به گزارش بازار، عباس علی آبادی درباره نسل جدید دانشگاه ها گفت: دانشگاه های نسل جدید به دنبال حل مشکلات هستند و شرکت های دانش بنیان در ارتباط با آنها به دنبال تصویر آینده هستند.
مسیر دستیابی به این آینده از حل مسئله می گذرد و ادامه داد: برای توسعه کشور ایجاد مراکز داده و اطلاعات مستحکم، سیستم های تحلیل داده ها، توسعه هوش مصنوعی و استفاده از ابرداده ها ضروری است.
وزیر صامت با بیان اینکه دسترسی کافی به پایگاه های اطلاعاتی می تواند سرعت توسعه دانش و فناوری را چند برابر کند، خاطرنشان کرد: البته توسعه زیرساخت های آزمایشگاهی و تحقیقاتی نیز می تواند کمبود منابع اطلاعاتی را در برخی بخش ها جبران کند.
تولید صادرات محور و گذار از مونتاژ/واردات به نوآوری و خلق محصولات جدید، ارتقای بهره وری و رقابت پذیری (طبقه بندی شرکت ها، نمایه سازی، ارزیابی)، کاهش نرخ ارز و عدم فروش مواد اولیه (ارزش افزوده پایین)، اصلاح قیمت های دستوری. . نظام و جایگزینی مدیریت تولیدی و تجاری با مدیریت (حاکمیت)، ثبات در مدیریت و فضای کسب و کار (قابل پیش بینی بودن)، بازنگری مکانیزم های نظارت و بازرسی و تعهد به محیط زیست به عنوان هفت جهت گیری راهبردی این وزارتخانه ذکر شد.
علی آبادی به لزوم همکاری و نقش شرکت های دانش بنیان برای تحقق و اجرای این سیاست ها اشاره کرد و یادآور شد: اقداماتی مانند فرماندهی واحد تولیدی و ساماندهی حاکمیت دولت بر اساس رشد تولید، تحول دیجیتال، نوسازی. فناوری و دانش پایه (آمادگی برای انقلابهای صنعتی بعدی)، تمرکز عادلانه شرکتها، بخشهای خصوصی، گروهها و سازمانهای صنعتی، تامین مالی جدید (شرکت تامین سرمایه، لیزینگ، صندوقها)، افزایش مشارکت صمت در حقوق دولت، توسعه تولید، احیا. واحدهای صنعتی و معدنی راکد و نیمه فعال می تواند به تحقق این سیاست ها کمک کند.
وی در ادامه سخنان خود گفت: توسعه روحیه پژوهش در یک جامعه بدون تقویت بنیان علمی و دانشی کشور در همه بخشها امکان پذیر نیست. جامعه دانش و پژوهش باید ظرفیت تولید علم و تبدیل آن به دانش و فناوری را داشته باشد و ایجاد این ظرفیت یکی از اصول تقویت پایه های جوامع برای جذب دانش و توسعه پژوهش و نوآوری است.
وزیر صامت افزود: کشور ما می تواند با ایجاد شرایط برای توسعه دانش و نوآوری از طریق دسترسی به جوانان مستعد و توانمند، این عامل موثر در توسعه سازمان یافته، پژوهش و نوآوری در جامعه، به راحتی از مزایای آن بهره مند شود.
وی همچنین تاکید کرد: داشتن پژوهشگران با ذهنی پویا و پرسشگر، توانمند در روش های علمی و پیشرفته، توانمند به کار گروهی و با احساس مسئولیت می تواند نقطه قوت کشور باشد.
علی آبادی پایان گفت: از شما اهالی علم متواضعانه تقاضا دارم که ما را در حل مشکلات مهم کشور یاری کنید و کاستی ها را برطرف کرده و به سوی آینده ای روشن حرکت کنیم.