افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 5 December , 2024
2

خائیز خوزستان تجهیزات ملی نفت و گاز می سازد بزرگترین ابرپروژه تمام ایرانی تحت چتر تحریم

  • کد خبر : 274980
خائیز خوزستان تجهیزات ملی نفت و گاز می سازد بزرگترین ابرپروژه تمام ایرانی تحت چتر تحریم

فاطمه کاظمی; بازار: ایران در دهه های اخیر درگیر یک جنگ اقتصادی گسترده بوده است. از این رو مقام معظم رهبری در یکی از سخنان خود درباره راه حل اصلی برون رفت از مشکلات اقتصادی فرمودند: راه حل این مشکلات، سیاست های اقتصادی مقاومتی و داخلی سازی اقتصاد کشور، مولد و مبتنی بر دانش است. […]

فاطمه کاظمی; بازار: ایران در دهه های اخیر درگیر یک جنگ اقتصادی گسترده بوده است. از این رو مقام معظم رهبری در یکی از سخنان خود درباره راه حل اصلی برون رفت از مشکلات اقتصادی فرمودند: راه حل این مشکلات، سیاست های اقتصادی مقاومتی و داخلی سازی اقتصاد کشور، مولد و مبتنی بر دانش است. بخش های مهم از این. آنها راه حل هستند.”

استراتژیک بودن صنعت نفت و گاز و وابستگی آن به کشورهای خارجی به عنوان اهرم فشار علیه کشور مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین از منظر امنیت ملی و مذاکره سیاسی، استقلال روزافزون در حوزه صنعت نفت می باشد. بسیار مهم تلقی می شود. .

از این حیث یکی از اهداف مهم و راهبردی دولت سیزدهم در حوزه نفت و پتروشیمی، ساخت و تکمیل کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت پتروشیمی با تکیه بر صنعت ملی است تا شرکت های فعال در پتروشیمی صنعتی که نیاز به کالا و تجهیزات دارد از توانمندی های سازندگان داخلی استفاده می کنند.

در راستای این هدف، اقداماتی از جمله بومی‌سازی تجهیزات و قطعات یدکی صنعتی در بخش نفت و گاز با عقد قراردادهای مختلف با شرکت‌های توانمند و دانش‌بنیان برای تولید نیازسنجی صنعت و تیم‌های اولویت‌بندی شده انجام شده است.

حدود 65 درصد از کالاهای مورد نیاز صنعت نفت در داخل کشور تولید می شود و حمایت از تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان ایرانی در دستور کار قرار دارد.

به گفته وزیر نفت، حدود 65 درصد از کالاهای مورد نیاز صنعت نفت در داخل کشور تولید می شود و حمایت از تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان ایرانی در دستور کار قرار دارد. اگرچه گفته می شود از زمان دولت جدید تاکنون تعداد شرکت های دانش بنیان به بیش از 676 شرکت رسیده است.

زیاد دور نرویم، دولت در سال 1401 بزرگترین پروژه جمع آوری گاز فلرهای غرب کارون را با نام پالایش گاز هویزه در خلیج فارس به منظور جمع آوری گازهای همراه و کنترل آلودگی نفتی در استان خوزستان آغاز کرد. مرکز اقتصاد نفتی ایران یکی از پروژه های کاملا ایرانی است.

در این پالایشگاه روزانه 97 هزار بشکه معادل 7 هزار و 318 تن گاز طبیعی، 6 هزار و 649 تن گاز شیرین و 41 تن گوگرد جامد تولید می شود. اما افتتاح این پروژه کمک شایانی به جمع آوری و بازیابی گازهای مشعل های غرب کارون می کند و در کاهش آلودگی شهر اهواز و اطراف آن بسیار موثر است.

اما نکته قابل ذکر در اینجا این است که این پروژه عظیم جمع آوری گاز در غرب کارون به دلیل تحریم های شدید و عدم دسترسی به بازارهای آزاد جهانی برای تکمیل نیازهای خود در زمینه قطعات تخصصی با چالش مواجه شده است.

رئیس تعمیرات شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس با اشاره به چالش ها و مشکلات این شرکت تصریح کرد: از ابتدای فعالیت این شرکت تلاش شد تا تمامی قطعات و تجهیزات مورد نیاز از سازندگان داخلی خریداری شود. اما برخی از قطعات تخصصی صنعت گاز در داخل کشور ساخته می شد. امکان پذیر نیست، بنابراین باید در خارج از کشور خریداری شوند.

