در حال حاضر برنامه «برمودا» با اجرای کامران نجف زاده هفته ای سه شب از شبکه نسیم پخش می شود. بسیاری از چهرههای قدیمی را که به ندرت در تلویزیون دیده میشوند، بهوجود آورده و باعث ایجاد گفتگوهای متفاوت اما صریح شده است.
با محسن نجفی سولاری تهیه کننده این برنامه که از تهیه کنندگان سابق تلویزیون نیز هست گفت وگویی انجام داده ایم. نام او در بسیاری از برنامه های ماندگار مانند «ماه عسل» و «عصرجدید» به چشم می خورد. سوالات جالبی از دستمزد و مهمانی گرفته تا محتوای برنامه و رویدادهای «برمودا» رد و بدل شد و نجفی صمیمانه پاسخ داد.
برنامه «د لا هیستوریا» فضایی متفاوت با «برمودا» دارد. از لحظات عرفانی و مراسم مذهبی گرفته تا مختصات تزئینی. شما یک خواننده را در مقام مجری برنامه «از تاریخ» قرار دادید و حالا در برمودا یک روزنامه نگار قدیمی خود را در معرض دید عموم قرار می دهد. در مورد “برمودا” بیشتر بگویید؟
قبل از برنامه «د لا هیستوریا» پروژه «برمودا» را با کامران نجف زاده داشتیم. نجف زاده قبل از شروع برنامه می خواست از فضای خبری فاصله بگیرد و به فضای تلویزیون نزدیک شود، به همین دلیل کار را کمی به تعویق انداختیم و به اصطلاح طرح را اصلاح کردیم. سعی کردیم دنیای مفرح و شادتری طراحی کنیم و همچنین کامران را آماده تر کنیم.
با محرم و صفر مواجه شدیم و به برکت این برنامه «د لا هیستوریا» جلو آمد. در واقع پروژه «برمودا» پیش از «د لا هیستوریا» بود و پس از اتمام پخش این برنامه، شروع به طراحی و آماده سازی ضبط، مهمانان و دکوراسیون کردیم. باید با کسی شروع میکردیم که سالها در خبر کار میکرد و بهعنوان یک خبرنگار با تجربه شناخته میشد. اما فضای خبری با برنامه نویسی بسیار متفاوت است و زمانی که ما شروع به کار می کنیم، شرکت شما واقعا کمک زیادی می کند.
کامران نجف زاده در دل همه این کارهایی که در این سال ها انجام داده ام، واقعاً فردی بسیار باهوش و بسیار خلاق برای عموم است و علاوه بر این، او بسیار صمیمی است. او در این راه کمک زیادی به ما کرد.
پخش این برنامه 5-6 ماه طول می کشد و این برنامه 52 قسمتی است و تا خرداد سال آینده روی آنتن خواهیم رفت. اما در نهایت باید مناسبت ها را در هر فضای برنامه ریزی در نظر بگیرید. عید نوروز، رمضان، انتخابات و حتی فوتبال و اعیاد مختلف داریم.
تمام فضای کشور به آن سمت می رود و ما نیز باید به آن سمت برویم. تعداد کمی از 52 قسمت مربوط به روزهای انتخابات است. برای فوتبال، نوروز، رمضان برنامه ریزی می کنیم. طبق توافقی که با شبکه داشتیم، در عید نوروز سه شب روی آنتن خواهیم بود.
چرا برمودا؟
برمودا جایی است که همه گم می شوند، آمدیم آن را برگردانیم، اینجا جایی است که همه خود را پیدا می کنند. وقتی پیدا شد
پیدا شدن یعنی چی؟
سال ها این هنرمندان و شخصیت ها در گفتگوهای مختلف ظاهر می شدند. آن طور که سازندگان برنامه می گویند، شروع و پایان زندگی خود را برای مخاطب تعریف کرده اند، اما هر کدام روی سکه ای دارند که هنوز خیلی ها نمی دانند. مثلاً آقای یزدی که یکی از مهمانان ما بودند و اوقاتی شیرین و ترش داشتند، هدف ما این است که چهره های جدید را به مهمانانمان معرفی کنیم و مخاطبان از چهره مهمانان خود مطلع شوند.
