افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 4 December , 2024
0

در دیدار نخبگان توانمند و معلول با مشاور رهبری چه گذشت؟ – خبرگزاری بیشتر از ایران و جهان.

  • کد خبر : 455131
در دیدار نخبگان توانمند و معلول با مشاور رهبری چه گذشت؟ – خبرگزاری بیشتر از ایران و جهان.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با گرامیداشت هفته جهانی معلولین، جمعی از نخبگان توانمند و معلول کشور میهمان محمد مخبر مشاور و دستیار مقام معظم رهبری بودند. کسانی که عبارت «معلولیت محدودیت نیست» را فهمیدند و با تمام وجود تأیید کردند. گروهی صمیمی از سراسر کشور آمدند تا مشکلات خود را بیان کنند و چشم […]

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با گرامیداشت هفته جهانی معلولین، جمعی از نخبگان توانمند و معلول کشور میهمان محمد مخبر مشاور و دستیار مقام معظم رهبری بودند. کسانی که عبارت «معلولیت محدودیت نیست» را فهمیدند و با تمام وجود تأیید کردند.

گروهی صمیمی از سراسر کشور آمدند تا مشکلات خود را بیان کنند و چشم اندازی برای زندگی آینده خود ترسیم کنند. همگی افراد توانمندی بودند که با وجود محدودیت‌هایی در پست‌های مختلف به جامعه خدمت می‌کنند. از مدیر شعبه بانک گرفته تا استاد دانشگاه، شاعر و وکیل، همه مثل انگشتان مختلف یک دست، مشتی شده بودند برای شکستن محدودیت.

مجری این برنامه علی همت محمودنژاد، مدیر عامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران بود که سال هاست با معلولیت زندگی می کند. این دیدار صمیمی با درخواست مخبر برای فراهم آوردن فرصتی برای این افراد توانمند برای دیدار با مقام معظم رهبری است.

عدم کفایت جمعیت معلول در پست های مدیریتی

مجری برنامه طعم درد را چشیده بود و متخصص درد بود. وی در آغاز این برنامه گفت: یکی از چالش های پیش روی معلولان کوتاه بودن عمر مدیریتی در سازمان های مربوطه است که نتیجه آن عدم تکمیل برنامه است.

به گفته وی، اگرچه بین 3 تا 10 درصد جمعیت کشور را معلولان تشکیل می دهند، اما این رقم با تعداد پست های مدیریتی این قشر تناسبی ندارد.

علاوه بر این، افراد دارای معلولیت از این نسبت برای به دست آوردن کرسی های پارلمان برخوردار نیستند. وقتی اینطور است طراحی مناسب برای ما انجام نمی شود و تصمیمات لازم گرفته نمی شود.

محمودنژاد همچنین خواستار این شد که 3 درصد استخدام در دستگاه های دولتی که طبق قانون تعیین شده است به 30 درصد در کمک های اجتماعی معلولان افزایش یابد، زیرا این محل خانه معلولان است.

وی در ادامه گفت: هوش مصنوعی برای زندگی نابینایان و ناشنوایان حیاتی است اما در این زمینه دخالتی نداریم در حالی که هوش مصنوعی می تواند زندگی جامعه معلولان را متحول کند. درخواست ما این است که سازمان هوش مصنوعی سریعتر فعال شود تا فاصله ای بین ما و دنیا ایجاد نشود.

اهمیت زبان اشاره

بهزاد اشتری، مدیر اجرایی شبکه ملی تشکل های مردمی معلولان شنوایی یکی دیگر از حاضران در این نشست بود. او که ناشنوا است، دانشگاهی برای ناشنوایان به نام «آنجلس» تأسیس کرد و زمانی که شروع به صحبت به زبان کرد. اما و خاطرنشان کرد که مترجم در حال ترجمه سخنان او برای حضار بود. پیش از هر چیز ایام فاطمیه را تسلیت عرض می کنم و باید به شما بگویم که قانون حمایت از افراد دارای معلولیت کافی است و وافی از سال 2003 این قانون به خوبی اجرا شد، اما به تدریج نادیده گرفته شد.

وی به درد مشترک همه معلولان اشاره کرد و ادامه داد: معلولان از نظر نرخ اشتغال 3 درصد و ماده 27 با مشکل مواجه هستند، یعنی همان موضوعی که مجری برنامه کمی قبل از خود به آن اشاره کرده بود.

اما اشتری حرف های دیگری برای گفتن داشت. با همین زبان اما وی ادامه داد: زبان اشاره در همه کشورهای دنیا به رسمیت شناخته شده است، اما زبان اشاره ایرانی اینطور نیست، اگرچه ابزار ارتباطی ناشنوایان است.

وی گفت: عدم تصویب بودجه در این موضوع ناشنوایان را آزار می دهد. علاوه بر این، این موضوع به درون مایه تهاجم فرهنگی این گروه به جامعه می خورد. از شما می خواهم به این موضوع توجه کنید. به دلیل نبود مترجم ناشنوا نمی توانیم سخنان مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و بسیاری از مقامات ارشد را بشنویم.

اشتری همچنین به موضوع دسترسی ناشنوایان به برنامه های صدا و سیما اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد با کمک دکتر مخبر این موضوع برطرف شود.

ترجمه شعر به زبان اشاره.