علیرضا دانشیار با بیان اینکه استفاده از تیم های داخلی و حمایت از شرکت های دانش بنیان برای دستیابی به اهداف بلندمدت شرکت، نقشه راه این شرکت از ابتدای فعالیت بوده است، خاطرنشان کرد: از این حیث راه اندازی فاز دوم این شرکت است. و به ظرفیت کامل تولید برسیم، یک سری همکاری با اداره صنعت، معدن و تجارت داریم تا بتوانیم قطعات لازم را از طریق شرکت های دانش بنیان معرفی شده از سوی اداره کل صمت تهیه کنیم.

وی گفت: این شرکت با اتکا به خلاقیت و نوآوری جوانان خود در خط مقدم پیشرفت و توسعه صنعت گاز کشور قرار دارد که با تمرکز بر بومی سازی دانش فنی، افزایش راندمان بهره وری، گام های بلندی را در جهت پیشرفت و توسعه صنعت گاز کشور برداشته است. دستیابی به اهداف و کمک به آن نقش مهمی در شکوفایی اقتصادی کشور خواهد داشت.

خوزستان 110 شرکت دانش بنیان دارد.

در خصوص واردات قطعات صنعتی تخصصی در حوزه گاز و پالایش با مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت وگویی داشتیم.

علیرضا فلاح تصریح کرد: بنگاه های دانش بنیان خوزستان با وجود همه چالش ها و تحریم های ظالمانه همچنان به عنوان سیلی قاطعی به دشمنان و اشرار نظام جمهوری اسلامی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری عمل می کنند.

فلاح: 50 درصد شرکت های دانش بنیان خوزستان با توجه به ظرفیت نفت و گاز استان در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی فعال هستند.

وی ادامه داد: در استان خوزستان 110 شرکت دانش بنیان وجود دارد که از این تعداد 30 شرکت فناور صنعتی هستند. این در حالی است که 50 درصد از شرکت های دانش بنیان خوزستان با توجه به ظرفیت نفت و گاز استان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی فعال هستند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان تصریح کرد: در روزهای اخیر در بازدید از مجتمع پالایش گاز هویزه، رویکرد خلاقانه و دانش بنیان که از ویژگی های بارز این مجتمع است؛ در این راستا به عنوان یکی از مهم ترین ویژگی های این مجتمع به شمار می رود. کانونی ملموس از تلاش و کوشش جوانان خلاق و با استعداد ایرانی در ساخت یک ابر پروژه تماما ایرانی بود.

فلاح به بیان دو بعد اقتصادی مجتمع گاز هویزه پرداخت و بر اهمیت جمع آوری گازهای دودکش و تأثیر آن بر ایجاد ارزش افزوده در حوزه اقتصادی تاکید کرد.

وی همچنین بیان کرد: یکی از برنامه های وزارت نفت و وزارت حراست کنترل گازهای حاصل از احتراق است و این موضوع یکی از اهداف مهم سال های اخیر است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان تصریح کرد: تامین مواد اولیه واحدهای پتروشیمی نیز یکی از اهداف کلیدی مجتمع گاز هویزا است که حیات و تداوم این واحدها به مواد اولیه گاز بستگی دارد واحدها

فلاح یادآور شد: عمق داخلی سازی تجهیزات و استفاده از فناوری های داخلی از نکات بارز و عینی این مجموعه است.

مدیرکل معدن و تجارت خوزستان توانمندی های ملی در حوزه فناوری و تامین مواد اولیه در صنایع نفت و پتروشیمی را برشمرد و گفت: تمام فناوری و ساخت قطعات و اجزای اصلی مجتمع گاز خوزستان توسط شرکت های ملی انجام شده است. متخصصان در مدت زمان کوتاهی که ظرفیت بالایی را نشان می دهد. بالاي كشور و به ويژه استان خوزستان قطعاً قادر به اجراي طرح هاي مشابه در حوزه نفت و گاز داخلي هستند.

وی گفت: برخی تجهیزات و خطوط انتقال گاز مشعل به همراه کمپرسورها و پمپ ها نیازمند کمک سایر ادارات است. این الزامات شامل ثبت سفارش، تخصیص ارز و تخصیص فناوری است که در حال حاضر در حال بررسی و اجرا هستند. با اعمال این اقدامات امیدواریم مجتمع گاز هویزه با ظرفیت کامل به راه خود ادامه دهد.

