به گزارش بازار، بابک نگهداری درباره روند محرومیت زدایی کشور گفت: بررسی شاخص های محرومیت زدایی در چهار دهه اخیر نشان می دهد که محرومیت در هر یک از شاخص های مورد نظر شامل دسترسی به آب لوله کشی، شبکه برق، گاز لوله کشی و حیات ضروری است. امکاناتی مانند آشپزخانه و حمام، مسکن امن و حتی در سال های اخیر اینترنت به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه این روند در دو دهه اخیر محرومیت زدایی شدیدتر بوده است، گفت: طبق تحقیقات کارشناسان ما در مرکز پژوهش های مجلس، میزان محرومیت در سراسر کشور از 18.2 درصد در سال 1384 به 3.1 درصد کاهش یافته است. درصد این درصد در سال 1400 به دست آمد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس ادامه داد: بر اساس این بررسی ها میزان محرومیت در مناطق شهری از 10 درصد در سال 1384 به کمتر از 2 درصد در سال 1393 و در مناطق روستایی از 33 درصد به 7 درصد کاهش یافته است.
وی بیان کرد: در بازه زمانی 1385 تا 1400 معادل 9.3 میلیون نفر از جمعیت کشور از فقر خارج شدند.
نگهداری با بیان اینکه کاهش محرومیت در تمامی استان های کشور نیز در این مدت محسوس است، تصریح کرد: در مناطق روستایی بیشترین کاهش میزان محرومیت متعلق به سه استان کهکیلویه و بویراحمد در خراسان شمالی است. و کرمانشاه که در این دوره 15 ساله به ترتیب 54 و 53 خانوار هستند و 43 درصد از خانوارها از محرومیت شدید خارج شده اند.
وی ادامه داد: کمترین میزان کاهش محرومیت در روستاها مربوط به سه استان بوشهر، البرز و مازندران است که به ترتیب 3، 7 و 13 درصد از خانوارهای این مناطق از وضعیت محرومیت شدید خارج شده اند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس خاطرنشان کرد: در مناطق شهری بیشترین کاهش میزان محرومیت مربوط به سه استان خراسان شمالی، کرمانشاه و ایلام است که به ترتیب 22، 20 و 17 درصد از خانوارهای این مناطق فاقد محرومیت هستند. طولانی تر در حالت محرومیت شدید.
وی خاطرنشان کرد: کمترین میزان کاهش محرومیت در مناطق شهری مربوط به سه استان تهران، چهارمحال، بختیاری و بوشهر است که 2، 3.5 و 4 درصد از خانوارهای این مناطق در این مدت از محرومیت شدید خارج شده اند. از زمان