افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
0

در چه صورت فرزندخواندگی فسخ می شود؟

  • کد خبر : 447746
در چه صورت فرزندخواندگی فسخ می شود؟

فرزندخواندگی این یکی از بشردوستانه ترین راه ها برای کمک به کودکان بی سرپرست و ایجاد خانواده ای پایدار برای آنها است. با این حال، موفقیت این فرآیند مستلزم تعهد عمیق و آگاهی از چالش های پیش رو است. در برخی موارد، به دلایل مختلف، فرزندخواندگی خاتمه می یابد، که پیامدهای عمیقی هم برای فرزندان […]

فرزندخواندگی این یکی از بشردوستانه ترین راه ها برای کمک به کودکان بی سرپرست و ایجاد خانواده ای پایدار برای آنها است. با این حال، موفقیت این فرآیند مستلزم تعهد عمیق و آگاهی از چالش های پیش رو است. در برخی موارد، به دلایل مختلف، فرزندخواندگی خاتمه می یابد، که پیامدهای عمیقی هم برای فرزندان و هم برای والدین خوانده می شود.

خاتمه فرزندخواندگی نه تنها بر وضعیت روحی و روانی کودک تأثیر زیادی می گذارد، بلکه می تواند آثار اجتماعی و حقوقی برای والدین داشته باشد.

معایب قطع فرزندخواندگی

خاتمه فرزندخواندگی می تواند عواقب بسیار جدی برای کودکان داشته باشد. این پیامدها را می توان به آسیب های روانی و عاطفی، آسیب به احساس اعتماد، پیامدهای اجتماعی و تأثیر بر پیشرفت تحصیلی و حرفه ای تقسیم کرد.

کودکانی که فرزندخواندگی آنها لغو می شود اغلب احساس طرد شده و بی ارزشی می کنند. این تجربه می تواند باعث اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و کاهش اعتماد به نفس شود. این کودکان ممکن است فکر کنند مشکل از آنهاست و به همین دلیل نمی توانند از خانواده خود حمایت کنند.

از سوی دیگر، کودکانی که یک بار پذیرفته می شوند و سپس رها می شوند، به سختی می توانند به دیگران اعتماد کنند. این مشکل ممکن است در روابط آینده شما چه با دوستان و چه در زندگی زناشویی ظاهر شود. بازگشت به مراقبت یا سرپرستی می تواند باعث شود کودکان احساس انزوای اجتماعی و نگرانی در مورد آینده کنند. علاوه بر این، این کودکان اغلب با تمسخر یا طرد اجتماعی مواجه می شوند که باعث تضعیف روابط اجتماعی آنها می شود.

ناامنی های ناشی از خاتمه فرزندخواندگی می تواند بر توانایی کودک برای تمرکز بر آموزش و ساختن آینده ای موفق تأثیر بگذارد.

دلایل خاتمه فرزندخواندگی

عدم آمادگی روانی و عاطفی والدین، انتظارات غیرواقعی، چالش های رفتاری کودک و مشکلات مالی یا خانوادگی ممکن است از دلایل پایان فرزندخواندگی باشد. برخی از زوج ها ممکن است آمادگی کامل برای پذیرش نقش والدین را نداشته باشند. این عدم آمادگی می تواند منجر به ناتوانی در برقراری ارتباط موثر با کودک شود.

برخی از والدین نیز ممکن است انتظارات غیر واقعی از فرزندخوانده خود داشته باشند. وقتی کودک این انتظارات را برآورده نکند، احتمال بروز مشکلات افزایش می یابد.

برخی از کودکان ممکن است به دلیل تجربیات قبلی مشکلات رفتاری داشته باشند که والدین فرزندخوانده ظرفیت یا مهارت لازم برای رسیدگی به آنها را ندارند. علاوه بر این، مشکلات مالی یا خانوادگی و تغییرات در شرایط اقتصادی یا خانوادگی ممکن است توانایی زوج ها را برای مراقبت از فرزندخوانده کاهش دهد.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان رفاه کشوری به تشریح شرایطی که منجر به خاتمه فرزندخواندگی می شود گفت: فسخ فرزندخواندگی یکی از سخت ترین اما گاهی ضروری ترین موارد در فرآیند فرزندخواندگی است.

سعید بابایی افزود: خاتمه فرزندخواندگی در موارد متعددی اتفاق می افتد، گاهی اوقات که کودکان در رده های سنی بالاتر به فرزندی پذیرفته می شوند، کودکان به دلیل اقامت در مراکز و بین همسالان خود و یا به دلیل ذهنیت کودکانه و آرمان گرایانه نمی توانند به زندگی با خانواده خود ادامه دهند. این، این حکم با درخواست طفل باطل می شود.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه در سال های اخیر بسیاری از خانواده ها فرزندخواندگی با شرایط خاص را انتخاب کرده اند، اما هنوز هم بسیاری از آنها درخواست فرزندی با سلامت کامل دارند. گاهی کودک با خیال راحت به خانواده می آید اما پس از مدتی علائم بیماری ظاهر می شود. برخی از خانواده های فداکار به روند فرزندخواندگی ادامه می دهند، اما برخی دیگر نمی توانند ادامه دهند و به دنبال لغو فرزندخواندگی هستند.

