افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
5

درباره ماموریت های ظریف سپاه انصارالمهدی چه گفته نمی شود/ اولین نیروهای امنیتی سپاه پاسداران چگونه انتخاب شدند؟

  • کد خبر : 314086

تسنیم در ادامه تاریخچه شکل گیری. سپاه انصارالمهدی قدمت آن به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برمی گردد. سال 58 گروه تروریستی فرقان او عملیات ترور خود را آغاز کرده بود. تروریست های فرقان پس از شهادت آیت الله مرتضی مطهری به آیت الله اکبر هاشمیرفسنجانی روی آوردند. نیروهای این گروهک تروریستی در 14 خرداد 1358 […]

تسنیم در ادامه تاریخچه شکل گیری. سپاه انصارالمهدی قدمت آن به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برمی گردد.

سال 58 گروه تروریستی فرقان او عملیات ترور خود را آغاز کرده بود. تروریست های فرقان پس از شهادت آیت الله مرتضی مطهری به آیت الله اکبر هاشمیرفسنجانی روی آوردند. نیروهای این گروهک تروریستی در 14 خرداد 1358 اقدام به ترور هاشمی رفسنجانی کردند که با کمک عفت مرعشی همسر هاشمی رفسنجانی ناکام ماندند. اما این اتفاق باعث شد که امام خمینی (ره) در خصوص حفظ جان شخصیت های متنفذ انقلاب اسلامی و مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی فرمانی صادر کنند.

امام خمینی(ره) در پیام خود اعلام کردند: سپاه پاسداران و رهبران آن موظفند از این شخصیت‌های ارزشمند انقلابی پاسداری کنند و حرکات مشکوک را رصد کنند، حتی اگر خودشان راضی نباشند.

اشاره امام به تاکید برخی از چهره های انقلاب بود که معتقد بودند باید سیاست مردمی خود را حفظ کنند و با داشتن محافظ خود را از مردم جدا نکنند.

یکی از فرماندهان سابق سپاه انصارالمهدی(عج) می گوید: این مشکل در گذشته بسیار جدی بود، الان هم مردم موافق داشتن محافظ نیستند، البته باید به این جنبه و حفظ شخصیت نیز توجه کرد. نباید تبدیل به یک کار تشریفاتی شود.

تشکیل انصارالمهدی

پس از این اتفاق و تحول بود که سپاه حفاظت انصارالائمه تشکیل شد و تا سال 68 مسئولیت تامین امنیت شخصیت هایی مانند امام خمینی (ره) بر عهده همین سازمان بود. کمی بعد سپاه حفاظت استانداری ایجاد شد و ساختار جداگانه ای برای آن تعریف شد.

با تغییرات ساختاری در سپاه، فرماندهی حفاظت گارد تشکیل می شود که دو نهاد سپاه حفاظت انصارالمهدی و سپاه حفاظت هواپیمایی زیرمجموعه آن هستند. از آن زمان تاکنون نیروهای آموزش دیده سپاه انصارالمهدی (عج) در چندین واحد به کار گرفته شده اند:

«وحدت شورای اسلامی» برای حفاظت از رئیس و معاون رئیس جمهور و همچنین محیط داخلی و پیرامونی شورای اسلامی.

“واحد ریاست جمهوری” برای محافظت از رئیس جمهور و خانواده او؛ حفاظت از رئیس دفتر رئیس جمهور و هیئت دولت در محوطه ستاد شهید مطهری و همچنین حفاظت از دفتر دوم رئیس جمهور در سعد آباد و محل سکونت ایشان.

«واحد مجمع تشخیص راحتی» که وظیفه حفاظت از رئیس و دبیر مجمع و همچنین محیط داخلی مجمع تشخیص مصلحت را بر عهده دارد.

«واحد قضایی» با دستور کار حفاظت از رئیس قوه قضائیه و محیط زیست قوه قضائیه.

«یگان حفاظت ویژه» که از امنیت معاونان رئیس جمهور، وزرا و برخی نخبگان محافظت می کند.

«یگان ستاد شهید مطهری» که وظیفه حفاظت فیزیکی محیط اطراف شهید مطهری و اماکن حیاتی و حساس را بر عهده دارد.

«یگان راستی‌آزمایی و خنثی‌سازی» با دستور کار شناسایی و راستی‌آزمایی مکان‌های حیاتی و حساس به‌ویژه مکان‌هایی که شخصیت‌های تحت پوشش سپاه انصار قصد سفر یا سخنرانی در آنجا را دارند و خطرات را خنثی می‌کنند. به عنوان مثال، اگر رئیس جمهور قصد دارد در مکانی غیر از پاستور سخنرانی کند، این تیم وارد عمل شده و از ساعت ها قبل عملیات کنترل و مذاکره را انجام می دهد و هیچ فردی بدون هماهنگی نمی تواند وارد منطقه شود.

