افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
2

در برنامه هفتم فضای کسب و کار به اندازه کافی بهبود نیافته است

  • کد خبر : 31830
در برنامه هفتم فضای کسب و کار به اندازه کافی بهبود نیافته است

به گزارش گذر بازار به نقل از اتاق ایران، حمیدرضا فولادگر، رئیس هیات مدیره بهبود فضای کسب و کار با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم به موضوع بهبود مستمر فضای کسب و کار به اندازه کافی توجه نشده است، افزود: در این لایحه برنامه هفتم به طور کامل به بهبود فضای کسب و کار […]

به گزارش گذر بازار به نقل از اتاق ایران، حمیدرضا فولادگر، رئیس هیات مدیره بهبود فضای کسب و کار با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم به موضوع بهبود مستمر فضای کسب و کار به اندازه کافی توجه نشده است، افزود: در این لایحه برنامه هفتم به طور کامل به بهبود فضای کسب و کار پرداخته شده است. منتظر ادامه مسیری هستیم که از برنامه پنجم توسعه آغاز شد. قوانین مخرب برای کسب و کار را شناسایی کنید، قوانین را بررسی کنید و بر مقررات نظارت کنید تا قوانین جدید به سادگی برای این محیط وضع نشود.

توجه به ظرفیت های بخش خصوصی و تعاونی در برنامه هفتم ضعیف است
فولادگر با اشاره به رهنمودهای رهبری مبنی بر اجرای کامل سیاست های اصل 44 و استفاده از توان بخش خصوصی و تاکید بر دولتی بودن اقتصاد ایران به عنوان بزرگترین نقطه ضعف اقتصاد کشور گفت: انتظار می رفت که در لایحه برنامه هفتم مفاد روشنی وجود دارد که بیش از گذشته مورد استفاده قرار گیرد، باید ظرفیت بخش خصوصی و تعاونی، سازمان ها و اتاق های سه گانه و اجرای سیاست های اصل 44 و کاهش تصدی در دولت وجود داشته باشد، اما این مشکل در برنامه کمتر دیده می شود.

وی با تاکید بر لزوم نهایی شدن لایحه برنامه هفتم بر اساس واقعیت های کنونی اقتصاد ایران، گفت: در شرایط فعلی نباید تداوم تحریم ها را نادیده گرفت. حتی اگر یک تجارت در دستور کار باشد، باز هم به این معنی نیست که به این زودی شاهد تغییر قابل توجهی در اقتصاد خواهیم بود. یعنی با فرض برداشته شدن تحریم های فعلی، آثار آن در کوتاه مدت از اقتصاد کشور پاک نمی شود. بنابراین تحریم ها و بحث های مرتبط با AFTF واقعیت های امروز اقتصاد ماست و برنامه توسعه باید بر اساس این واقعیت ها تدوین شود.

شرط جذب سرمایه گذاری ملی و خارجی بهبود فضای کسب و کار است
فولادگر به هدف گذاری 8 درصدی رشد در برنامه هفتم اشاره کرد و سرمایه گذاری خارجی و واقعی خارجی و داخلی را لازمه تحقق آن دانست و افزود: در خصوص سرمایه گذاری خارجی و داخلی و انعقاد قرارداد برای توسعه اقتصادی یکی از راهکارهایی است که در خود برنامه هفتم گنجانده شده است همچنین به بهبود شرایط تجارت اشاره شده است که البته نباید به صورت مستقل به آن توجه کرد زیرا نقش مهمی در رفع موانع سرمایه گذاری دارد.

وی ادامه داد: موضوع بعدی در دستیابی به رشد اقتصادی افزایش بهره وری است. در همین برنامه اشاره شده است که یک سوم تحقق رشد 8 درصدی باید ناشی از رشد بهره وری باشد که متأسفانه نرخ رشد آن در سال های اخیر چه در بخش کار و چه در سرمایه به عنوان اقتصاد صفر بوده است. دو ستون اصلی بهره وری برای رسیدن به سطح رشد بهره وری نیازمند جهاد هستیم و اگر روال چند سال گذشته ادامه یابد قطعا رشد اقتصادی 8 درصدی با چالش مواجه خواهد شد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: در مجموع در بحث رشد اقتصادی چه در زمینه سرمایه گذاری و چه در زمینه رشد بهره وری، قطعا وزارت اقتصاد می تواند نقش مهمی داشته باشد، سرمایه گذاری یکی از وظایف ذاتی وزارت اقتصاد است که باید مستقیم درگیر باشد. در خصوص رشد بهره‌وری، اگرچه این موضوع مستقیماً به وزارتخانه مربوط نیست و به بخش‌های واقعی اقتصاد یعنی انرژی، آب، ساختمان و صنعت مربوط می‌شود، اما این وزارتخانه می‌تواند در این بخش‌ها سیاست‌گذاری کند و به‌طور غیرمستقیم به رشد بهره‌وری کمک کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=31830

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.