افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
0

حمل بار از طریق کریدور آذربایجان به ایران به یک میلیون تن می رسد

  • کد خبر : 430665
حمل بار از طریق کریدور آذربایجان به ایران به یک میلیون تن می رسد

به گزارش بازار، جبارعلی زکری مدیرکل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این مراسم به تشریح برنامه های این شرکت برای توسعه زیرساخت های ریلی کشور و رفع چالش ها در حوزه حمل و نقل ریلی پرداخت وی برای احداث خط ریلی صنعتی بین راه آهن جمهوری اسلامی ایران و هلدینگ پتروپالیش اصفهان گفت: یکی […]

به گزارش بازار، جبارعلی زکری مدیرکل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این مراسم به تشریح برنامه های این شرکت برای توسعه زیرساخت های ریلی کشور و رفع چالش ها در حوزه حمل و نقل ریلی پرداخت وی برای احداث خط ریلی صنعتی بین راه آهن جمهوری اسلامی ایران و هلدینگ پتروپالیش اصفهان گفت: یکی از دلایل اصلی بی توجهی به حمل و نقل ریلی در کشور، بی توجهی به منافع اقتصادی این نوع حمل و نقل است.

وی تصریح کرد: در کشورهای مختلف، حمل و نقل ریلی به دلیل کاهش هزینه سوخت و بازدهی بیشتر، جذابیت اقتصادی بیشتری نسبت به حمل و نقل جاده ای دارد. اما در ایران به دلیل یارانه انرژی و عدم توجه به هزینه های انجام شده در حمل و نقل جاده ای و ریلی، مزایای حمل و نقل ریلی به طور کامل آشکار نمی شود و به همین دلیل بسیاری از صاحبان کالا تمایلی به استفاده از این بخش ندارند.

مدیرکل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به وظایف تعیین شده در برنامه هفتم توسعه برای افزایش سهم حمل و نقل ریلی از کل حمل و نقل کالای کشور، افزود: هدف از اجرای این برنامه ها افزایش سهم حمل و نقل ریلی است. تا 30 درصد، اما متاسفانه در حال حاضر این امکان وجود ندارد. مقدار آن فقط 10 تا 12 درصد است. این آمار نشان می دهد که باید تغییراتی در سیاست ها و زیرساخت های اقتصادی ایجاد شود تا جذابیت این بخش برای صاحبان کالا افزایش یابد.

زکری در ادامه از اقدامات جدید راه آهن برای رفع این مشکلات و افزایش جذابیت حمل و نقل ریلی خبر داد و گفت: با همکاری بنادر مختلف به ویژه بنادر امیرآباد و کاسپین در تلاش هستیم ظرفیت پذیرش بار را افزایش دهیم. در این زمینه مذاکرات مفصلی با بار داران و مسئولان بندر امیرآباد انجام داده ایم و امیدواریم در سه تا چهار ماه آینده شاهد نتیجه این اقدامات باشیم.

امضای تفاهم نامه با ترکمنستان برای افزایش ظرفیت حمل و نقل بار در محور سرخس – بندرعباس

وی همچنین به توسعه ترانزیت بار از طریق محورهای ریلی بین المللی اشاره کرد و افزود: ترانزیت بار از طریق راه آهن به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از مهم ترین آنها همکاری با کشورهای همسایه و صاحبان کالا در خارج است. محور سرخس به بندرعباس یکی از مهم ترین مسیرهای ترانزیتی کشور است که تفاهم نامه هایی با ترکمنستان برای توسعه زیرساخت ها و افزایش ظرفیت حمل بار امضا کرده ایم. مذاکرات اخیر با ترکمنستان نشان دهنده تمایل دو طرف برای تکمیل زیرساخت ها و افزایش ظرفیت حمل و نقل است. در حال حاضر در برخی از کریدورهای ریلی کشور مشکلاتی وجود دارد که یکی از مهم ترین آنها تنگناهای شبکه ریلی است.

زکری محورهایی مانند مسیر سنگان را برشمرد و افزود: با توجه به رسوب بار، ظرفیت این مسیر تکمیل شده و به یکی از گلوگاه های اصلی حمل و نقل ریلی تبدیل شده است. این مشکلات در برنامه چهارساله راه آهن جمهوری اسلامی ایران لحاظ شده و رفع موانع در دستور کار قرار گرفته است.

تسهیل فرآیند ترانزیت نیازمند تعامل با گمرک است

مدیر کل راه آهن در ادامه به تشریح برنامه های ترانزیت بار در سال های آینده پرداخت و گفت: برای افزایش ترانزیت بار علاوه بر محور شرق کشور به محورهای مرکزی و غربی نیز توجه ویژه ای داریم. از این نظر مشکلاتی وجود دارد که باید بین دستگاه های اجرایی حل شود. به عنوان مثال تعامل با گمرک یکی از مواردی است که باید برای تسهیل در روند ترانزیت حل شود.

وی همچنین از تلاش برای فعال سازی بندر آستارا به عنوان یکی از کریدورهای مهم ترانزیتی ریلی کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر جابجایی بار بین آستارا و رشت در حال انجام است و امیدواریم با رفع مشکلات موجود، بندر آستارا یکی شود. از مهمترین پایانه های ترانزیتی همچنین خط ریلی رشت به قزوین آماده بهره برداری است و به زودی از ظرفیت آن برای حمل بار بیشتر استفاده خواهیم کرد.

یک برنامه اقدام مشترک برای افزایش جابجایی محموله از بنادر به ریل تدوین شده است

زکری همچنین به برنامه های آتی ترانزیت بار از بندر امیرآباد اشاره کرد و گفت: هدف ما انتقال 25 درصدی محموله های کشور از طریق ریل است. به خصوص محموله های بنادر شمالی مانند بندر امیرآباد و کاسپین که می توانند از ظرفیت حمل و نقل ریلی استفاده کنند. هماهنگی بین سازمان بنادر و راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حال انجام است و برنامه اقدام مشترکی برای افزایش جابجایی بار از بنادر به راه آهن در حال تدوین است. این برنامه ماه آینده با حضور مسئولان دو سازمان اعلام می شود.

حمل بار از طریق کریدور آذربایجان به ایران به یک میلیون تن می رسد

مدیر کل راه آهن در پایان گفت: پیش بینی می شود تا پایان امسال حمل بار از طریق کریدور آذربایجان به ایران به حدود یک میلیون تن برسد. برای سال آینده افق برنامه ریزی برای حمل بار از این کریدور 3 میلیون تن است. برای دستیابی به این اهداف، همکاری بیشتر بین شرکت های حمل و نقل ملی و بین المللی ضروری است. به ویژه در مورد بندر امیرآباد که یکی از مهم ترین نقاط ترانزیت کالا در شمال کشور است باید تلاش بیشتری کرد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با رفع موانع موجود و اجرای برنامه‌های در دست اقدام، حمل‌ونقل ریلی در کشور گسترش یابد و سهم راه‌آهن در حمل‌ونقل کالا به 30 درصد برسد که می‌تواند وضعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشد و کاهش دهد بار ترافیکی

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=430665

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.