به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بیش از 6 هزار معدن در کشور وجود دارد. منابع طبیعی مانند یک صندوق ذخیره برای کشور است، آنچه از آن استخراج می شود قابل جایگزینی نیست. این امر آینده دیگران را فقیر و نیازمند می کند.
در همین رابطه مسعود امیرزاده فعال محیط زیست به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: باور غلط مبنی بر احیای معادن یا مناطق بدون پوشش آسیب های زیادی به محیط زیست وارد کرده است. قانون گذاری معادن یکی از مهم ترین بخش های حکمرانی است که وقتی از حکمرانی صحبت می کنیم به معنای حکمرانی خردمندانه مبتنی بر دانش و عقل است.
امیرزاده می گوید: راه غلط اداره کشور استخراج منابع ارزشمند و فروش آن است و ما نام آن را حکمرانی اقتصادی گذاشته ایم. این فروش سرمایه است و این شیوه حکمرانی سیاست غلطی است که باید اصلاح شود!
وی با توجه به اینکه معادن را باید حفظ کرد نه اینکه برای درآمد اندک فروخته و یا غارت شود، افزود: این معادن باید برای نسل های آینده حفظ شود. استخراج معادن بر خلاف چیزی که از دست می دهیم، اصلاً سودی ندارد. ما لمس نمی کنیم
امیرزاده ادامه داد: در راستای تخریب منابع طبیعی، قانون معادن در کشور تصویب شد و هیچ نهاد حاکمیتی و نظارتی نتوانست جلوی فعالیت های مخرب آن را بگیرد. منابع طبیعی و محیط زیست. و به نفع استثمارگران است، این استثمارگران کم هستند و آنقدر قدرت دارند که در سال 92 اصلاحاتی در این قانون نوشتند که حتی دولت هم نمی تواند جلوی آن را بگیرد.