به گزارش رکنا، «بستگی به مکان دارد، هر موزاییکی به د فروش ست روزانه رضایی، دانشجوی یکی از مغازه های چهارراه ولی عصر (عج) می گوید: بین 500 تا 2 میلیون اجاره می دهند و حداقل حقوق 30 کارگر در ماه را می گیرند.
در همین حال سید محمد موسوی شهردار منطقه 11 از آغاز به کار سازمان ولی عصر (عج) خبر داد و گفت: عده ای از دستفروشان سوء استفاده می کنند و درآمدهای نجومی دارند و مانع این سازمان می شوند.
چند روزی است که شهرداری ساماندهی دستفروشان خیابانی را از تقاطع ولی عصر (عج) تا جاده جمهوری سوم آغاز کرده و به گفته یاسر نکوفل، معاون امور مناطق تهران، از روز شنبه 19 مرداد 1403 آغاز شده است. شرکت ساماندهی صنعتی و بازرگانی “خرابفروشان به بازار سرمد ضلع غربی می روند چهارراه ولی عصر(عج) منتقل می شود.”
به گفته مدیران شهری، حدود 5000 دستفروش در تهران وجود دارد. شناسایی این افراد آغاز شده و دستفروشان باید در پرتال ملی ثبت نام کنند. شهرداری برای ادامه فعالیت این افراد در 63 روز بازار اماکنی را با قیمت بسیار ناچیز اجاره می دهد.
پدیده دستفروشی در بخش غیررسمی اقتصاد شهری رخ می دهد. به گفته کارشناسان، این نوع اقتصاد حدود 12 درصد از درآمد خالص ملی را در کشورهای صنعتی توسعه یافته و بیش از این میزان در کشورهای در حال توسعه (تا 50 درصد) را شامل می شود.
رضا ترابی کارشناس مسائل شهری با تاکید بر اینکه نمی توان با طرح ضربتی دستفروشان را جمع آوری کرد، می گوید مکان هایی که شهرداری در اختیار این افراد قرار می دهد ماندگار نیست و دوباره به خیابان ها برمی گردند.
از سوی دیگر، حمید حاجی پور، یکی دیگر از کارشناسان مسائل شهری، با تاکید بر اینکه تردد زیاد است و کسب و کار در مکان های مورد نظر به خوبی انجام می شود، می گوید: باید با مافیای دستفروشان که بین 800 درآمد دارند برخورد کرد. و ماهیانه 1 میلیارد .
به گفته کارشناسان بیشتر دستفروشان تهرانی مهاجر هستند و این افراد به دلیل نبود شغل در شهر خود به پایتخت کوچ کرده اند. اگر در شهرهای دیگر شغل ایجاد شود این مشکل حل می شود. همچنین نهادهای مسئول باید از اجاره پیاده روها جلوگیری کنند.