به گزارش بازار، بر اساس اطلاعیه روابط عمومی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، کلیه متقاضیانی که از طریق سامانه یکپارچه خودرو ثبت نام کرده و اولویت آنها اعلام شده است، در صورت اعتراض یا شکایت می توانند مدارک و مدارک لازم را ارائه کنند. طبق دستورالعمل شکایت خود را پیگیری کنید.
ادارات کل صنعت معدن و تجارت استان ها نیز موظفند راهنمایی های لازم را در این خصوص ارائه و نسبت به شکایات واصله و بر اساس روند تعریف شده اقدامات مربوطه را انجام دهند.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان طی نامه ای اصلاح دستورالعمل نحوه رسیدگی به شکایات مصرف کنندگان خودرو را به مدیران کل صنعت، معدن و تجارت استان های سراسر کشور ابلاغ کردند. .
در نامه مورخ 26/4/1402 حسین فرهیدزاده به مدیران کل صنعت، معدن و تجارت استان های کشور با موضوع «دستورالعمل تکمیلی نحوه رسیدگی به شکایات مصرف کنندگان خودرو» آمده است: به موجب ابلاغیه شماره 65036/. 98/370 مورخ 1398/08/10 سوال نحوه رسیدگی به شکایات مصرف کنندگان خودرو ضمن ارسال اصلاحیه سفارش فوق به یاد داشته باشید: قیمت درب کارخانه مصوب انواع خودروهای مونتاژی در سامانه شورای رقابت به نشانی nicc بارگذاری شده است. gov.ir و همانطور که مرجع مذکور تاکید کرده است برای ذینفعان الزامی است لذا با هدف تسریع در رسیدگی به شکایات واصله در خصوص عدم رعایت قیمت های مصوب ابلاغی شورا نیز می باشد. به عنوان عدم صدور دعوتنامه برای تکمیل پرداخت و امتناع از ارائه موارد زیر برای رسیدگی به عمل:
یک قیمت:
1- ملاک قیمت در قراردادهای منعقده از تاریخ 1402/02/16 لغایت 17/04/1302 قیمتهای مصوب پانصد و شصت و ششمین جلسه شورای رقابت می باشد.
2- ملاک قیمت در قراردادهای منعقده در تاریخ 17/4/1302 قیمتهای مصوب جلسه 584 شورای رقابت می باشد.
3- قیمت های اعلامی و تایید شده توسط Consejo de la Competencia در کلیه مصوبات مذکور، قیمت دروازه کارخانه بوده و هزینه ها و هزینه های قانونی نیز به قیمت های مذکور اضافه می گردد.
4- در رابطه با ابلاغ قیمت محصولات شرکت های مونتاژ خودرو توسط شورای رقابت در تاریخ 1302/02/16 در خصوص قراردادهای منعقده قبل از تاریخ ابلاغ 16/02/1402 استعلام لازم به عمل آمده است. ساخته شده. شورای رقابت در خصوص معیارهای اقدام در این خصوص، نظر شورای مذکور است که پس از دریافت پاسخ، جزئیات آن اعلام خواهد شد.
5- در خصوص خودروهایی که در مصوبه 16/02/1402 قیمتی نداشتند و در مصوبه 17/04/1402 قیمت تعیین شده بود، رایزنی لازم به شورای رقابت صورت گرفت که به اطلاع خواهد رسید. ضوابط تصمیم گیری شورا که متعاقباً در این خصوص اعلام خواهد شد.
ب- عدم صدور دعوتنامه:
ب-1: اولویت های فصل بهار: طبق اعلام متقاضیان، بر اساس سامانه یکپارچه فروش خودرو، اولویت تحویل آنها فصل بهار است و تاکنون از سوی شرکت های خودروساز دعوت نامه ای برای آنها صادر نشده است و این امر در نظر گرفته شده است. تخلف از تعهدات ابلاغی در صورت ابلاغ به شرکت مبنی بر صدور دعوتنامه و عدم تمکین شرکت در این خصوص به موجب آرای دیوان عدالت اداری در سوابق شماره 1420 تا 1423 از 11. /18/1399 که به این موضوع می پردازد که موضوع تخلف از تعهدات قراردادی در صلاحیت دادگاه های کیفری نیست و باید در محاکم عمومی به آن رسیدگی شود، لذا شاکیان محترم باید جهت طرح دعوی در دادگاه های عمومی راهنمایی شوند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: بدیهی است صدور دعوتنامه های مربوط به موعد تحویل بهاره بعد از تاریخ ابلاغ قیمت 1302/02/16 (در مورد خودروهای دارای قیمت مصوب) مطابق اعلام نظر صریح شورای رقابت در این خصوص باید بر اساس قیمت های ذکر شده باشد، تشکیل و صدور دعوتنامه با اعمال قیمت های جدید (17/4/1302) تخلف بوده و فاقد هرگونه تخلف است. مبنای قانونی است و باید اقدامات قانونی لازم انجام شود.
