بهاره سادات ابطحی نائینی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره علت غیرعادی زخم بزرگ پا، پیودرما قانقاریا لیشمانیوز جدالی گفت که در یک مطالعه بر روی یک پسر 2 ساله مبتلا به زخم غیرمعمول ساق یک نوع نادر از بیماری سالک تشخیص داده شد.
و افزود: جایی که بیماری سالک یک بیماری بومی در استان اصفهان است، بنابراین شناسایی اشکال غیر معمول این بیماری بسیار مهم است. یکی از اشکال این بیماری، ظهور زخم غیرمعمولی است که در هر نقطه از بدن مبتلایان به سالک پخش می شود که به درمان های معمول پزشکی پاسخ نمی دهد.
محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: در شکل معمول و در مراحل اولیه بیماری سالک، زخم به صورت ضایعه کوچکی شبیه به جوش ظاهر میشود و به مرور زمان این ضایعه تغییر کرده و بزرگتر میشود و به مرور زمان بزرگتر شده و تبدیل به یک ضایعه کوچک میشود. زخم کاذب
وی ادامه داد: اگر زخم سالک به موقع درمان نشود، نه تنها شکل آن تغییر می کند، بلکه عوامل عفونی نیز در زخم ظاهر می شود. ضد زیستی و درمان های ضد سالک باید به مدت 3 هفته درمان شود که خوشبختانه بعد از 5 ماه بیماری پیشرفت کرد، این مطالعه نشان داد که در مورد زخم های غیرمعمول سالک لازم است علاوه بر استفاده از داروهای روتین از درمان های دیگری نیز استفاده شود. ، به خصوص استفاده از ضد زیستی بهره مند شد
گفتنی است سالک یک بیماری پوستی است که با گزش نوعی پشه به انسان منتقل می شود و ضایعات ناقص و عوارض اجتماعی، روحی و روانی از پیامدهای ناگوار این بیماری است. اصفهان یکی از استان های پر تقاضا در کشور است.