افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
1

خودروسازان چه آسیبی به اقتصاد کشور وارد می کنند؟

  • کد خبر : 215306
خودروسازان چه آسیبی به اقتصاد کشور وارد می کنند؟

بازار؛ گروه آب و انرژی:وضعیت مصرف سوخت نگران کننده است. آن طور که آمارها نشان می دهد در سال جاری حداقل یک میلیارد دلار برای تامین بنزین وارداتی هزینه شده است و پیش بینی می شود در سال آینده این رقم به بیش از دو میلیارد دلار برسد. ملک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در […]

بازار؛ گروه آب و انرژی:وضعیت مصرف سوخت نگران کننده است. آن طور که آمارها نشان می دهد در سال جاری حداقل یک میلیارد دلار برای تامین بنزین وارداتی هزینه شده است و پیش بینی می شود در سال آینده این رقم به بیش از دو میلیارد دلار برسد.

ملک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با خبرنگار مجلس شورای اسلامی گفت: ایران در سال آینده باید پنج میلیارد دلار بنزین و گازوئیل وارد کند و این موضوع در لایحه بودجه 1403 تخلف محسوب می شود.

شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی نیز در برآوردی اعلام کرد مصرف بنزین در سال آینده به 125 میلیون لیتر می رسد. این پیش بینی کسری حداقل 20 میلیون لیتر بنزین را فرض می کند.

عباس علی آبادی وزیر صمت پیش بینی دیگری از رشد مصرف بنزین در سال های آینده دارد. وی در پایان مردادماه امسال گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده، اگر سالانه دو میلیون دستگاه خودرو در کشور تولید شود و سالانه به خودروهای موجود اضافه شود، با سیر صعودی پیش رو در مصرف سوخت خودروها و با اضافه شدن مصرف بنزین خودروهای جدید، مصرف بنزین در کشور افزایش چشمگیری خواهد داشت. اگر فرض شود هر خودروی جدید حداقل پنج لیتر در روز به مصرف بنزین کشور اضافه کند (که قطعاً برای خودروهای کار بیش از این مقدار است)، 10 میلیون لیتر بیشتر سوخت نیاز است. بنابراین پس از پنج سال باید حدود 50 میلیون لیتر به مصرف فعلی روزانه اضافه کنیم.

این در حالی است که برای بخش مصرف کننده بنزین چنان رشدی پیش بینی می شود که برنامه خاصی برای افزایش ظرفیت تولید بنزین در کشور وجود ندارد.

دیگر انرژی برای صادرات باقی نمانده است

این در حالی است که مرکز پژوهش های مجلس در گزارش خود کسری بنزین فعلی را 10 میلیون لیتر در روز اعلام کرده است. همه این عوامل باعث شده است که کشور با عدم تعادل فزاینده در بخش سوخت مواجه شود. این همان نکته ای است که هاشم اوره ای کارشناس انرژی در گفتگو با بازار به آن اشاره کرد و در ادامه گفت: تا چند سال دیگر نیازی به تحریم نیست زیرا به سمتی می رویم که دیگر نخواهیم داشت. انرژی. برای صادرات.

اوری کارشناس انرژی: درآمدهای نفتی کشور حقوق و هزینه های کافی را برای دولت و مجموعه های دولتی تامین می کند و در عمل دیگر منابعی برای توسعه زیرساخت ها و ساخت و سازها باقی نمی ماند. به عبارت دیگر به دلیل عدم سرمایه گذاری و عدم دسترسی به فناوری روز، افزایش ظرفیت تولید در حوزه انرژی به صورت لاک پشتی در حال انجام است. این در حالی است که مصرف انرژی در کشور مانند خرگوش در حال افزایش است.

