متهم خط مقدم پرونده رضایت خودرو مدعی شد که تاجر است!
دومین جلسه دادگاه رسیدگی به شکایات متعدد در خصوص رضایت از خودروی با طراوت جدید توسط قاضی کلهر در دادگاه ویژه جرایم اخلال گران نظام اقتصادی کشور در استان قزوین با حضور قاضی کلهر برگزار شد. دادستان . نماینده، متهم، وکلای آنان و متهم پرونده.
در ابتدای جلسه قاضی کلهر با استناد به ماده 353 قانون آیین دادرسی کیفری رسمیت جلسه دادگاه را اعلام کرد.
بعداً یک نفر از شکات با اجازه قاضی روی جایگاه قرار گرفت.
این شاکی گفت: از منشی دادگاه می خواهم حقوق هزاران نفری که در این شرکت سرمایه گذاری کردند و با هزاران امید پول و جان خود را در اختیار این شرکت گذاشتند استیفا کند.
وی افزود: در این مدت پسرم مریض بود و چون سرمایه ام در اختیار این شرکت بود نتوانستم آنطور که باید به او رسیدگی کنم، چون پول نداشتم و به همین دلیل بچه ام را از دست دادم بالاخره در این مورد عدالت را رعایت کنید.
سپس وکیل شکات در جایگاه قرار گرفت و گفت: با توجه به تبلیغات متعدد در سطح شهر، مردم تصور می کردند که این شرکت فعالیت اقتصادی سالمی دارد.
وی در خصوص پرداخت سود به مردم گفت: در لیست قیمت هایی که این شرکت برای فروش خودرو ارائه کرده، قیمت خودروها بالاتر از قیمت کارخانه و نزدیک به بازار بوده است، با مواردی که شرکت اعلام کرده است. در قراردادها ذکر شده بود که منفعت اصلی در هر شرایطی متعلق به شرکت بوده است.
وکیل شکات ادامه داد: مسئولان شرکت وجوه را دریافت کرده و در امور دیگری از جمله خرید ملک، ارز دیجیتال و سایر مواردی که سود بیشتری داشت هزینه کردند. آثار بد این پرونده باعث فروپاشی برخی خانواده ها شده است.
وی در ادامه بیان کرد: شکات علاوه بر درخواست برای محاسبه و پرداخت زیان های شکات در این مورد به نرخ روز، مستحق دریافت خسارات ناشی از ارتکاب جرم نیز می باشد زیرا متحمل آسیب روحی و روانی شده است. سرمایه گذاران در این مورد گاه کشاورزانی بودند که سرمایه خود را برای کسب سود و توسعه کشاورزی خود به این شرکت اختصاص می دادند، اما نه تنها سودی پرداخت نمی شد، بلکه سرمایه آنها از بین می رفت و دیگر کشاورزی نمی شود.
در ادامه وکیل شکات اظهار داشت: متهمان ردیف 2 تا 27 همگی با متهم ردیف اول مرتبط بوده و از فعالیت های شرکت بهره فراوانی برده اند.
پس از اظهارات وکیل شکات، رئیس دادگاه خطاب به متهمان ردیف اول پرونده گفت: با توجه به دلایل ذکر شده در کیفرخواست اقدام به جمع آوری و غارت اموال مردم و ایجاد اخلال در نظام اقتصادی کشور و خود کرده اید. شروع به خرید و فروش عتیقه جات و آثار فرهنگی کرده اید، اتهامات به شما توضیح داده می شود، در این زمینه از خود دفاع کنید.
در ادامه متهم ردیف اول در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از خود پرداخت.
متهم ردیف اول پرونده که بیش از 27 هزار شاکی دارد با ادعای تاجر بودن گفت: من حق سرمایه گذاران را نفی نمی کنم.
وی در خصوص خرید ملک در امارات گفت: یک دفتر تجاری و مسکونی در دبی برای یک شرکت واردات و صادرات مواد غذایی به قیمت 12 میلیارد تومان خریدیم.
در جلسه دادگاه، متهم ردیف اول مدعی شد که اگر اموال مجموعه تحت مدیریتش مصادره نمی شد، می توانست سهم زیادی از سود شکات را پرداخت کند.
قاضی در پاسخ به ادعای متهم گفت: قبل از دستگیری، فرصت های متعددی برای حل و فصل مطالبات به وی داده شد که در آن زمان اموال وی توقیف نشد.
در ادامه قاضی دادگاه از متهم جواز تجهیزات خریداری شده و کارخانه متعلق به متهم را که راه اندازی نشده است جویا شد.
قاضی از متهم ردیف اول پرسید: تمام مجوزهای شما در پرونده است، با شرایطی که میگویید باید با همه سرمایهگذاران هماهنگ میکردید، کارتان را با تورم محاسبه میکنید، پرداخت پول برایتان چقدر سود داشته است. مردم؟
متهم گفت: مهمترین کار واسطه گری و کمیسیون است.
