به گزارش رکنا، سرهنگ علی قهرمان طلا گفت: به دنبال درخواست تابعیت پلیس فتا و ادعای او مبنی بر اینکه مردی غریبه پس از دوستی آنلاین با زن جوان و جلب اعتماد او و همچنین دریافت طلا و جواهرات دخترش، تهدید به انتشار عکس های خصوصی دخترش در فضای مجازی شده است، تحقیقات در این زمینه در اختیار پلیس قرار گرفت دستور کار
وی گفت: با توجه به مستندات و اظهارات شاکی، کارشناسان پلیس فتا در کمترین زمان ممکن عامل این اقدام مجرمانه را شناسایی و به پلیس فتا احضار کردند.
وی با بیان اینکه متهم جوان 23 ساله ای است که ابتدا به بهانه ازدواج با یک دانش آموز 14 ساله در فضای مجازی رابطه برقرار کرده و مدعی شد که متهم حتی موفق به صحبت با خواهر و خاله اش شده است. تلفنی برای جلب اعتماد زن جوان.
فرمانده انتظامی فتای استان اردبیل تصریح کرد: متهم پس از ملاقات چهره به چهره از دختر جوانی به بهانه درمان بیماری طلا و جواهرات دریافت کرد و به تهدید و انتشار عکس های خصوصی و اخاذی ادامه داد.
سرهنگ گهرمن طلا ادامه داد: متهم اعتراف کرد که پس از برنامه ریزی برای دوستی با این دختران و وعده های مختلف، ترفندها و فریبکاری ها و همچنین بازی با احساسات آنها، با حساب کاربری جعلی از این دختران عکس گرفته است. از آنجایی که آنها بدون اطلاع خانواده عکس ها را در اختیار من قرار دادند، سعی کردم آنها را باج گیری کنم.
وی با بیان اینکه تمامی طلا و جواهرات دریافتی به شاکی بازگردانده شد، افزود: متهم پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی و تحقیقات در اختیار مراجع قضایی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه افراد سودجو با ترفندهای مختلف اقدام به سرقت عکس و اطلاعات شخصی شهروندان می کنند، گفت: کاربران فضای مجازی تحت هیچ شرایطی و تحت هیچ عنوانی به افرادی که در شبکه های اجتماعی اقدام به ارتباط با آنها می کنند اعتماد نمی کنند. با وعده ها و اطلاعات مختلف و به اشتراک گذاشتن عکس های خصوصی خود با آنها خودداری کنید زیرا ممکن است فرصت طلبان از اطلاعات شخصی افراد سوء استفاده کنند.
رئیس پلیس فتایی استان اردبیل افزود: هم در فضای مجازی و هم در فضای واقعی افراد زیادی با افکار مثبت و منفی حضور دارند که هر کدام با توجه به فرهنگ و تحصیلات خود و حتماً مشغول فعالیت هستند. به دست مجرمان اینترنتی، کاربران باید ابتدا مراقب رفتار خود باشند و زمینه را برای فعالیت مجرمانه دیگران علیه خود فراهم نکنند.
سرهنگ قهرمان طلا گفت: همانطور که والدین رفتارهای جسمانی فرزندان خود را در دنیای واقعی رصد می کنند، باید رفتار و عملکرد فرزندان خود را در فضای مجازی نیز رصد کنند تا از خطرات و مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.
وی تصریح کرد: بهترین اقدام برای کاهش اثرات منفی و افزایش استفاده بهینه از اینترنت آموزش است و راهی جز ارتقای سطح مهارت رسانه ای و سواد رسانه ای والدین و فرزندان وجود ندارد.
وی افزود: همراهی صمیمانه والدین با فرزندان در فعالیت های فضای مجازی از آسیب در این فضا جلوگیری می کند، همراهی و ارتباط صمیمانه باید مورد توجه قرار گیرد و همچنین کودکان را از خطرات و تهدیدات فضای مجازی آگاه کرد و ایمنی را شناخت.
رئیس پلیس فتای استان اردبیل با اشاره به اینکه کارآگاهان پلیس فتای با حداکثر ظرفیت، تجربه و تعهد از امنیت کاربران فضای مجازی محافظت می کنند، گفت: کاربران باید بلافاصله ارتباط خود را با افراد سوء استفاده کننده قطع کرده و مشاوره دریافت کنند و از پلیس فتا جویا شوند. راهنمایی لازم
سرهنگ قهرمان طالع ادامه داد: افراد می توانند جرایم سایبری از جمله کلاهبرداری اینترنتی، مزاحمت آنلاین در شبکه های مجازی، حملات سایبری، سرقت اینترنتی حساب های بانکی و فعالیت سایت های مجرمانه در فضای مجازی را از طریق سامانه آنلاین و شماره تلفن 096380 به مرکز فوریت ها و اورژانس گزارش کنند. به اطلاع پلیس سایبری فتا می رساند.