افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
2

درگیری بین موافقان مصباح و موافقان شریعتی درقم؛ ساواک ورود کرد

  • کد خبر : 84921
درگیری بین موافقان مصباح و موافقان شریعتی درقم؛ ساواک ورود کرد

آفتاب‌‌نیوز : کیهان در ادامه مطالب مربوط به آیت الله مصباح یزدی، از درگیری شدید موافقان و مخالفان دکتر شریعتی در مدرسه حقانی نوشته است. این روزنامه نوشت: حجت الاسلام و المسلمین فلاح‌زاده، از طلاب مدرسه حقانی که در اوج درگیری‌ها با موضوع دکتر شریعتی در مدرسه حقانی وارد آن مدرسه شده می‌گوید: در سال […]

آفتاب‌‌نیوز :

کیهان در ادامه مطالب مربوط به آیت الله مصباح یزدی، از درگیری شدید موافقان و مخالفان دکتر شریعتی در مدرسه حقانی نوشته است.

این روزنامه نوشت: حجت الاسلام و المسلمین فلاح‌زاده، از طلاب مدرسه حقانی که در اوج درگیری‌ها با موضوع دکتر شریعتی در مدرسه حقانی وارد آن مدرسه شده می‌گوید:

در سال ۵۵ که من از شیراز به قم آمدم مدرسه فیضیه بسته شده بود و محل تجمع طلاب و بحث‌های سیاسی، مدرسه خان بود و بحث‌های فراوانی درباره دکتر شریعتی و کتاب شهید جاوید صورت می‌گرفت. درخصوص جریان شریعتی، مدرسه حقانی محل تلاقی افکار موافقان و مخالفان او بود. به طوری که در دو مرحله و مجموعاً شش نفر از موافقان و مخالفان داغ او را با این‌که از طلبه‌های خوب و درس‌خوان بودند اخراج کردند.
 

شهید قدوسی برای مصون نگه داشتن مدرسه، عذر تعدادی از طرفین را خواست. از طرفداران شریعتی فرزند آقای موحدی کرمانی که نماینده، ولی فقیه در سپاه هستند بود و شهید هم شد و از مخالفان او آقای کاظمی مسئول مدرسه معصومیه، آقای بی‌ریا و آقای نعمتی‌پور را از مدرسه بیرون کردند. آقایان کاظمی و نعمتی‌پور که به طرفداران آیت‌الله مصباح معروف بودند سردسته مخالفان بودند.
 

جناب آقای مصباح در آن زمان تقریباً لیدر مخالفین بودند و در یک جلسه که در مهدیه خیابان چهارمردان تشکیل شده بود بین طرفین درگیری رخ داد و عده‌ای دستگیر شدند.
 

موافقان دکتر شریعتی پس از وقوع این حادثه می‌گفتند: آقایان با ساواک همکاری می‌کنند تا انقلابیون را دستگیر کنند و مخالفان او نیز می‌گفتند: این‌ها جلسه را به هم زدند و ساواک هم سوء استفاده کرد و عده‌ای را دستگیر نمود.
 

شهید قدوسی و شهید بهشتی هر کدام در یک جلسه با طلاب صحبت کردند. شهید قدوسی در یکی از جلسات تقریباً آمرانه فرمودند: «طلاب مدرسه قبل از سال چهارم حق مطالعه کتب دکتر شریعتی را ندارند.» بنایشان این بود که طلاب ابتدا مبنای فکریشان ساخته شود با یک دوره فقه و اصول اعتقادی آشنا شوند تا با مطالعه کتب دیگر دچار لغزش نشوند.
 

شهید بهشتی با این‌که طرفداری شریعتی می‌نمود مع‌ذالک در جلسه‌ای این مطلب را یادآور شدند که شریعتی اشتباهاتی دارد. چنان‌که آیت الله مشکینی در یک جلسه تفسیر ضمن تعریف از او فرموده بودند: شریعتی اشتباهات بزرگی دارد، آدم بزرگ اشتباهاتش هم بزرگ است. به هر حال جریانات حساسی بود که ساواک با تحریک طرفین کمال استفاده را کرد. چقدر نیرو در این راه صرف شد طرفداران نوار‌های سخنرانی دکتر را می‌آوردند و مخالفان نوار سخنرانی آقای مصباح را و بحث‌های داغ در این موضوع در می‌گرفت.»

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=84921

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.