به گزارش بازار، عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه ای به «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور، خواستار بررسی و اصلاح آیین نامه اجرایی قانون گمرک برای حل مشکل ورود موقت منسوجات شد. فرش با دست
در این نامه آمده است: با توجه به جایگاه و اهمیت فرش دستباف ایران از نظر اشتغالزایی و ارزآوری و با توجه به بهره مندی از حضور صنعتگران صاحب نام در سراسر کشور و با توجه به اینکه فرش دستباف کالای سرمایه ای است. ; پس از صدور، نیاز به خدمات پس از فروش اعم از عملیات نظافت، شستشو و رنگرزی و با توجه به مشکلاتی که در اخذ ضمانت نامه ورود موقت این گونه فرش ها وجود دارد، علاوه بر اینکه زمینه ساز مهاجرت دست می باشد، احساس می شود. -استادان مرمت فرش های بافته شده از کشورهای همسایه، استفاده از آنها عملا مقرون به صرفه است. از این ظرفیت بالقوه، از بین رفته است که در صورت فراهم شدن امکانات لازم برای تعداد زیادی از افراد مجرب که سال ها در این حرفه مشغول به کار هستند و اکنون در کشورهای ترکیه و پاکستان و غیره، از ظرفیت و تجربه آنها استفاده می شود. ، امکان ادامه فعالیت در کشور فراهم شده است و با راه اندازی این تسهیلات، ورود موقت فرش های خارجی امکان پذیر می شود. و درآمد ارزی خوبی همراه با ایجاد اشتغال پایدار برای بخشی از جامعه فراهم می شود.
من باید بگویم؛ پیش از این پیشنهاد الحاق یک تبصره به متن ماده ۷۵ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مبنی بر امکان ورود موقت فرش دستباف ایرانی با اخذ تعهد. در کمیسیون تخصصی مربوطه، اما تاکنون نتیجه ای حاصل نشده است، با پیگیری های مرکز ملی فرش و صنایع خلاق ایران، امروز نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت به معاون اول رئیس جمهور مبنی بر اصلاح قوه مجریه ارسال شد. تنظیم قانون امور گمرکی هنگام ارائه طرحی برای حل مشکل ورود موقت فرش دستباف تا مرحله اجرا، نکته مهمی برای رفع مشکل مذکور حذف شد.
لازم به ذکر است که فعالان صنعت فرش دستباف بارها به این موضوع اشاره کرده اند که عدم اصلاح این قانون و گرانی واردات فرش دستباف باعث شده تولیدکنندگان در تعمیر و خدمات پس از فروش با مشکل مواجه شوند و دست. کارهای مرمتی مجبور به مهاجرت به ترکیه می شود که با اقدام اخیر این مشکل حل خواهد شد.