به گزارش بازار پایگاه اطلاع رسانی دولت، سید محمد اتابک به تشریح موارد مطرح شده در خصوص افزایش قیمت برخی خودروها پرداخت و افزود: در خصوص افزایش قیمت خودروها باید بدانید که 80 درصد خودروهای ما توسط این شرکت تولید می شوند. دو ماشین این بدان معناست که این دو شرکت خودروهایی را با کمترین قیمت اما همچنان بالا تولید می کنند.
وی با بیان اینکه این دو شرکت 80 درصد تولید ملی را بر عهده دارند، تصریح کرد: مابقی مونتاژ هستند. در این شرایط باید بگویم خودروهای تولید شده در این دو شرکت یعنی 80 درصد خودروهای تولید شده در کشور در 18 ماه گذشته هیچ قیمتی دریافت نکرده بودند.
شرکت ها باید تعادل اقتصادی داشته باشند
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ما علاقه ای به افزایش قیمت خودرو نداریم، تصریح کرد: این خودروها در 18 ماه گذشته هیچ قیمتی دریافت نکرده اند. باید روند تورم 18 ماهه را در نظر بگیریم و زمانی که فولاد، پلیمر، لاستیک و … گران می شوند. حقوق ها افزایش می یابد، عدم افزایش قیمت خودرو باعث افزایش زیان انباشته شرکت ها می شود که نارضایتی زیادی را به همراه خواهد داشت. شرکت ها باید تعادل اقتصادی داشته باشند.
اتابک با بیان اینکه این افزایش قیمت خودرو تصمیمی بود که باید در دولت قبل اتخاذ می شد اما کنار گذاشته شد، تصریح کرد: کمتر از 100 روز از شروع به کار این دولت می گذرد. و خسارات در حال انباشته شدن بود. ببینید، ما وضعیت سهام این خودروسازان را در بورس بررسی کردیم و متوجه شدیم که این موارد برای 20 میلیون سهامدار مهم است.
افزایشی که روی قیمت خودرو اعمال شد نصف مصوبه 18 ماه پیش است
وی با تاکید بر اینکه افزایش اعمال شده برای قیمت خودرو نصف مصوبه 18 ماه پیش است، گفت: همین افزایش روی سهام خودروسازان در بورس و 20 میلیون سهامدار تاثیر مثبت داشت. بالاخره اینها سرمایه های کشور هستند و اشتغال زیادی دارند. نمی توانیم بگوییم وقتی زیان آنها از نصف سرمایه بیشتر شود، تصمیم نگیریم که این کار برای اقتصاد و جمعیت کشور مشکل ایجاد کند. با این اقدام شاهد تاثیر آن بر بازار سهام و بر عملکرد مردم بودیم.
اتابک همچنین افزود: در مورد خودروهایی که سفارش و پرداخت شده است، کل مبلغ پرداخت شده بهای قدیم است و آنچه باقی مانده باید به نسبت قیمت جدید دریافت کند.
وی با بیان اینکه این اتفاقات در کنار هم باعث شد تا از خودروسازان تعهد افزایش تولید و نوید کاهش قیمت عناصر تشکیل دهنده قیمت خودرو را بگیریم، تصریح کرد: به طور کلی می توان گفت که با توجه به سهم خودرو. تولیدکنندگان به اشتغال و تاثیر بر اقتصاد. با این اقدام، خودروسازان می توانند از نظر مالی برای ادامه کار زنده بمانند.
اتابک ادامه داد: خودروسازی حدود 12 درصد از ارزش افزوده صنعت کشور را تشکیل می دهد. اگرچه مایل به افزایش قیمت خودرو نبودیم، اما با بررسی دو طرف معادله متوجه شدیم که در درازمدت به نفع مجموعه اقتصادی کشور و خودروسازان با این سهم بالای اشتغال است و بنابراین، بسیاری از سهامداران. در نهایت تصمیم گرفتیم آنچه را که 18 ماه پیش تصویب شده بود مانند گذشته رها نکنیم و تصمیم بگیریم.