اخلاق نوجوانی، بهانه ای برای رد شدن از فرزندخوانده برخی خانواده ها!

مدیرکل امور کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور گفت: گاهی مددکار یا کارشناس پس از پیگیری های پس از فرزندخواندگی و یا با اطلاع رسانی به مردم از طریق اورژانس اجتماعی 123 یا موارد دیگر از وضعیت خطرناک کودک مطلع می شود. موارد نسبت به خانواده مذکور طفل جدا و در صورت مقتضی حکم لغو می گردد.

بابایی افزود: در برخی موارد فرزند خوانده سال ها در کنار خانواده زندگی می کند و به سن نوجوانی می رسد و اخلاق نوجوانی را در خود پرورش می دهد. متأسفانه برخی از خانواده ها به دلیل نداشتن توانایی مقابله و تعامل با فرزندان نوجوان خود، درخواست فسخ می کنند و این خانواده ها در مرحله اول به مشاوران هدایت می شوند.

گاهی اوقات نمی توان از پایان فرزندخواندگی جلوگیری کرد!

مدیرکل امور کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور گفت: هیچ مشاوری ترغیب به خاتمه نمی کند اما گاهی برای حفظ مصالح کودک چاره ای نیست.

بابایی خاطرنشان کرد: سال گذشته 2 هزار و 550 کودک به فرزندخواندگی و 60 حکم انفصال به ثبت رسیده است. لازم به ذکر است که لغو الزاماً به معنای حضور فرزندان در همان سال در خانواده فرزندخوانده نیست و ممکن است فرزندخواندگی آنها در سالهای قبل صادر شده باشد.

نکاتی که زوجین قبل از پذیرش فرزند باید در نظر داشته باشند

فرزندخواندگی یک تصمیم مهم و مسئولانه است. برای جلوگیری از مشکلاتی که می تواند منجر به خاتمه فرزندخواندگی شود، زوجین باید ابتدا آمادگی روحی و روانی خود را بررسی کنند. این شامل بررسی انگیزه های شما برای فرزندخواندگی و تمایل شما برای رویارویی با چالش های احتمالی است.

شرکت در جلسات مشاوره و آموزشی مرتبط با فرزندخواندگی می تواند زوج ها را با چالش ها و روش های مدیریت آن آشنا کند.

مدیرکل امور کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور می گوید: بزرگترین توصیه این است که خانواده ها با مطالعه و تحقیق کافی و همچنین مشاوره به سمت فرزندخواندگی حرکت کنند.

بابایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به خانواده هایی که فرزندخوانده شده اند توصیه می کند: در صورت بروز اختلاف بین کودک و خانواده، مراجعه به مشاوره کارشناسان و مشاوران ضروری است.

انتظارات را بررسی کنید و واقعیت را بپذیرید.

زوج ها باید بدانند که منظور از کودک عروسکی نیست که همیشه مطیع و آرام باشد یا اینکه انتظار داشته باشند فرزندشان یکی پس از دیگری پله ها را بالا برود. استعداد بچه ها متفاوت است. آنها باید توجه داشته باشند که فرزندخواندگی مانند والدین طبیعی، چالش ها و مسئولیت های خاص خود را دارد. داشتن انتظارات واقع بینانه می تواند از تنش جلوگیری کند.

حمایت خانوادگی و اجتماعی نیز می تواند از پایان فرزندخواندگی جلوگیری کند. داشتن یک شبکه حمایتی شامل خانواده، دوستان و مشاوران می تواند به زوج ها در مواقع بحران کمک کند.

برای کودکان بزرگتر، قبل از پذیرش فرزند، دانستن تاریخچه ذهنی، جسمی و عاطفی آنها می تواند به والدین کمک کند تا بهتر با نیازهای خود سازگار شوند. ارزیابی دقیق تر والدین و فرزندان قبل از پذیرش ممکن است احتمال سازگاری بیشتر را افزایش دهد.

لزوم سرمایه گذاری در آموزش خانواده های فرزندخواند

فرزندخواندگی تصمیمی ارزشمند و انسانی است، اما نیازمند تعهد، آگاهی و آمادگی کامل است. قطع این رابطه تأثیرات عمیقی بر کودکان بر جای می گذارد و می تواند آسیب های روانی و اجتماعی جدی ایجاد کند. برای جلوگیری از چنین عواقبی، زوج هایی که مایل به فرزندخواندگی هستند باید با وجدان و دقت عمل کنند و از حمایت های لازم بهره مند شوند.

سرمایه گذاری در آموزش و حمایت از خانواده های فرزندخوانده نه تنها می تواند پایان این روابط را کاهش دهد، بلکه زمینه موفقیت و ثبات را برای این خانواده ها فراهم می کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=447746

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.