به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد کل ارتش و معاون هماهنگ کننده ارتش صبح امروز پنجشنبه (4 آبان) در مراسم گرامیداشت آزادسازی سوسنگرد، گفت: پنجم آبان ماه را گرامی می داریم. سالروز آزادسازی سوسنگرد و با روحیه همه شهدای این عملیات بزرگ و درود بر راهبردی در سرنوشت دفاع مقدس.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس عملیات های بزرگ متعددی را انجام داده ایم که نتایج ارزنده ای داشته و مایه سربلندی و پیروزی جمهوری اسلامی ایران شده است.
دریادار سیاری با اشاره به عملیات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس، تصریح کرد: عملیات های ثامن الائمه، بیت المقدس، والفجر 8 و مروارید از عملیات های بزرگ و موثر ارتش بود. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمن تا دندان مسلح. اما در این میان عملیات آزادسازی سوسنگرد یک ویژگی مهم دارد.
معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به محورهای تهاجم رژیم بعث عراق به ایران، گفت: ما در دفاع مقدس سه محور داشتیم؛ محورهای تهاجم رژیم بعث عراق به ایران. محور شمالی که دشمن به دنبال تصرف دزفول بود، محور میانی که دشمن به دنبال تصرف اهواز بود و محور جنوبی که دشمن به دنبال تصرف آبادان و خرمشهر بود.
وی ادامه داد: هدف راهبردی و راهبردی دشمن ما تصرف خوزستان بود و اگر در این سه محور موفق می شد، تصرف خوزستان قطعی بود.
دریادار سیاری گفت: دشمن در محور شمالی در پل نادری و رودخانه کرخه موفق نشد و استراتژی آنها در محور جنوبی نیز شکست خورد. اما دشمن در جبهه میانه اقدام به تصرف اهواز کرد.
وی افزود: رمز تصرف اهواز تسلط بر سوسنگرد بود که اگر دشمن سوسنگرد را تصرف کرد به تمام راه های ارتباطی با اهواز دسترسی داشت.
معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان اینکه عملیات آزادسازی سوسنگرد به عنوان یک عملیات راهبردی مانع از تصرف اهواز توسط دشمن شد و به همین دلیل از جایگاه بالایی برخوردار است، تصریح کرد: پیروزی ما در این عملیات و آزادسازی سوسنگرد باعث شد تا دشمن به این شهر دسترسی پیدا کند. اهواز ناپدید می شود.
وی ادامه داد: بنابراین; ارزش، جايگاه و اهميت عمليات آزادسازي سوسنگرد اين بود كه به دشمن اجازه نداد به هدف راهبردي خود كه تصرف اهواز بود دست يابد.
دریادار سیاری با بیان اینکه دو متغیر اساسی در عملیات آزادسازی سوسنگرد موثر است که قابل ذکر است، تاکید کرد: این دو متغیر محرک های مهمی برای پیروزی در این عملیات بودند و با وجود اینکه برنامه ریزی شده بود، آمادگی لازم را داشت. برای این عملیات ممکن است امکان پذیر نباشد. وجود ندارند.
وی با اشاره به فرمایشات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس افزود: اولین متغیر فرمایش امام (ره) بود که در 25 آبان فرمودند فردا سوسنگرد باید آزاد شود.
معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: قبل از شروع جنگ تحمیلی بحث حصر پاوه مطرح شد و امام (ره) پیامی داشتند که از رادیو پخش شد و گفتند من به عنوان فرمانده کل قوا دستور داد که محاصره پاوه را بردارند. ارتش طی 48 ساعت پس از این دستور توانست محاصره پاوه را بشکند.
وی ادامه داد: حضرت امام (ره) در جایی دیگر فرمودند که حصر آبادان باید نابود شود، هرچند اجرای عملیات شکست حصر آبادان یک سال طول کشید. اما این عملیات با پیروزی لشکر 77 ارتش خراسان و سایر نیروها به پایان رسید و فرمان امام (ع) اجرا شد.
دریادار سیاری با اشاره به فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر عملیات آزادسازی سوسنگرد گفت: در مورد سوسنگرد نیز ایشان در چهارم آبان گفتند که قرار بود فردا حصر سوسنگرد شکسته شود و این نیز محقق شد.
در حال تکمیل…