وی با اشاره به اینکه در چهار سال گذشته نرخ سرمایه گذاری ثابت در صنعت کمتر از کاهش ارزش سرمایه بوده است و این جز نرخ منفی سرمایه گذاری در ایران معنای دیگری ندارد، افزود: درآمدهای نفتی کشور کفاف دستمزد و دستمزد را می دهد. دولت. هزینه می کند و درآمدها را به دولت تحویل می دهد و در عمل دیگر منابعی برای توسعه و ایجاد زیرساخت ها باقی نمی ماند. به عبارت دیگر به دلیل عدم سرمایه گذاری و عدم دسترسی به فناوری روز، افزایش ظرفیت تولید در حوزه انرژی به صورت لاک پشتی در حال انجام است. این در حالی است که مصرف انرژی در کشور مانند خرگوش در حال افزایش است.

ضرر ۷ میلیارد دلاری خودروسازان به اقتصاد کشور

تحقیقات انجام شده توسط وزارت نفت نیز نشان می دهد که اگر به بحث مدیریت مصرف و بهبود تولید خودرو در داخل فکر نشود، عدم تعادل بنزین هر روز بیشتر می شود.

بر اساس برآوردهای معاونت برنامه ریزی وزارت نفت، مصرف بنزین در حدود ساعت 14:20 به 220 میلیون لیتر در روز خواهد رسید که دوبرابر تولید فعلی است. در این میان مقصر اصلی مصرف بالای سوخت ایران را می توان به خودروهای گازسوز که ۲ تا ۳ برابر استانداردهای جهانی بنزین مصرف می کنند، نسبت داد.

بر اساس برآوردهای معاونت برنامه ریزی وزارت نفت، مصرف بنزین در حدود ساعت 14:20 به 220 میلیون لیتر در روز خواهد رسید که دوبرابر تولید فعلی است. در این میان مقصر اصلی مصرف سوخت بالا در ایران را می توان خودروهای کم مصرفی دانست که 2 تا 3 برابر استانداردهای جهانی مصرف سوخت دارند.

جلیل سالاری معاون وزیر نفت با تاکید بر لزوم انجام اقدامات عاجل در زمینه ارتقای کیفی خودرو و حذف خودروهای فرسوده می گوید: با حذف خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقل بین 40 خودرو خواهیم داشت. و روزانه 50 میلیون لیتر بنزین مازاد که می تواند در سبد صادراتی …

گفتنی است، اگر فرض کنیم خودروهای داخلی بیش از 40 میلیون لیتر در روز بنزین مصرف کنند، قیمت فوب بنزین در خلیج فارس حدود 20 میلیون دلار خواهد بود. اگر این رقم را در کل سال ضرب کنیم، مشخص می شود که خودروهای داخلی سالانه بیش از هفت میلیارد دلار بنزین می سوزانند.

چرا مدیریت مصرف انرژی در ایران اجرا نشد؟

گویا موضوع اختلاف نظرها به حدی شدت یافته که در آبان ماه امسال شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، سازمان برنامه و بودجه را با همکاری نهادهای ذیربط مجبور به تهیه یک طرح جامع کرد. برنامه ریزی برای تامین و تخصیص بردارهای انرژی شبکه حمل و نقل جاده ای کشور در حداکثر بازه زمانی. قانوني را شش ماه پس از ابلاغ تهيه و به تصويب هيأت وزيران مي رساند.

تا زمانی که قیمت انرژی در کشور ما پایین باشد و سوخت از نظر اقتصادی کالایی بی مصرف باشد، سیاست هایی که در زمینه بهینه سازی مصرف سوخت دیده می شود، اجرا نمی شود.

البته کارشناسان معتقدند نمی توان برنامه را در این مدت کوتاه کوتاه کرد. همچنین به گفته اوری، کارشناس انرژی، تا زمانی که قیمت انرژی در کشور ما پایین باشد و سوخت از نظر اقتصادی کالایی بی ارزش باشد، سیاست های دیده شده در زمینه بهینه سازی انرژی اجرا نمی شود.مصرف سوخت.

به گفته وی، در حوزه خودرو و بنزین باید اجازه داد قوانین اقتصادی حاکم شود، تنها در این صورت می توان به کاهش مصرف انرژی در کشور امیدوار بود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=215306

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.