با سرمایه گذاری فعلی نمی توانیم به رشد اقتصادی 8 درصدی برسیم
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف رئیس شورای اسلامی شهر در نشست صمیمانه بعدازظهر روز دوشنبه 14 آذرماه 1403 با حضور جمعی از مسئولان رسانه ای اقشار مختلف برگزار شد. سیاستمداران طیف های کشور به مناسبت روز مجلس، ضمن تبریک هفته بسیج، با اشاره به سال ها سابقه عملیاتی و اجرایی و همچنین چندین سال سابقه قانون گذاری، گفت: در اولین سالی که وارد مجلس شدم، در مورد قوانینی که باید در مجلس به تصویب برسد، وعده های خاصی به مردم دادم و اعلام کردم که چه خواهم کرد و در نهایت با حمایت و تلاش نمایندگان مجلس یازدهم به 19 وعده از 21 وعده ای که به مجلس داده بودم، عمل کردم. در سال 1402 قانونگذاری شد و قوانین مهمی برای دگرگونی اقتصاد کشور به تصویب رسید.
قالیباف با بیان اینکه بر اساس قوانین مهم مصوب مجلس یازدهم، کشور برای رشد اقتصادی نیازی به قوانین ندارد و زیرساخت های قانونی تحول مهیا است، گفت: قوانینی مانند بانک مرکزی کشور را تکمیل کرده ایم که آن را به تصویب رساند. ربع قرن برای تعیین آن. تکلیف نبود. باید مسائل فقهی و نظرات مختلف اقتصادی و حقوقی در حوزه بانک مرکزی دیده می شد، به همین دلیل ما با تمام توان می نشینیم تا این موضوع را حل کنیم تا از مجلس عبور کند. شورای نگهبان و شورای مصلحت.
لزوم توجه به اجرای قانون در جریان قانونگذاری
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه من رئیس قوه مجریه نیستم که بتوانم قوانین را اجرا کنم، تصریح کرد: البته قطعا معتقدم علاوه بر قانونگذاری باید به اجرای قانون نیز توجه کرد.
وی با اشاره به نهایی شدن قانون شفافیت سه قوه در مجلس یازدهم گفت: من از روز اول به این موضوع اعتقاد داشتم و امروز هم رای همه ما در نظام شفاف است.
نقش ویژه مرکز پژوهشهای مجلس در قانونگذاری و محل مورد اعتماد حکومتداری
قالیباف با بیان اینکه مرکز پژوهش های مجلس یکی از نهادهایی است که کشور می تواند به آن اعتماد کند، گفت: از شما می خواهم گزارش های این مرکز را مطالعه کنید. من خودم قبل از ورود به مجلس از مرکز پژوهش های مجلس اطلاعی نداشتم اما امروز امکان ندارد قبل از تصمیم گیری در مورد مسائل مجلس با کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس مشورت نکرده باشم و این کارشناسان در کنار من نباشند.
رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد: خبرنگاران در مجلس می بینند که کارشناسانی از مرکز پژوهش های مجلس در جایگاه هیئت رئیسه در کنار من هستند و در موضوعات مختلف با آنها مشورت می کنم. قبل از جلسه، پیشنهادهای نمایندگانی را که قبلاً در آنها ثبت نام کرده اند، بررسی خواهم کرد. بنابراین معتقدم یکی از چالش های امروز کشور این است که به کار کارشناسان اعتقادی نداریم، در حالی که وقتی صحبت از حاکمیت می شود باید به همه زوایای آن توجه کرد.
باشد که رسانه ها به ما در تصویب قانون هوش مصنوعی کمک کنند
وی با بیان اینکه امروز با جمع سپاری در حال پیشبرد اهداف قانون هوش مصنوعی هستیم که رسانه ها باید ما را در رسیدن به آن یاری کنند، اظهار داشت: یکی از اقدامات مجلس که در حال حاضر به صورت آزمایشی مورد استفاده مردم قرار گرفته است. زمینه بررسی قانون است. ما 12000 قانون، آیین نامه، دستورالعمل، بخشنامه و … داریم. که نیاز به بررسی داشت گاهی اوقات آنقدر قوانین متناقض وجود دارد که افراد طبق سلیقه خود از آنها استفاده می کنند و این به دلیل مشکلات کار ما است، بنابراین ما سیستم یار قانون را راه اندازی کرده ایم که قدرت جستجوی بالایی دارد و حاوی قوانین 117 آخر است. سال، به معنای واقعی و مجازی و از طریق هوش مصنوعی پالایش شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه مجلس در جریان بررسی قوانین به دنبال تصویب قوانین جامع در موضوعات مختلف است، گفت: قرار است همه قوانین کشور در قالب 52 قانون جامع تجمیع شود و با این 12 هزار قانون تبدیل شود. 3 هزار قانون بیایید بوروکراسی بی سر و ته را که بر سه قدرت دیگر حکومت کرده است به عنوان یک قدرت واحد سازماندهی کنیم.
من به خوبی اهمیت نقش رسانه ها را در کشور درک کرده ام.