فلاح تاکید کرد: تامین مواد اولیه و فناوری در صنایع پتروشیمی، پالایشی، فولادی و شیمیایی از موضوعات کلیدی است که نیازمند شناسایی ظرفیت شرکت های دانش بنیان استان یا حتی کشور است تا بتوانیم نیازهای نفتی را تامین کنیم مجتمع های گازی برای تامین و کاهش وابستگی صنایع به کشورهای خارجی.

مدیر کل صنعت معدن و تجارت خوزستان، توسعه فناوری و همکاری با مراکز علمی صنعت معدن و تجارت را مهم برشمرد و گفت: در زمینه کمپرسورها و پمپ ها نیازهای فناورانه شناسایی شده و با همکاری دانشمندان انجام شده است. . مراکز، پایگاه های دانش و پارک های علمی و فناوری، نیازها برای توسعه توانمندی های کشور در این زمینه عملیاتی می شود.

وی بیان کرد: توسعه فناوری و همکاری با مراکز علمی و تحقیقاتی در تمامی زمینه های صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است. با استفاده از دانش روز و همکاری با جوانان متخصص و خلاق می توان به رشد و پیشرفت صنعتی در کشور و استان دست یافت.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان بیان کرد: در خصوص تامین کمپرسور که یکی از بخش های اصلی صنعت گاز است. اگر نتوانیم این قطعات را از طریق شرکت های دانش بنیان داخلی تامین کنیم، از این نظر مکاتباتی بین دو وزارتخانه حراست و نفت خواهیم داشت تا بتوانیم با واردات از همین کشورها این مشکل را حل کنیم.

فلاح تاکید کرد: تلاش می کنیم برخی از مسائل مربوط به صنعت، معدن و تجارت را برطرف کنیم تا مجوزهای لازم صادر شود.

وی ادامه داد: اگرچه این شرکت هنوز به نقطه شیرینی نرسیده است اما هر روز شاهد نتیجه تلاش خود هستیم. شرکت پالایش گاز هویزه یکی از مهمترین پروژه های عمرانی کشور محسوب می شود و قطعاً برای تکمیل و تجهیز این مجموعه تلاش خواهیم کرد.

فلاح افزود: تلاش می کنیم از تعامل دو وزارتخانه نفت و صمت برای تحقق اهداف شرکت پالایش گاز هویزه بهره ببریم. قطعا تلاش و کوشش مدیریت و کارکنان این مجموعه راهی برای رسیدن به نقطه سودآوری است که گام دوم اهداف سرمایه گذاری می باشد.

توجه به تولید قطعات تخصصی توسط شرکت های مبتنی بر دانش صنعت نفت و گاز.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان در پایان با بیان اینکه اگر شرکت های دانش بنیان نتوانند قطعات لازم را تولید یا وارد کنند، شرکت های نفت و گاز نسبت به دریافت کارت بازرگانی و واردات از خارج از کشور اقدام کنند، افزود: برای دانش بهتر است. شرکت‌های مستقر برای جلوگیری از وابستگی به شرکت‌های خارجی، از توانمندی‌های خود و تولید قطعات تخصصی مورد نیاز صنعت نفت و گاز استفاده کنند.

در نتیجه می توان گفت حضور شرکت های دانش بنیان توانمند در این زمینه می تواند به بهبود و توسعه صنعت نفت و گاز منطقه کمک کند. این شرکت ها می توانند با تولید قطعات باکیفیت و تخصصی نیاز صنعت نفت و گاز را تامین کرده و به عدم وابستگی آنها به شرکت های خارجی کمک کنند. چنین تلاشی می تواند توانایی کشور را برای تولید محصولات داخلی افزایش دهد و واردات بی رویه را کاهش دهد.

همچنین توجه به توانمندی های شرکت های دانش بنیان در تولید قطعات تخصصی مورد نیاز می تواند موجب رشد و پیشرفت فناوری در صنعت نفت و گاز شود. این شرکت ها به عنوان مراکز نوآوری و تحقیق و توسعه می توانند با استفاده از دانش فنی و تخصصی خود فرآیندها و تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت و گاز را بهبود و بهینه کنند. این اقدامات می تواند به افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها در صنعت فوق الذکر کمک کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=274980

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.