محمد شیریجیان معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی با تشریح اقدامات بانک مرکزی برای تسهیل اعطای تسهیلات ازدواج و مادری از طریق شبکه بانکی گفت: با اقدامات انجام شده، اطلاعات متقاضی ذخیره و پس از استعلام های لازم از سامانه های مربوطه شامل شاهکار، ثبت حواله و در صورت عدم وجود بانک عملیاتی معتبر در زمان ثبت نام، بانکی به عنوان ذخیره در سامانه انتخاب و متقاضی در فهرست ذخیره بانک عامل قرار می گیرد. در این بانک به این ترتیب درخواست متقاضی در کمترین زمان ممکن رسیدگی و بررسی می شود و به محض اتمام، بانک به متقاضی اطلاع می دهد.
وی تصریح کرد: علاوه بر این بانک مرکزی به منظور حمایت از متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج و زایمان و تسهیل در روند ثبت نام و اخذ این گونه تسهیلات، بانک های قرض الحسنه مهر ایران و رسالت را جزو بانک های پرداخت کننده قرض الحسنه قرار داده است. تسهیلات ازدواج و زایمان در مرداد ماه امسال برقرار و سهمیه تسهیلات ازدواج و زایمان برای این بانک ها تعیین شد.
شیرجیان خاطرنشان کرد: در این راستا برای تسریع و تسهیل در بازپرداخت وام ازدواج و زایمان، اقساط شهریور و مهر ماه قبل از سررسید بانکهای عامل به متقاضیان قبل از نوبت پرداخت تسهیلات فوقالذکر پرداخت شود. ، جلسه ای با مدیران کل شبکه بانکی برگزار شد و با این بانک ها برای همکاری در این زمینه به توافق رسیدند.
وی افزود: از دیگر اقدامات انجام شده آزادسازی 500 میلیارد ریال از سپرده های قانونی بانک ها در بانک مرکزی برای تسریع در پرداخت وام ازدواج و مادری و کاهش تعداد متقاضیان در نوبت این اعتبارات است. در این زمینه و این منابع باید حداکثر ظرف مدت سه ماه تامین و توسط 7 بانک منتخب صادرات ایران، رفاه کارگران، ملی ایران، تجارت، سپه، پست بانک ایران و ملت مورد استفاده قرار گیرد. حداقل 150000 کمک هزینه ازدواج و 100000 کمک برای بچه دار شدن اعطا کنید.
معاون سیاست پولی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس اجرای قوانین بودجه سال جاری کل کشور و قانون حمایت از خانواده و جوانان، از ابتدای سال جاری تا پنجم شهریورماه به مبلغ 816 نفر رسید. میلیارد ریال 245 وام ازدواج به متقاضیان اعطا شده است. نسبت به سهمیه 714 میلیارد ریالی این وام تا تاریخ مذکور، شاهد عملکرد بیش از 114 درصدی شبکه بانکی هستیم.
وی افزود: در خصوص وام قرض الحسنه زایمان از ابتدای سال جاری تا 5 شهریورماه مبلغ 192 میلیارد ریال شامل 234 هزار فقره به متقاضیان اعطا شده است.
وی با اشاره به تنظیم قانونی تکلیف شبکه بانکی برای پرداخت هزینه خدمات ازدواج و زایمان در قانون بودجه گفت: بر اساس بند (3) تبصره (13) قانون بودجه سال 1403 کل کشور: «بانک مرکزی موظف به رعایت قانون حمایت از خانواده و جوانان جمعیت است.» و قوانین مربوط به ایثارگران از محل سپرده قرض الحسنه اعم از بانکی جاری و پس انداز پس از کسر سپرده قانونی اعطای تسهیلات ازدواج و زایمان قرض الحسنه به هر یک از زوجینی که تاریخ ازدواج آنها بعد از 01 بوده است. 1398/01/13 مبلغ سه میلیارد ریال و برای زوجین زیر 25 سال و همسران زیر 23 سال مبلغ سه و نیم میلیارد ریال (و این سقف ها برای خانواده های معزز شهدا و ایثارگران دو برابر می شود).