قالیباف با اشاره به اهمیت و جایگاه رسانه در اداره کشور تصریح کرد: البته من کارشناس رسانه نیستم اما به عنوان یک مدیر به خوبی دریافته ام که نقش رسانه در کشور بسیار مهم است. و من همیشه به آن توجه داشته ام. نمونه اش رواج فرهنگ کمربند بستن در سال هایی بود که فرمانده ناجا بودم و این کار را از طریق انیمیشن های داود هاکار انجام دادیم.
وی افزود: از این پس قصد دارم به طور منظم نشست های خبری با خبرنگاران برگزار کنم زیرا معتقدم رسانه ها می توانند مشکلات کشور را حل کنند.
قالیباف همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود تاکید کرد: امروز وقتی شرایط محیطی خود را تحلیل می کنیم متوجه می شویم که انسجام ملی و وحدت جامعه بسیار مهم است و هرکس به دنبال برهم زدن آن باشد، کاری دور از عقل و عدالت انجام داده است.
همدلی و همکاری بدون هم افزایی که مردم در نتیجه آن را ببینند بی ارزش است.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: در روز معرفی آقای آژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه گفتم باید همدلی و همکاری بین سه قوه وجود داشته باشد اما اگر این امر منجر به هم افزایی نشد، نباید هم افزایی صورت گیرد. ارزش دارد و باید بدانیم که ذینفع این هم افزایی افرادی هستند که خود را در قبال آنها مسئول می دانم و همیشه بر اساس آن عمل کرده ام.
و افزود: امروز به عنوان فردی که مسئولیت دارم از روی اعتقاداتم می گویم. امروز دولت و بخش خصوصی بین 70 تا 75 میلیارد دلار دارند و اقتصاد کشور بر این اساس مدیریت می شود، اما همین مقدار ارز در کشور داریم که بدون تولید هدر می دهیم و چیزی نداریم. با آمریکایی ها چه کنیم
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه درآمد خانواده ها مختل شده است، گفت: امروز در بخش های مختلف شرایط عادی نداریم اما قانون برنامه هفتم پیشرفت را داریم که حاصل چندین سال کار کارشناسی است. کار کردن
قالیباف با بیان اینکه امروز با سرمایه گذاری فعلی نمی توانیم به رشد اقتصادی 8 درصدی دست یابیم، گفت: استخراج یک مترمکعب گاز 8 دلار هزینه دارد در حالی که صرفه جویی در مصرف گاز به همین میزان در روز 300 میلیون مترمکعب است و این موضوع چیزی بیش نیست. که برای دستیابی به بهره وری از این طریق نیازی به رسانه یا حمایت مدیران نیست.
افزایش بودجه برای هزینه های جاری باید در قسمت حقوق کارگران و کارمندان باشد
وی در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: در حال حاضر در لایحه بودجه سال 1404 هزینه های جاری 53 درصد افزایش یافته است در حالی که حقوق کارگران و کارمندان تنها 20 درصد افزایش یافته است، بنابراین اگر به دلیل افزایش اعتبار باشد. این دو گروه حق دارند مسائل و سیستم های بیهوده ای که برای مردم مثمر ثمر و مؤثر نیستند، افزایش دهند نه افزایش هزینه.
قالیباف ادامه داد: قانون برنامه هفتم توسعه میثاق همه ماست، بنابراین اگر هرکس اعم از اصلاح طلب و اصولگرا بخواهد خلاف آن عمل کند شرمنده و انتقاد کند تا با برنامه هفتم به ثبات اقتصادی برسد. .
رئیس قوه مقننه در پایان با بیان اینکه در حال حاضر از اجرای مفاد قانون برنامه ای عقب هستیم، گفت: همه باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات را حل کنیم. ما برنامه ریزی خواهیم کرد که بار دیگر در مجلس با شما با همه سلیقه ها دیدار کنیم و مشکلات و دغدغه های کشور را برای شما بیان کنیم.
لازم به ذکر است 22 نفر از مدیران رسانه حاضر در این جلسه به بیان دغدغه های اصحاب رسانه و موضوعاتی چون توجه به بودجه رسانه ای در زمان رسیدگی به لایحه بودجه، حل مشکل مالیات بر درآمد رسانه ها، اصلاح قانون مطبوعات پرداختند. ، نیاز صنعت رسانه در کشور، سخت دانستن کار خبرنگاری بر اساس قانون، تبیین عملکرد مجلس در زمینه بازنگری قوانین و تعیین استقلال یارانه 300 میلیارد تومانی رسانه ها. صنعت در کشور مطبوعات که مربوط به گستره نشریات و تخصیص 100 درصد آنها می باشد. خدمتکار
همچنین برخی از آنها به اتفاق نظر در حوزه دکترین هسته ای کشور و ارتباط آن در عرصه بین المللی با توجه به ماهیت تعارض جمهوری اسلامی ایران با نظام سلطه، اهمیت تقویت نظام سلطه توجه دارند. عملکرد مجلس مرکز تحقیقات برای هشدار به دولت نسبت به مشکلات جامعه، نیاز کشور به عقلانیت انقلابی و شفافیت. آنها بر رشد کشور تاکید کردند.