بازار؛ گروه صنعتی: فروش دارو توسط شرکت های توزیع به موسسان داروخانه ها به مشکلی غیر قابل حل تبدیل شده است. زیرا از یک سو پرمصرف ترین داروها به مقدار کافی تولید نمی شود و همواره کمبود آن در زنجیره دارویی وجود دارد و از سوی دیگر تولید برخی از داروها به قدری زیاد و بی برنامه است که تولیدکنندگان دارو نیاز دارند. برای برآوردن نیازهای سبد محصولات پرمصرف خود، مجبور به خرید داروهای کم مصرف می شوند.
داروهایی که به اجبار توسط شرکت های پخش به فروش می رسند و برای مدت طولانی در قفسه داروخانه ها باقی می مانند که قسمت قابل توجهی از آنها پس از تاریخ انقضا باید از بین برود. محصولاتی که تبدیل به ضایعات می شوند و سرمایه موسسان داروخانه ها را خراب می کنند.
تمامی این اتفاقات در شرایطی نیز رخ می دهد که داروسازان شاغل در حوزه داروسازی در اثر اجرای طرح دروار، اصلاح نرخ ارز ترجیحی بخش اول زنجیره تولید دارو و نیز با مشکلات جدی نقدینگی مواجه هستند. اهدای یارانه در پایان زنجیره دارویی؛ زیرا باید پیش پرداخت بدهند و مطالبات خود را با تاخیر از شرکت های بیمه دریافت کنند. بنابراین عجیب نیست که در این چرخه ناهماهنگ کمبود نقدینگی بر صنعت دارو سنگینی می کند و داروخانه ها ورشکست می شوند.
سبد خرید یکی از چالش های بزرگ داروسازان است
شهاب الدین جندی جعفری، سخنگوی انجمن داروسازان ایران، در خصوص چالش های ناشی از سبد فروش شرکت های توزیع به موسسان داروخانه ها به بازار گفت: شاید یکی از مهم ترین دغدغه های موسسان داروخانه های ما در سراسر کشور، فروش سبدهای داروخانه ها باشد. شرکتهای دارویی.”
جنیدی جعفری: متأسفانه سازمان غذا و دارو و معاونت غذا و دارو نظارتی را که انجمن داروسازان در نظر دارد بر شرکت های پخش دارو اعمال نمی کنند.
وی افزود: متأسفانه سازمان غذا و دارو و معاونت غذا و دارو نظارتی را که انجمن داروسازان به دنبال آن است بر شرکت های پخش دارو اعمال نمی کنند و به نظر می رسد تنها یک یا دو بار در سال به شرکت های پخش مراجعه می کنند. در طی آن به GMP، مسائل بهداشتی، کیفیت و رعایت استانداردها توجه بیشتری می کنند.
جنیدی جعفری خاطرنشان کرد: با وجود اینکه استانداردهای دارو در شرکت های تولیدکننده و توزیع کننده رعایت نمی شود، اما اساس کیفیت دارو زیر سوال می رود که بسیاری از داروخانه های خصوصی کشور از آن استفاده و درخواست می کنند، فقط عرضه می کنند. آی تی. همراه با سایر داروها
سخنگوی دانشکده داروسازان تاکید کرد: در بسیاری از داروخانه های ما تقریبا 80 درصد داروهایی که دارند 20 درصد نیاز آنها را پوشش می دهد و 20 درصد داروهایی که در داروخانه دارند 80 درصد نیاز شما را پوشش می دهد. نیاز دارد. کمبود. بنابراین در عمل بین 20 تا 80 درصد مدیریت داروخانه معکوس شده است.
داروهای تاریخ مصرف گذشته و وجوه تلف شده
جنادی جعفری با اشاره به اینکه داروخانه ها مجبور به خرید داروهای کم مصرفی هستند که در جعبه داروخانه های خود دارند، گفت: داروخانه ها برای تامین داروهای مورد نیاز خود مجبور به خرید داروهایی هستند که به دلیل تاریخ، جزء مهمی از تاریخ است. عدم تقاضای کافی، تاریخ سررسید شما به پایان می رسد و سرمایه شما به هدر می رود. بنابراین به نظر می رسد هیچ نظارتی از سوی دستگاه های ذی صلاح بر فروش سبد و هدر رفت سرمایه توسط داروخانه ها وجود ندارد.
جنیدی جعفری: با همه رشد سیستمهای هوشمند، هوش مصنوعی، ورود رایانهها به مجموعهها، نرمافزارهای کارآمد و… اما همچنان در شرکتهای پخش، فعالیت به سمت بازدیدکنندگان است.
سخنگوی انجمن داروسازان ایران افزود: از سوی دیگر میزان سهمیه اختصاص یافته به داروخانه های مختلف کنترل نشده و توزیع مویرگی نیز کنترل نمی شود. این در حالی است که همه داروخانه ها باید طبق سهمیه تعیین شده از سوی سازمان غذا و دارو از حداقل و حداکثر استفاده کنند اما هیچکس آن را کنترل نمی کند.
وی همچنین از توزیع سنتی داروها انتقاد کرد و ادامه داد: متاسفانه با همه رشد سیستم های هوشمند، هوش مصنوعی، ورود رایانه ها به مجموعه ها، نرم افزارهای موثر و… اما همچنان در شرکت های پخش، فعالیت به سمت بازدیدکنندگان است. و این سوال تا حدی به ترجیحات شخصی، نقدینگی بنیانگذار و بسیاری از مسائل دیگر بستگی دارد که همه آنها برای سیستم سلامت خطرناک است.
برنامه تولید و توزیع ناهماهنگ دارو.
سخنگوی انجمن داروسازان تاکید کرد: با وجود اینکه دارو و شفا امری مقدس است و قرار نیست در امور مالی تاثیر بگذارد و همه ما موظفیم برای رفاه حال بیماران خود با بهترین خدمات به مردم عزیز خدمت کنیم، اما وجود دارد. هنوز برای آنها مشکل وجود دارد، در آنجا ذکر شد.
سوال اصلی این است که چرا باید برخی داروها فراتر از ظرفیت و نیاز ملی تولید شود تا توزیع کنندگان بتوانند آنها را در سبد بفروشند؟
اگرچه در بحث فروش سبد شرکت های پخش، انگشت اتهام به سمت توزیع کنندگان دارو نشانه رفته است، اما سوال اصلی این است که چرا برخی داروها باید فراتر از ظرفیت و نیاز ملی تولید شوند تا توزیع کنندگان بتوانند آنها را به فروش برسانند. سبد به زور یا با اراده آزاد؟
موضوعی که به نظر می رسد در شرکت های دارویی دنبال می شود و نحوه مدیریت برنامه تولید توسط سازمان غذا و دارو قبل از اینکه بخواهیم دلیل آن را در صدا و سیما دنبال کنیم. به خصوص اگر از منابع صنعت داروسازی به جای تولید فراورده های فراتر از نیاز داخلی استفاده شود، در تولید داروهای پرمصرف که از قضا کمبود دارند، می توان چالش سبد فروشی را کاهش داد و مشکل را حل کرد. کمبود تا حدی