به گزارش رکنا، مقاله یاروسلاو تروفیموف در وال استریت ژورنال به بررسی تحولات احتمالی سیاستی می پردازد ایالات متحده آمریکا اگر دوباره برگردی دونالد ترامپ وی در کاخ سفید سخنرانی کرد و به تغییرات در زمینه تجارت و امنیت جهانی اشاره کرد. تروفیموف با اشاره به گسترش روابط چین، روسیه، ایران و کره شمالی، به ابهامات فزاینده ای که ترامپ ایجاد خواهد کرد، اشاره کرد و توضیح داد که رئیس جمهور سابق ممکن است این را فرصتی برای بازگشایی مذاکرات با کره شمالی، اما قدرت برای مذاکره بداند. نسبت به زمانی که کیم جونگ اون را ملاقات کردم.
در ادامه این مقاله آمده است که دونالد ترامپ در حالی به کاخ سفید باز می گردد که جهان در دو جنگ بزرگ منطقه ای غوطه ور است و رقبای آمریکا در حال تشکیل یک محور جدید استبدادی جهانی هستند. علاوه بر این، برخی از نزدیکترین متحدان ایالات متحده در مورد پیامدهای انتخاب مجدد او نگران هستند.
در این گزارش به وضعیت جنگ در اوکراین نیز اشاره شده است که روسیه در آن به کره شمالی کمک کرده است. جنگ اسرائیل با حماس که اخیراً به لبنان هم کشیده شده، ادامه دارد و حملات موشکی بین اسرائیل و ایران افزایش یافته است. چین همچنین از همکاری اقتصادی و سیاسی با روسیه، پیونگ یانگ و تهران حمایت می کند و در عین حال ارتش خود را برای جنگ احتمالی در تایوان تقویت می کند.
ترامپ چند روز قبل از انتخابات 5 نوامبر اعلام کرده بود که “در بسیاری از موارد، متحدان ما بدتر از دشمنان ما هستند” و تهدید کرده بود که تحت هیچ شرایطی روسیه را با اعضای ناتو که کمک های خود را در امنیت انجام نمی دهند، مقابله نخواهد کرد. این اظهارات باعث نگرانی شدید پایتخت های اروپایی شده است. نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که اکثر مردم در آلمان، فرانسه، ایتالیا، بریتانیا و حتی کره جنوبی و ژاپن از کامالا هریس حمایت میکنند و ترامپ تنها ۱۲ درصد از روسیه حمایت کرده است.
این مقاله همچنین خاطرنشان می کند که علیرغم وعده های شولتز صدراعظم آلمان برای تقویت امنیت قاره اروپا پس از حمله روسیه به اوکراین، اروپا همچنان به شدت به حمایت نظامی آمریکا متکی است. در همین حال، ترامپ می تواند به تقویت انزواگرایی و کاهش تعهدات خود در قبال امنیت اروپا ادامه دهد. برونو ترتریس، معاون بنیاد مطالعات استراتژیک فرانسه، معتقد است که اگر ایالات متحده رهبری نکند، ناتو آسیب جدی خواهد دید.
در بخشی دیگر از این گزارش، ترامپ علیرغم وعده خود مبنی بر برقراری صلح فوری در اوکراین، هنوز مشخص نکرده است که چگونه به این مهم دست خواهد یافت. مقامات اروپایی نگران این هستند که ترامپ سعی کند به یک توافق بزرگ با پوتین دست یابد که ممکن است به قیمت تضعیف امنیت اوکراین و در نتیجه امنیت اروپا تمام شود.
در عین حال، ترامپ در خاورمیانه از حمایت بیشتری نسبت به بایدن برخوردار است. کشورهایی مانند ترکیه، اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس از ترامپ انتظار دارند رویکردهای متفاوتی نسبت به دولت بایدن در مورد مسائل مختلف مانند سوریه و ایران اتخاذ کند. در حالی که ایران به ویژه پس از تصمیمات دوره اول ریاست جمهوری وی مانند خروج از توافق هسته ای و ترور قاسم سلیمانی به شدت نگران بازگشت ترامپ است.
در آسیا، بازگشت ترامپ به قدرت ممکن است به تغییراتی در روابط بین المللی منجر شود. برخی از مقامات چینی معتقدند ترامپ می تواند بر اساس لابی تجاری به دنبال کاهش تنش با چین باشد. در تایوان و ژاپن، پیروزی ترامپ احتمالاً باعث تغییراتی در سیاستهای دفاعی این کشورها خواهد شد، زیرا برخی از متحدان آمریکا در منطقه میتوانند تقویت قابلیتهای نظامی خود از جمله توسعه سلاحهای هستهای را در نظر بگیرند.
در نهایت به نظر می رسد بازگشت ترامپ به کاخ سفید به کشورهای مختلف جهان این فرصت را می دهد تا در رویکردهای خود در قبال آمریکا و سیاست های جهانی آن تجدید نظر کنند.