم هادی خانیکی، محمد فضلی و محمد دراری نویسنده کتاب «توئیتری شدن سیاست» نیز به بیان ابعاد سیاست در شبکه های اجتماعی پرداختند.