به گزارش بازار، اردشیر سعدمحمدی گفت: با افتتاح این معدن در سه سال اول حدود 20 میلیون مترمکعب عملیات معدنی انجام شد که امروز 12 کامیون 45 تنی در معدن و 15 کامیون 100 تنی فعال است. . 6 دستگاه خریداری شده که فعلا وارد معدن شده و هفته آینده 9 دستگاه دیگر وارد معدن می شود.
وی افزود: با حضور کارشناسان معدن در منطقه، نزدیک به 40 هزار نقطه برای تکمیل عملیات اکتشافی برای شناسایی مدل بلوک سه بعدی ذخیره گاه مغناطیسی شده است.
سعد محمدی در خصوص دفع زباله در معدن جنجا گفت: نسبت دفع زباله در معدن جنجا 4 و نیم به یک است که طی 5 سال آینده عملیات معدنی 75 میلیون تن کار در سال خواهد بود که این نشان می دهد که جانجا یکی از معادنی است که در آینده معادن بزرگ ما خواهد بود.
سعد محمدی افزود: عملیات معدنی ما باید سالانه 16 میلیون تن مواد معدنی تولید کند و در 5 سال آینده حدود 60 میلیون تن باطله استخراج شود که معادل 16 میلیون تن خوراک کارخانه است که قرارداد آن منعقد شد. امروز تا سه سال آینده شروع به فعالیت می کند و رتبه آن نزدیک به 6 دهم درصد است و با این حجم عملیات با 26 درصد امتیاز، یک رویداد آموزشی برای کشور و دانش آموزان خواهد بود و انتظار داریم 130000 تن باشد. تولیدات این کارخانه با عیار مس 26 درصد در این مجموعه تولید خواهد شد.
وی با اشاره به کیفیت خوب مس ایران گفت: مس ایران در بازار جهانی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و تقریبا در دنیا به پنج نین معروفیم یعنی امکان تولید 99 هزار و 999 را داریم. این بخش هم به صورت کنسانتره و هم به صورت ورقه های کاتدی با توجه به کیفیت مس ایرانی، این کیفیت مس به دلیل خلوص و نوع گونه شناسی که وجود دارد، به دلیل پارگی آن نیز ارزشمند است. بسیار کم است.
سعد محمدی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر 39 درصد انرژی جهان توسط بخش نفت، 21 درصد برق، 13 درصد گاز، 16 درصد زغال سنگ و مابقی در سال 2050 کمتر از 30 تامین می شود. سال ها. از این پس میزان عرضه انرژی نفت از 39 به 4 درصد کاهش می یابد اما برق از 21 به 51 درصد افزایش می یابد. بنابراین، یکی از استراتژیک ترین عناصر این مسیر، مس است، به دلیل رسانایی الکتریکی بالای آن، اگرچه می دانید که خودروهای برقی در حال حاضر در دنیا در حال رشد هستند، اما خودروهای معمولی حدود 4 کیلوگرم مس مصرف می کنند خودروهایی که در آنجا برای خودروهای برقی 89 کیلویی نیز تقاضا دارند.
وی گفت: تقاضا برای مس در دنیای آینده رو به افزایش است، سالانه 3.5 درصد در دنیا رشد خواهیم داشت، امروز هم قیمت مس از مرز 10 هزار دلار در هر تن عبور کرده و پیش بینی می شود در سالهای آینده قیمت حتی افزایش خواهد یافت.» برو بالاتر میزان سرمایه گذاری در معدن جانجا 400 میلیون یورو است و ما در آنجا کارخانه تولید خاک اکسیده داریم و از این روش غلظت برای خاک های سولفیدی استفاده می کنیم. ما حدود 24 میلیون تن خاک اکسید شده داریم، کارخانه دیگری در منطقه وجود دارد که. توانایی تولید مستقیم 3 هزار تن کاتد از این سیستم را دارد که به زودی در آن معدن شروع به کار خواهد کرد و تا 5 سال آینده اشتغال مستقیم آن بیش از 2 هزار نفر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) اضافه کرد: در حال حاضر 300 نفر در معدن جانجا کار می کنند که بیش از 95 درصد آنها بومی هستند، چندین متخصص در آنجا مشغول به کار هستیم، تولید مس دنیا تقریبا 24 میلیون است. تن در سال و از این میزان 20 میلیون تن از معادن حاصل می شود که حدود 3 و نیم میلیون تن قراضه است که مجددا ذوب می شود.
سعد محمدی گفت: در تولید کاتد رتبه چهاردهم جهان را داریم اما طبق برنامه ریزی انجام شده تولید مس ایران در سال های آینده افزایش چشمگیری خواهد داشت و رتبه های ما تک رقمی می شود.
معدن مس جنجا در منطقه نهبندان زاهدان واقع شده است، این معدن حدود 90 هکتار مساحت مستعد مس دارد، در حال حاضر 8 هکتار عملیات اکتشافی انجام شده است، بیش از 78 هزار متر حفاری عمیق برای شناسایی انجام شده است. پتانسیل معدنی آن و در یک سال و نیم گذشته نزدیک به 15 هزار متر حفاری عمیق برای تکمیل اکتشافات انجام شده است.