گفتگوهای شما صریح و در عین حال صمیمانه انجام می شود. چقدر در صدا و سیما با مشکل و پیچیدگی مواجه هستید؟ واقعا چقدر واضح می توانید بیان کنید؟
چرا که نه؟ مطمئن. ما کاملاً با شبکه و با آقایان خوشرو، لنگرودی و مدنکن هماهنگ هستیم و مبنای ما از روز اول این بود: کامران نجف زاده همیشه خطوط قرمز را به خوبی می دانست و در مواقع لزوم از آنها عبور می کرد. در اینجا هم اگر لازم باشد از خط قرمزی عبور کنیم روی این تکیه می کنیم و حتماً آن را گسترش می دهیم.
در اینجا شما ترکیب خوبی از مهمانان دارید، درست مانند برنامه “De la Historia”. چگونه به این ترکیب رسیدید؟
یک گروه خوب از کارشناسان به سرپرستی کامران نجف زاده که دروازه بان خوبی است، به شدت بر فضای رسانه مسلط هستند و شناخت بالایی از شخصیت ها و مهمانان دارند. تیم اندیشکده ما ماه هاست که نظارت می کند تا بهترین ها به برنامه بیایند و نتیجه خوبی حاصل شود.
در «برمودا» چه پیامی را می خواهید برسانید؟
برنامه نویس باید بتواند در هر ژانری کار کند. اگر کارگردان، تهیه کننده و حتی سازنده برنامه همیشه در یک ژانر کار کنند، این فرد را وابسته می کند و خلاقیت را از او می گیرد. هدف ما تزریق شوخ طبعی، انگیزه و امید است اما در نهایت همه مهمانان ما با روحیه خوب و فضایی شاد برنامه را ترک می کنند. در طول این گفتگو تمام تلاش ما بر این است که بیننده احساس خوبی داشته باشد.
این روزها باز هم بحث دستمزد مهمانان و مجریان تلویزیون مطرح است، برخی ارقام و اعداد اشتباه و برخی دیگر بسیار درست است. کامران نجف زاده حقوق خوبی دارد و میهمانانش بیشتر حقوق می گیرند؟
کامران نجف زاده حقوق بسیار مناسبی دارد. ممکن است برخی از مهمانان ما درخواست حقوق بالایی داشته باشند، اما ما توان پرداخت آن را نداریم و متأسفانه شاید من نباید این را بگویم. دیدن دستمزدهای عجیب در تلویزیون خوب نیست. تلویزیون خانه هنرمندان و افراد مشهور است. آیا برای حضور در خانه پول زیادی طلب می کنند جای سوال دارد؟
برخی کارناوال ها یک طرف را مطالبه می کردند و طرف دیگر می داد و اگر داده نمی شد شاید امروز شاهد این اتفاقات نبودیم. در کل این حقوق ها ضوابط و مقرراتی دارد و بودجه در شبکه وجود دارد، سقف هزینه این است و غذا و محل اقامت دارد و باید رعایت شود. به نظر من 100 میلیون برای شخصیتی که دو ساعت با شما صحبت می کند معقول نیست.
مهمان و شخصیتی که از سازمان صدا و سیما ممنوع التصویر است دعوت کردید؟
قاعده همیشه این بوده که لیستی از برنامه های تلویزیونی تهیه کنند و برای تایید به تلویزیون بدهند. تلویزیون خانه ملت است و فردی که آنتن جمهوری اسلامی به او داده می شود باید ویژگی هایی داشته باشد. اما آنها واقعاً به ما نه نگفتند. سعی می کنیم مواردی را که مشکلی ندارند فهرست کنیم. تلویزیون به افرادی که برخی موقعیت ها را اشتباه محاسبه کرده اند، فرصتی دوباره می دهد.
به عنوان یک برنامه ساز، بازگشت برخی چهره ها به تلویزیون را چگونه ارزیابی می کنید؟
من نظر شخصی خودم را می گویم، سال ها خرج شده است و پول اداره دولتی و وقت بیننده خرج شده است. ارزشش را دارد، تلویزیون به آنها فرصت بازگشت می دهد، شاید بهتر و با انگیزه تر از قبل برگردند. واقعا همه باید برگردند و الان الحمدلله شرایط مهیا است و همه با روحیه برمی گردند. خیلی از دوستان برگشتند و خوشحالند که برمی گردند و خواهش من به عنوان یک عضو کوچک تلویزیون از تصمیم گیرندگان و مرجع تشخیص این است که اجازه دهند همه برگردند چون سال هاست این شخصیت ها فرسوده شده اند و این اتفاق خوبی خواهد بود.