عبدالوحید موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات در بخشی از گفت و گوی تفصیلی خود با خبرگزاری خبرآنلاین، با اشاره به انتخاب استانداران دولت چهاردهم، گفت: دکتر باید جایگاه دولت را به طور شفاف مشخص کند. استاندار در فکر است و کسانی را که صلاحیت این کار را دارند بفرستد». و سعی نکنید کمک کنید. یکی از چیزهایی که من را نگران می کند این است که دولت فدرال به یک دولت شرکتی تبدیل می شود.
به گزارش خبرآنلاین، وی افزود: یعنی پزشکان بخشی را به قوه مقننه و نمایندگان بدهند و بخشی را به قوه قضائیه و ارتش بدهند و دولت دائمی را که همیشه باید در صحنه حضور داشته باشد تبدیل به یک دولت کنند. دولت . حاکمیت شرکت این خطری است که آینده حاکمیت پزشکی را تهدید می کند. به همین دلیل وزیر کشور که رابط دولت و دولت است باید به این نکته توجه داشته باشد که استاندار بالاترین نماینده نظام است نه اینکه به آقایان الف و ب سهم بدهد.
موسوی لاری تصریح کرد: رئیس جمهور در حوزه اجرا مسئول اداره کشور است و مردم از او مطالبه می کنند. در صورت نیاز به دستگاه های دیگر، مسئولیتی بر عهده آنها نیست. حدود یک سال پیش در دولت مرحوم رئیسی، رهبران علناً به نمایندگان مجلس گفتند که به تفکیک قوا احترام بگذارند. نمایندگان نباید در حذف و نصب دخالت کنند. وقتی از نمایندگان نام برده می شود، سران قوا نیز شامل می شوند. به این ترتیب روسای قوه قضائیه و مقننه باید به وظیفه خود عمل کنند. آقایان الف و ب فکر نکنند که مسعود پزشکان به فرمان آنهاست که مرتب دستور دهند و نیرو بگیرند.
پزشکان باید تعریف خود را از اینکه منظور از توافق چیست، روشن کنند.
وزیر کشور دولت اصلاحات تصریح کرد: بنابراین امیدوارم پزشکان، مؤمنان و دوستانی که در انتصاب استانداران مشارکت دارند، به موضوع تعیین نماینده عالی نظام در استان توجه کامل داشته باشند، نه دادن. ایشان سهم آقایان الف و ب را بدهند. اگر امور این دولت به گونه ای پیش برود که کمکی به نصب استانداران نکند، امیدواریم کشور در مسیری منطقی و عقلانی پیش برود. اما اگر بر اساس مشارکت باشد، هم دولت متضرر می شود و هم ملت و کار می ماند و پیش نمی رود.
موسوی لاری در پاسخ به این سوال که آیا اکنون که چند استاندار منصوب شده اند، فکر می کنید دولت به صورت مشترک پیش می رود یا در مسیر وفاق ملی پیش می رود؟ با اجماع ملی یعنی آقای مزیکیان. در ابتدا اشاره کردم که ملت در انتخابات به گروه اکثریت و گروه اقلیت تقسیم شد. اکثریت در مرحله اول انتخابات 60 درصد به اضافه 20 درصد بود. 60 درصد به پای صندوق های رای نرفتند و 20 درصد به امید تغییر به پزشکان رای دادند. مجموع اینها 80 درصد بود. یک 20 درصد دیگر هم به دلیل نظر و سلیقه متفاوت به پزشکانی رای دادند که پزشک نبودند و غیر از آن 60 درصد بودند. آیا پزشکان می خواهند توافق را با آن 20 درصد تعریف کنند یا 60 درصد؟ اگر بخواهید 20 درصد را نگه دارید، تبدیل به یک شرکت سهامی عام می شوید.
وی خاطرنشان کرد: فردا باید سهم نمایندگان، رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، امام جمعه و سپاه را بدهم. متأسفانه آن 20 درصد همان 20 درصدی است که در سه سال گذشته در دست دولت بوده و دولت 8 سال در دوره احمدی نژاد در دست آن بوده است. در دوره حسن روحانی مهمترین نهاد حاکمیتی کشور یعنی وزارت کشور در دست اصولگرایان بود. در واقع حسن روحانی فردی را که 20 درصد نماینده داشت به عنوان وزیر کشور منصوب کرد.
موسوی لاری در پایان یادآور شد: اگر پزشکان توافق را با 80 درصد تعریف کنند نوعی حرکت است. اگر با دادن سهم به او 20 درصد باشد، رفتار متفاوتی خواهد داشت. پزشکان باید تعریف خود را از اینکه منظور از توافق چیست، روشن کنند. من همیشه طرفدار تنگ نظری نبودم و هستم. همه کسانی که مایل به همکاری با رئیس جمهور در چارچوب دیدگاه آقای رئیس جمهور که به رأی مردم رسیده است، میدان داشته باشند. به شرطی که در این گفته صادق باشند.