تعدادشان زیاد بود و مردم از هر قشری حضور داشتند تا درد و خواسته خود را به گوش مشاور و دستیار رهبری برسانند. وقتی مهین ذورقی، دکترای ادبیات فارسی، استاد دانشگاه و شاعر، شروع به خواندن شعری زیبا با مضمون «مادر» کرد، مترجم شعر را به زبان اشاره ترجمه کرد و ناشنوا اشک ریخت. صحنه ای زیبا و احساسی که فضای جلسه را تغییر داد.

آرمان رئیس شبکه معلولان جسمی حرکتی کشور از دیگر افرادی بود که در این گردهمایی صمیمانه به ایراد سخنرانی پرداخت. او در سندی به تاریخ 14 بهمن ۱۴۰۲ وی خاطرنشان کرد: ماده 27 قانون حمایت از افراد دارای معلولیت در بودجه درخواست شده است. ۱۴۰۳ اعتبار را پیش بینی کنید

جالب اینکه این سند با امضای مخبر که در آن زمان معاون اول رئیس جمهور بود برای مسئول سازمان برنامه و بودجه ارسال شد که نشان از علاقه وی به مسائل معلولان داشت. اما این موضوع در بودجه امسال دیده نشده است.

در همین لحظه مخبر به یکی از همکارانش دستور داد که صورتجلسه ای را تنظیم کند تا او نامه ای به پورمحمدی بنویسد.

آرمان سپس ادامه داد: موارد معلولان تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند و قطعات بیمه شده معلولان نیز مواردی مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، توانبخشی و درمان را به طور کامل پوشش نمی دهند. وی همچنین به موضوع توانبخشی اشاره کرد که آن را نابسامان دانست و خواستار ساماندهی این رشته شد.

امکانات ناکافی

رضا زارع مدیر شعبه بانک و عضو صندوق حمایت از فرصت های شغلی معلولان نیز در این نشست حضور داشت. وی گفت: این صندوق تنها برای یک ساختمان آزاد شد و هیچ کاری انجام نشد و بودجه ای برای آن پیش بینی نشد.

زارع ادامه داد: در آن زمان باید بین 50 تا 100 میلیون تن اعتبار برای ایجاد فرصت های شغلی به معلولان اختصاص می یافت. این مبلغ می توانست برای دو یا سه نفر شغل ایجاد کند اما در شرایط تورمی و با گذشت زمان این موضوع به نتیجه نرسید. زارع خواستار پیگیری این موضوع برای توانمندسازی معلولان برای رفع مشکلشان شد.

وی با اشاره به کمک اجتماعی 150 میلیون تومانی برای خوداشتغالی گفت: این مبلغ کافی نیست و با این مبلغ به توان اشتغال معلولان نمی رسد.

گردشگری قابل دسترس

یکی از مهمانان این مراسم یکی از فعالان حوزه گردشگری برای افراد دارای معلولیت بود. او در مورد گردشگری قابل دسترس مسائلی را مطرح کرد و از اصطلاح “پاراتوراستفاده از ادبیات پاراتور وی خاطرنشان کرد: گردشگری قابل دسترس شامل مناسب سازی مکان های تاریخی، گردشگری و اسکان و حمل و نقل مناسب برای افراد دارای معلولیت است.

به گفته وی، گردشگری قابل دسترس باعث ایجاد اشتغال پایدار می شود. در حالی که در گردشگری عادی 8 شغل ایجاد می شود، در گردشگری قابل دسترس برای 12 شغل ایجاد می شود. همچنین پایگاه های دانش می تواند در این زمینه موثر باشد.

سعید فانی رئیس شبکه معلولان استان فارس نیز از حذف ارز ترجیحی تیم های توانبخشی انتقاد کرد. وی خواستار استفاده از معلولان برای پست های مدیریتی در مراقبت های اجتماعی شد.

طهماسبی از آذربایجان شرقی آخرین نفری بود که در این جمع صحبت کرد و بر نبود بیمه تکمیلی معلولان تاکید کرد.

این مخبر که در این مدت به درخواست های مطرح شده به دقت گوش فرا داد، به نقش فناوری در توانمندسازی افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: موارد مطرح شده را متذکر شدم و در صورت امکان پیگیری خواهم کرد.

وی ادامه داد: با پیشرفت علم و فناوری، امکانات فعالیت برای افراد معلول و ضعیف نیز افزایش می یابد و اکنون به هیچ عنوان نمی توان شرایط را با گذشته مقایسه کرد. به همین دلیل همه افراد دارای معلولیت می توانند با تکیه بر این فناوری ها پیشرو و بسیار موثر در حل مشکلات کشور باشند.

عضو شورای تشخیص شایستگی، آموزش علوم و فنون جدید به جامعه معلولان را بیش از گذشته ضروری دانست و افزود: افراد مستعد با تمام محدودیت های جسمی می توانند شرایطی را ایجاد کنند که بتوانند خدمات لازم را ارائه کنند. به طبقات پایین در صورت آموزش کافی و به روز می توان سریعتر و با کیفیت بیشتری ارائه داد.

وی نقش مسئولان و دست اندرکاران در این زمینه را مهم دانست و تاکید کرد: باید امکانات و شرایط کافی برای بروز و بروز استعدادهای معلولان در سطح جامعه و مشارکت آنان در جامعه فراهم شود مشکلات خود

مخبر بر نظارت بر مسائل و مشکلات معلولان از جمله وظایف و مأموریت های مهم آنان در هر مسئولیت و نظارت بر مفاد قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت تاکید کرد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=455131

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.