ب-2: اولویت های فصل تابستان: بر اساس اعلام نرخ جدید خودروهای مونتاژی مصوب 17/4/1302 شورای رقابت، شرکت های خودروسازی موظفند برای کلیه متقاضیانی که اولویت آنها در نظر گرفته شده است دعوتنامه ارسال نمایند. فصل تابستان باشد، باید بر اساس قیمت های مصوب جدید اقدام شود، بدیهی است دعوتنامه صادره قبل از تاریخ مذکور و با قیمت های قبلی همچنان معتبر است. اعمال هر گونه افزایش قیمت بالاتر از قیمت های مصوب گران فروشی محسوب می شود و پس از شکایت متقاضی و ارائه مدارک لازم باید طبق ابلاغیه صادره اقدامات لازم انجام شود. خاطرنشان می شود در صورت عدم صدور دعوتنامه در مدت مقرر، با توجه به روند مذکور در بند قبل و اولویت های فصل بهار اقدامات لازم انجام خواهد شد.
ج- سایر موضوعات:
– انبارداری و سپرده گذاری خودروها به صورت عمده و بدون عرضه غیر موجه در صورتی که مرتبط با تعهدات قبلی شرکت ها، خودروهای واگذار شده فعلی و یا مشکلات مربوطه از قبیل پلاک و غیره نباشد طبق اطلاعیه شماره 11419061 مورخ 20/12/20. /1401 وزارت صنعت، معدن و تجارت مشمول احتکار است و در صورت مشاهده باید اقدامات قانونی لازم انجام شود.
– در خصوص مشکلات و شکایات مربوط به عدم تحویل، عدم پرداخت سود مشارکت و عدم پرداخت خسارت تاخیر، حسب درخواستهای فوق الذکر هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، دادگاههای عمومی صالح هستند. برای برخورد با آنها و در این راستا، هیات حل تعارض بین دستگاه های اجرایی در جلسه 11/07/1401 بر این موضوع تاکید کرد، لذا در این خصوص باید طبق روند مذکور اقدام شود. گفتنی است برای رعایت آن به تمامی ادارات کل 31 استان اطلاع رسانی شده است.
در جای دیگر این اطلاعیه موارد زیر اضافه شده است:
– صدور دعوتنامه برای اولویت های اعلام شده با هدف تسریع در تحویل خودرو (با رعایت فاصله زمانی تحویل حداکثر سه ماه از تاریخ پرداخت طبق ضوابط اجرای حقوق مصرف کننده خودرو). قانون حمایت)، با رضایت مصرف کنندگان بدون مانع است و در صورت عدم تمایل متقاضی به واریز وجه و تکمیل مراحل، شرکت حق حذف اولویت ها را نخواهد داشت.
– با توجه به شفاف بودن دستورالعمل نحوه رسیدگی به شکایات، برای تسریع در رسیدگی و سردرگمی متقاضیان، شکایات فقط در چارچوب ضوابط تعریف شده ارائه شود. بدیهی است در صورت نیاز به گزارش موارد خاص مراتب به صورت مکاتبه ای به ادارات کل صنعت معدن و تجارت ابلاغ خواهد شد.
– ادارات کل استقرار واحدهای خودروسازی با رعایت مفاد دستورالعمل اصلاحی پیوست و موارد مطروحه در این مکاتبات موظفند هماهنگی کامل را جهت تسریع در رسیدگی به شکایات واصله و در صورت وجود هرگونه ابهام انجام دهند. با انعکاس کلیت موضوع باید در مقابل این سازمان برای تعیین تکلیف اقدام کنند.
سازمان حمایت در پایان اطلاعیه خود تاکید کرد: به منظور تسریع در رسیدگی به شکایات واصله و پاسخگویی فوری به متقاضیان و امکان اخذ گزارش های لازم به صورت آنلاین، تاکید می شود که ارائه یک مورد با اطلاعات کامل و مستندات قانع کننده فقط از طریق سیستم مدیریت بازرسی یکپارچه (سیمبا).