قاضی گفت: چقدر به مردم سود دادی؟
متهم گفت: برای خودرویی با قیمت زیر قیمت بازار قرارداد بسته شد، پول این خودرو طی فرآیندی وارد چرخه اقتصادی شد، موعد تحویل خودروها 4 ماهه، 6 ماهه و 8 ماهه و سود بود. بر اساس تورم پرداخت شد.
قاضی گفت: اگر تورم نبود چه می کردی؟ چه اموالی مصادره شده است؟
متهم پاسخ داد: یک کارخانه با 7 خط تولید و سردخانه و انبار آن، 60 واحد مسکونی و زمین مسکونی، تجاری و صنعتی در تکستان و قزوین، 180 دستگاه خودرو.
قاضی گفت: 180 ماشین کجاست؟ چیزی که ما دیدیم 60 ماشین بود، ارزش این املاک چقدر است؟
متهم پاسخ داد: الان حدود 13 همات می ارزند.
قاضی از متهم پرسید: اگر سرمایه گذار بودی چرا برای خرید خانه در خارج از کشور به نام همسرت هزینه کردی؟
متهم پاسخ داد: اینجا یک اداره واردات و صادرات است.
قاضی گفت: چه سرمایه گذاری در امارات انجام دادید؟
متهم پاسخ داد: هنوز به مرحله سرمایه گذاری نرسیده بودیم، سال 1400 ثبت شد.
قاضی گفت: با گذشت یک سال از خرید خانه در امارات سرمایه گذاری نشده است. در سال 1402 دستگیر شد و پس از گذشت 2 سال هنوز به مرحله تولید نرسیده است. در تحقیقات او گفت که 188 واحد در دبی ساخته است.
متهم پاسخ داد: از نظر ساخت و ساز پیش بینی شده بود که ساخته شود اما انجام نشد.
قاضی از متهم ردیف اول پرسید: شما گفتید ارزش کارخانه شما 13 همات است، آیا خریدار برای آن وجود دارد؟
متهم گفت: کارشناسان متفاوت هستند، همه یک قیمت می دهند.
قاضی گفت: چگونه می خواهی پول مردم را پس بدهی؟
متهم گفت: به آنچه قانون گفته است عمل می کنم.
قاضی گفت: 42 باید به مردم پول بدهید، چه کار می کنید؟
متهم گفت: به من فرصت دهید تا خط تولید شرکت را راه اندازی کنم تا پول را به مردم برگردانم.
در ادامه حداد نماینده دادستان گفت: متهم در تمامی مراحل رسیدگی حضور داشت. اگر امکان پرداخت مطالبات توسط خوانده وجود داشت، این کار انجام می شد و سود ناشی از تورم به آنها پرداخت می شد.
نماینده دادستان به متهم گفت: شما می گویید کارخانه ای با 7 خط تولید 13 همات دارید در حالی که این کارخانه هنوز به بهره برداری نرسیده است. اگر خودتان بخواهید این کارخانه را بخرید، 5 همات بیشتر نخواهید پرداخت. شما در مورد آینده های دور و پیش بینی ها صحبت می کنید. جایی برای پرداخت اموال مردم وجود ندارد، چون خود شما گفتید که تمام پول را خرج کرده اید، تنها راه جذب افراد جدید بود، زیرا منبع تولیدی ندارید.
نماینده دادستان گفت: یکی از رایج ترین انواع کلاهبرداری، پولشویی و اختفای دارایی های دیگران از طریق ارزهای دیجیتال است که متهم باید در این مورد توضیح دهد.
نماینده دادستان درباره اتلاف مال گفت: اتلاف مال به معنای تلف شدن تمام مال نیست، بخشی از مال وجود دارد و ممکن است مقداری از اموال مخفی شده باشد و از دادگاه تقاضا داریم به این موضوع نیز رسیدگی شود. .
در ادامه نماینده دادستان در خصوص میزان پرداختی از حساب مدیر املاک به کارشناسان توضیحاتی ارائه کرد و گفت: طبق بررسی های دقیق، مبلغ ادعا شده در فضای مجازی صحت ندارد، از بانک پرسیدیم و گفتند; این مقدار پول در حساب قابل پرداخت نبود».
قاضی همچنین در این خصوص گفت: برای رفع ابهام در موضوع مذکور تذکراتی به وکلای پرونده داده شد اما به شکات منتقل نشد.
رئیس دادگاه تاکید کرد: مردم نگران نباشند، قفل های احتمالی برطرف می شود.
قاضی در پایان از ختم جلسه خبر داد و گفت: جلسه بعدی در زمان مقرر برگزار می شود.