علیرضا چیذری; بازار: ایران و فرهنگ و اصالت و غرور ملی آن همواره بر هر متجاوز و دشمنی از مغول گرفته تا شورش افغانها پیروز شده است. در نهایت این فرهنگ و تمدن ایرانی است که در فرهنگ و حتی معماری آن متجلی است، زیرا این اهمیت ریشه در فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی دارد.
نمی دانم چه اتفاقی می افتد که باید سالانه چندین میلیون دلار برای واردات تجهیزات پزشکی سرمایه ای به شرکتی بدهیم که همیشه و بارها حرف اول را درباره دشمن و تحریم زده است. زیمنس یکی از پیمانکاران این نماد غرور ملی کشورمان در نیروگاه اتمی بوشهر سالها به دلیل وعدههای طاقتفرسا و همکاری با تحریمگران ایران را ترک کرد و در 11 مهرماه 1390 بود که رئیس کمیسیون امنیت مجلس گفت: این دشمن ایران و ایرانی ها مواد منفجره را در تجهیزات حمل می کردند که باعث آسیب به نیروگاه شد. حتی در سال 1988، بوشهر قرارداد 1974 در کمیسیون تجارت پاریس را باطل کرد و هیچ خسارتی پرداخت نکرد.
اما در اکتبر 2009، این دشمن ایران و ایران تصمیم گرفتند دیگر با ایران قرارداد تجاری نداشته باشند و پیتر لوشو، مدیرعامل وقت زیمنس، تمام دفاتر و قراردادهای آن را با ایران به حالت تعلیق درآورد و گفت که ایران برایش مهم نیست ما زیرا کمتر از 1% تجارت است. ما در دنیا با ایران هستیم!
چگونه بیشتر از این تحقیر شویم؟ آیا در نیروگاهها، خطوط راهآهن و مخابرات نمیتوانیم جایگزینی برای این حرفه مطیع و تحت تحریم صهیونیستها در سراسر جهان پیدا کنیم؟ پاسخ واضح است، بله حتی شرکت های تجهیزات پزشکی آمریکایی، اروپایی و آسیایی بودند که بدون تحریم ایران و با قیمت کمتر و کیفیت جهانی آن را جایگزین کردند و حتی در اوج تحریم ها ایران را رها نکردند.
البته در پزشکی زیمنس بیش از صدها رقیب از تولیدکنندگان داخلی، آسیایی و اروپایی دارد که ارزانتر و اگر هم کیفیت نیستند، بهتر هستند.
جالب اینجاست که بیشتر خریدهای وزارت بهداشت تا سال گذشته همچنان با ارز تحت حمایت زیمنس انجام می شد که همراه همیشگی تحریم های غرور جهانی است. ایرانی که آرش دارد. ایرانی که ابوعلی سینا دارد. ایران که بیش از 300 هزار شهید برای غرور ملی و استقلال خود داده است و امروز مایه افتخار ملت های مستقل و ملی گرا و مسلمان است، باید دشمنی مانند زیمنس را نه امروز بلکه برای همیشه تحریم کند و درهای این را باز کند. کشور به دلالانی مانند آنها. زیمنس را ببندید.
اولین شرکتی که با تحریم های ظالمانه ملت ایران دفاتر خود را در ایران تعطیل کرد و با ایده پوچ خود ایران را دچار مشکل کرد زیمنس بود و امروز از صنعت هسته ای جهانی خارج شده است. اما خروج زیمنس چه تاثیری بر نیروگاه های ایران در سال 1401 داشت؟
به یاد دارم که در جلسه ای مدیر کل سابق تجهیزات پزشکی گفت: به نظر می رسد برای هر دستگاهی که حدود یک میلیون دلار قیمت دارد، بیش از چند صد هزار یورو از زیمنس گرانتر خریداری شده است.
ما خودروساز آمریکایی را هم تحریم کردیم و در نهایت این صنعت خودروسازی آمریکا بود که بزرگترین بازار آسیایی خود را از دست داد و امروز پس از 40 سال بسیار کوچکتر شده است.
* علیرضا چیذری: رئیس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی و اقلام مورد نیاز