«وحدت حرم مطهر امام خمینی (ره) و جماران» که حافظ امنیت محیط داخلی و پیرامونی حرم مطهر امام خمینی (ره) و جماران و همچنین شخصیت های منتسب به امام خمینی (ره) است. RA)، در دستور کار این یگان و در نهایت «یگان عملیات ویژه» تعریف شده است که با هدف پشتیبانی تخصصی و ویژه در زمینه حفاظت فیزیکی و حفاظت فردی ایجاد و تأسیس شده است.

سلمان صادقی که مدتی است مسئولیت عملیات سپاه انصارالمهدی (عج) را برعهده داشت، در گفت وگویی با ماهنامه همشهری المهدی درباره نحوه جذب نیرو برای سپاه انصار توضیح داد.

وی گفت: در ایران شروع گزینش در حراست انصار با یک تکلیف و اجبار شرعی آغاز شد، نیروهایی که آموزش تخصصی حفاظت ندیده بودند و در عین حال بسیاری از آنها خواستار حضور بودند. در آن زمان این گروه قبل از اینکه یک سازمان حرفه ای وابسته به امکانات و تجهیزات باشد، وابسته به اعتقاد به اسلام و انقلاب بودند.

میزان در گزارشی عنوان کرد: پس از شهادت شهیدان علی محمدی، شهریاری، رضایی نژاد و احمدی روشن طی سال های 88 تا 90، شورای عالی امنیت ملی مسئولیت حفاظت از دانشمندان هسته ای را به سپاه انصارالمهدی (عج) واگذار کرد.

در ادامه سردار علی نصیری فرمانده سابق سپاه انصارالمهدی(عج) در خرداد 1396 در تنها گفت و گوی اختصاصی خود گفت: در حوزه حفاظت فردی پس از تشکیل سپاه انصار، موفقیت بیشتری نداشتیم. ترورها و این نشان می دهد که نیروهای ما در زمینه تاکتیک، تکنیک، دانش، اقدام و اقدامات اطلاعاتی توانسته اند خودشان را به روز کنند، اگر شما شاهد کشتار دانشمندان هسته ای باشید، این عزیزان هیچ گونه حفاظتی نداشتند و همینطور بود کشتن آنها بسیار آسان است… از همه شخصیت هایی که ما مسئول حفاظت از آنها هستیم، همانطور که شاهد تهدیدات تروریستی بودیم، این عزیزان را زیر چتر محافظتی خود قرار دادیم.

رد شایعه پناهندگی فرمانده!

اوایل سال 2018 شایعه ای در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار علی نصیری فرمانده سابق سپاه انصارالمهدی از کشور فرار کرده و به کشور دیگری پناهنده شده است.

این ادعاها ادامه داشت تا اینکه پنج روز بعد در 13 اردیبهشت 1397 مراسم تودیع سردار «جعفری» فرمانده سابق سپاه و معارفه سرلشکر «سلامی» فرمانده فعلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد. بدن، آنها انجام شد.

خبرگزاری فارس با انتشار تصویری از این مراسم به شایعات پایان داد. در قاب تصویر سردار نصیری پشت سر شهید سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و حسین طیب رئیس وقت سازمان اطلاعات سپاه قرار گرفته است. اما این پایان شایعات و اتهامات سردار نصیری نبود.

در قاب تصویر سردار نصیری پشت سر شهید قرار داشت

خبرگزاری تسنیم در اردیبهشت همان سال در مطلبی به نقل از علی نصیری نوشت: امروز در مراسم تحلیف فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مقر فرماندهی کل سپاه حضور داشتم. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تصویر و فیلم آن نیز در رسانه ها منتشر شد. وی همچنین گفت: در آینده با تصمیم فرمانده سپاه مسئولیت جدیدی بر عهده خواهم گرفت. البته پس از آن خبری از مسئولیت وی منتشر نشد.

فرماندهان انصارالمهدی

به هر حال از زمان تشکیل سپاه انصارالمهدی(عج) افراد مختلفی فرماندهی آن را بر عهده داشتند. سردار احمد حق طلب، سردار علی اصغرگرجی، سردار علی نصیری و سردار فتح الله جمیری از جمله این افراد هستند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=314086

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.