افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
4

خزریان توضیح داد: ایرادات طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور

  • کد خبر : 228354
خزریان توضیح داد: ایرادات طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیمعلی خزریان، سخنگوی کمیسیون نود مجلس در خصوص ایرادات به مصوبه کمیسیون اقتصادی در خصوص اصلاح قانون نظام صنفی گفت: این اصلاحیه قطعا در چارچوب نظم بخشیدن به اصناف و ایجاد نظم و ترتیب اثرگذار خواهد بود. سازماندهی داخلی اتحادیه‌ها و همچنین کاهش برخی درگیری‌ها و گاه مفاسد اقتصادی». با […]

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیمعلی خزریان، سخنگوی کمیسیون نود مجلس در خصوص ایرادات به مصوبه کمیسیون اقتصادی در خصوص اصلاح قانون نظام صنفی گفت: این اصلاحیه قطعا در چارچوب نظم بخشیدن به اصناف و ایجاد نظم و ترتیب اثرگذار خواهد بود. سازماندهی داخلی اتحادیه‌ها و همچنین کاهش برخی درگیری‌ها و گاه مفاسد اقتصادی». با این حال، از نقطه نظر کنترل و با توجه به تجربه چهار ساله کمیسیون در مورد اصل 90 قانون اساسی، برخی از موارد ارائه شده نیاز به بازنگری دارد.

وی تصریح کرد: در تبصره 1 ماده 22 اصلاح قانون نظام صنفی مصوب 1392 مقرر شده است که افراد حقیقی نمی توانند بیش از دو دوره متوالی یا چهار دوره متناوب به عنوان رئیس اتحادیه انتخاب شوند اما این شرط حذف شده است. با تصویب کمیسیون تنها شرطی که برای عضویت بیش از دو دوره متوالی در ریاست های اتحادیه در نظر گرفته می شود، کسب دو سوم آرای مأخوذه است که در صورت تحقق ممکن است موجب فساد شود.

عضوهیئت مدیره اصل 90 کمیسیون اصل 90 تاکید کرد: درعمل ایجاد شرط دوسوم آرای مأخوذه در حالی که هیات مدیره قبلی همچنان فعال است، شرط محدودکننده ای نیست. این در حالی است که دوره هشت ساله فرصت مناسبی برای اجرای برنامه های اصلاحی احتمالی است و از سوی دیگر لازم است پس از هشت سال با ایجاد ممنوعیت انتخاب مجدد، با ایجاد تغییر مدیریت، امکان همچنین باید انگیزه جدیدی برای سایر عناصر و اعضای اتحادیه ایجاد شود تا ایده های جدید و اصلاح طلبانه را مطرح کنند.

وی ادامه داد: محدودیت تبصره 1 ماده 22 یعنی عدم انتخاب پس از دو دوره متوالی و چهار دوره متناوب برای اعضای هیأت مدیره سایر اتحادیه ها نیز جاری است. یعنی فرد نمی تواند با گذراندن دوره با توجه به واحدهای کسب شده به عنوان مدیر اتحادیه دیگری انتخاب شود. اما خواهیم دید که حتی با قانون فعلی، برخی افراد پس از دو دوره متوالی یا چهار دوره متناوب، یک بار به عنوان شخص حقیقی و یک بار به عنوان شخصیت حقوقی به عضویت هیات مدیره در می آیند. ; زیرا این موضوع قبلا در برخی اتحادیه ها اتفاق افتاده است.

خزریان گفت: از سوی دیگر در مورد ادغام اتحادیه ها، همانطور که در مصوبه پیشنهادی کمیسیون دیده می شود، عده ای از این خلأ در قانون فعلی استفاده می کنند و آن را به گونه ای تفسیر می کنند که اکنون که قانون جدید ایجاد شده است. ایجاد اتحادیه تشکیل شده است، محدودیت قانون فعلی برای عضویت به دو دوره متوالی یا چهار. ماموریت جایگزین شامل حال آنها نمی شود و می توانند تا 32 سال دیگر به عنوان اعضای هیئت مدیره اتحادیه تازه ادغام شده باقی بمانند که برای گردش نیرو و استفاده از ظرفیت فعالان صنفی خوب نیست. .

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس تاکید کرد: برای حل این مشکل باید مصوبه به این ترتیب اصلاح شود و در ماده 1 نیز باید به وظایف اعضای هیات مدیره اشاره شود. اتحادیه‌ها و هیئت‌های رئیسه اتاق‌ها و شهرستان‌های ایران پس از لازم‌الاجراء شدن آن. قانون اصلاحی از دور اول انتخابات چهار سال است که ملاک محاسبه دوره های قبلی بوده است. اعضای فوق الذکر اعم از حقیقی و حقوقی نمی توانند بیش از دو دوره متوالی یا متناوب که شامل اتحادیه های قبلی و سایر اتحادیه های تازه ادغام شده می شود در هیأت مدیره اتاق ها یا اتحادیه ها عضویت داشته باشند.

خضریان اضافه کرد: یکی دیگر از اشکالات پیشنهادی کمیسیون در مورد حد نصاب و امکان انتخاب هیات مدیره تنها با یک ششم آرای اتحادیه این است که به مشروعیت و قدرت اجرایی فرد منتخب لطمه جدی وارد می کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: قانون باید جامع باشد و شرایط فعلی و آینده را در نظر بگیرد و قانونگذار نیز باید مدبر باشد. برای مشاهده همه جوانب و عدم اجازه سوء استفاده های احتمالی از مصوبه، لذا با این فرض و با تاکید بر اهمیت اصلاح قانون صنفی، توجه به نکات مطرح شده ضروری است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=228354

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.