حجت الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور پیش از ظهر امروز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به فرمایشات روز گذشته رهبر انقلاب اسلامی در دیدار «فعالان و تولیدکنندگان اقتصادی» اعضای دولت را موظف به نظارت و اجرای منویات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و دستگاه های ذیربط دانست و موظف شد با بررسی دقیق موضوعات مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در اسرع وقت نسبت به اجرای توصیه های ایشان اقدام لازم را انجام دهند. ممکن است.
رئیس جمهور با اشاره به اختلافات رهبر انقلاب در حوزه آب، برق و سوخت، وزرای نیرو و نفت را موظف کردند تا ظرف یک ماه آینده برنامه خود را برای رفع این اختلافات در جلسه دولت با آموزش های تخصصی و تخصصی ارائه کنند. گروه های کاری مرتبط
با توجه به یکی دیگر از دغدغه های رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب و کار، بر اساس گزارشی که با هماهنگی دفتر رهبری و معاونت اول ریاست جمهوری در این زمینه تهیه شده است و در آن نمونه هایی از موانع توسعه تولید و بهبود فضای کسب و کار وجود دارد. وی خاطرنشان کرد: همانطور که در این گزارش اشاره شد برخی از این موانع برطرف شده اما برخی دیگر همچنان باقی مانده است که باید ارائه شود، اطلاعات کافی و دقیق و برنامه مدون با جدول زمانی دقیق رفع شود. بقیه مسائل
رئیسجمهور در جلسه امروز هیاتمدیره با تاکید بر اینکه وجود تضاد در نظرات دستگاهها نباید باعث کندی توسعه و پیشرفت کشور شود، بر جستجوی ابزارهای کارشناسی جایگزین برای جلوگیری از توقف برنامهها تاکید کرد.
از دیگر توصیه های رئیس جمهور به اعضای دولت و مسئولان دستگاه های اجرایی، تلاش بیشتر برای کنترل رشد نقدینگی و جلوگیری از تاخیر در اجرای ماموریت ها و برنامه ها بود.
رئیس جمهور با توجه به ضرورت کمک به تامین نقدینگی و سرمایه در گردش بخش های کوچک تولیدی و اقتصادی، از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست با همکاری رئیس کل بانک مرکزی و تشکیل کارگروه تخصصی، در قالب یک حداکثر مدت 2 هفته، برنامه ای تدوین کند که شامل میزان منابع موجود برای تهیه و تخصیص به صنایع و فعالان اقتصادی و اولویت بندی تخصیص این منابع باشد.
رئیس جمهور ادامه داد: برای رفع موانع رشد تولید و تسهیل کسب و کار که در حیطه اختیارات دولت نیست، وزرای مربوطه از جمله وزیر دفاع و وزیر دادگستری باید هماهنگی و پیگیری کنند. با اداراتی مانند نیروهای مسلح و قوه قضائیه.
رئیسی همچنین از مسئولان ذیربط بویژه وزیر امور اقتصادی و دارایی خواست آن دسته از واحدهای تولیدی را که دولت مشارکت حداقلی در آنها دارد شناسایی و حداکثر ظرف مدت یک ماه راهکارهایی را برای واگذاری سهام دولت در این واحدها طراحی و اجرا کنند.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به این بخش از بیانیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم «نظارت بر بخش خصوصی و رعایت دقیق و جدی مسئولیت ها و وظایف نظارتی دولت»، تاکید کرد: اولویت وظایف نظارتی دولت ناظر بر نظارت و تنظیم بازار است و اظهار داشت: پس از به نتیجه نرسیدن اقدامات لازم برای تشکیل وزارت بازرگانی در شورای اسلامی به این نتیجه رسیدیم که سازمانهای حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده و سایر دستگاههای ذیربط در زیر مجموعهها جمعآوری شوند. نظارت معاونت وزیر صمت و با همکاری سازمان تعزیرات باید نظارت بر بازار را بر عهده بگیرد.
رئیس جمهور تاکید رهبر انقلاب بر اهمیت صادرات را مورد تاکید قرار داد و ضمن تاکید بر رفع موانع تجارت و توسعه صادرات به ویژه با کشورهای همسایه و منطقه، مسلمان و همسو، از همه مسئولان اجرایی خواست جلوی زیادهروی را بگیرند. واردات کالاهایی با کیفیت مشابه با کالاهای تولید داخل.
رئیسی همچنین از معاون اول رئیس جمهور خواست تا بر اجرای تمامی این دستورات نظارت جدی داشته باشد.
در جلسه امروز هیات رئیسه بانک مرکزی گزارشی از سه مولفه نرخ رشد نقدینگی، نرخ رشد پایه پولی و نرخ رشد خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی ارائه کرد که بر اساس آن هدف کاهش نرخ رشد نقدینگی تا پایان سال به 25 درصد، دو ماه قبل، محقق شد و در پایان دی ماه به 25.2 درصد رسید که پایینترین نرخ در 55 ماه اخیر از ژوئن 2018 است.
همچنین بر اساس این گزارش، نرخ رشد پایه پولی کشور که در ابتدای سال 45 درصد بود نیز به 31.7 درصد کاهش یافته است. نرخ رشد 5.2 درصدی خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی نیز بخش بعدی گزارش رئیس کل بانک مرکزی بود که در آن توضیح داد: برخی معتقدند بانک مرکزی به دنبال کنترل رشد پایه پولی فروش است. ذخایر ارزی کشور است، اما توانستیم ضمن کنترل پایه پولی، ذخایر ارزی کشور را افزایش دهیم.
وزیر امور خارجه در گزارشی از آخرین تحولات منطقه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره بر مسیر دیپلماسی تاکید داشته و اقدامات ناامن آمریکا در منطقه و حمایت از رژیم صهیونیستی را مضر می داند. به امنیت جمعی منطقه و امنیت حمل و نقل دریایی اشاره کرد و افزود: پایان نسل کشی. در غزه، تمرکز بر راه حل فلسطینی-فلسطینی تنها راه غلبه بر تنش و بحران کنونی در منطقه است.
حسین امیرعبداللهیان نیز مقاومت در برابر اشغالگری را یک واقعیت دانست و با تاکید بر اینکه آمریکا باید از زبان تهدید و فرافکنی دست بردارد و بر راه حل سیاسی تمرکز کند، گفت: پاسخ ایران به تهدیدات قاطع و فوری است.