بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: امسال 10000 خانه در فرسوده ترین مناطق کشور از طریق پروژه کلید در دست نوسازی و احیا خواهند شد. بر اساس طرح کلید در دست، ساکنان بافت های فرسوده می توانند واحد مسکونی خود را با یک واحد نوساز یا زمین دولتی با 40 درصد تخفیف تعویض کنند.
اگرچه این اقدام برای اولین بار در نوع خود انجام می شود اما به گفته مدیرعامل بازآفرینی شهری ایران به نفع مردم و ساکنان محلات خواهد بود و این اقدام در واقع با نظر اهالی انجام می شود.
در آیین نامه اجرایی پروژه نوسازی کلید به کلید (کلید به زمین) آمده است که متقاضیان باید دارای سند رسمی 6 دانگ باشند، لذا صاحبان پروژه که سند غیررسمی یا مبایعه نامه در اختیار شماست. باید با اداره ثبت املاک محلی مشورت کنید. زندگی خود را در مورد اسناد ملک خود بسازید.
وی اظهار داشت: سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و شرکت بازآفرینی شهری ایران در پروژه کلید در دست بافت های فرسوده شهری (پروژه کلید در دست) همکاری و همکاری کامل دارند. کلید (کلید زمین) تصریح می کند که متقاضیان باید سند رسمی 6 دانگ داشته باشند، بنابراین صاحبان پروژه هایی که سند غیر رسمی یا مبایعه نامه در اختیار دارند باید به ریشه های اداره ثبت ملک محل آن مراجعه کنند. محل سکونت از نظر اسناد و مدارک در مورد ملک خود اقدامات لازم را انجام دهید.
افرادی که دارایی آنها در محدوده بافت های ناکارآمد شهری قرار دارد می توانند با مراجعه به سامانه ثبت تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران نسبت به ثبت اسناد ملکی خود اقدام کنند.
آیینی با اشاره به بند «م» تبصره قانون بودجه سال جاری و ماده 9 قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری در خصوص مستندسازی املاک مصادره ای در سکونتگاه های غیررسمی، یادآور شد: افرادی که دارایی هایشان است. در محدوده بافتهای ناکارآمد شهری قرار دارند، میتوانند با مراجعه به سامانه ثبت تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران نسبت به ثبت اسناد ملکی خود اقدام کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا نواقص طرح کلید در دست بررسی و رفع شده است؟ وی تاکید کرد: این طرح برای اولین بار اجرا می شود. بنابراین افراد ساکن در بافت های فرسوده و بافت فرسوده می توانند از این طرح بهره مند شوند.
اینکه اعلام شده 10 هزار خانه در بافت فرسوده کشور در طرح کلید در دست قرار گرفته اند، به این معنا نیست که آن 10 هزار خانه مکان و نقطه خاصی دارند، بنابراین امکان اجرایی شدن این طرح وجود دارد. در هر نقطه از کشور
وی در ادامه با اشاره به اینکه آیین نامه اجرایی طرح کلید در دست دولت تصویب و دستورالعمل آن ابلاغ شده است، ادامه داد: به هر حال این طرح دارای الزامات فنی سنگینی است و برای هر خانه باید قرارداد بازخرید شود. اینکه اعلام شده 10 هزار خانه در بافت های فرسوده کشور در طرح کلید در دست قرار گرفته اند، به این معنا نیست که این 10 هزار خانه مکان و نقطه خاصی دارند، بنابراین امکان اجرایی شدن این طرح وجود دارد. در هر نقطه از کشور
معاون وزیر راه و شهرسازی با حضور در سومین همایش بین المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری گفت: در برنامه بازآفرینی شهری اعضای شورای اسلامی شهرها سفیران بازآفرینی هستند که حمایت های دولت و دولت را تبیین می کنند. شهرداری ها به مردم از یک سو و به مطالبات شهروندان از سوی دیگر.
مدیرعامل شرکت نوسازی شهری ایران با اشاره به اینکه مردم با بسیاری از قوانین و مقررات در حوزه نوسازی و نوسازی مسکن آشنایی ندارند، گفت: پرداختن به این موضوع نیازمند تلاش تبیین است تا مردم با حقوق شما آشنا شوند.
حمایت دولت، شهرداری و بانک ها برای احیای بافت فرسوده بهتر از گذشته است. حمایت های شورای عالی شهرسازی بی نظیر است و با بسته های تشویقی شهرداری ها قطعا روند نوسازی بهبود خواهد یافت.
آیینی در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری ها و بانک ها از فعال شدن مجدد بافت های فرسوده حمایت می کنند؟ وی گفت: حمایت دولت، شهرداری ها و بانک ها از احیای بافت فرسوده بهتر از گذشته است. حمایت های شورای عالی شهرسازی بی نظیر است و با بسته های تشویقی شهرداری ها قطعا روند نوسازی بهبود خواهد یافت. این روزها هیچ شهرداری پشت درب اتاق خواب من باقی نمانده و از هر نظر در خدمت شما هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه هم اکنون بسته های تشویقی در چهار محور اجرا می شود، درباره این بسته ها توضیح داد و افزود: دلیل موفقیت شهرهایی که عنوان کردم این است که شهرداری های این شهرها بسته های تشویقی دارند. . متناسب با شرایط بومی شما گردآوری کرده ام در شهرهایی که بسته تشویقی اجرا شد شاهد افزایش صدور مجوز هستیم. مثلا در تهران این رشد سه برابر شده است. این بسته های تشویقی باید هر 6 ماه یکبار ارزیابی شود و در صورت وجود ضعف اصلاح شود.
نوسازی پارچه های فرسوده هم مورد توجه مردم و هم شهرداری هاست. چون مثلا وقتی یک آپارتمان نوساز در یک محله فرسوده ساخته می شود، خرید و فروش آن راحت تر است. از سوی دیگر، زمانی که یک واحد مسکونی نوسازی می شود، شهرداری ها می توانند با سهولت بیشتری عوارض و نوسازی را دریافت کنند.
وی ادامه داد: مطمئن باشید که نوسازی بافت فرسوده هم به نفع مردم و هم به نفع شهرداری هاست. چون مثلا وقتی یک آپارتمان نوساز در یک محله فرسوده ساخته می شود، خرید و فروش آن راحت تر است. از سوی دیگر، زمانی که یک واحد مسکونی نوسازی می شود، شهرداری ها می توانند با سهولت بیشتری عوارض و نوسازی را دریافت کنند. این واحدها قطعاً از نظر مقاوم سازی بهتر از واحدهای مسکونی هستند که بازسازی یا احیا نشده اند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون نوسازی 181 هزار واحد فرسوده در استان های مختلف در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: 81 هزار واحد فرسوده نوسازی شده در پایان سال جاری به متقاضیان واگذار می شود. امسال. سال آینده 100000 خانه دیگر به بهره برداری می رسد.
بر اساس بند م تبصره 11 ماده 1402 قانون بودجه، متقاضیان دریافت اسناد در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه ای تا پایان اسفندماه فرصت دارند در سامانه ارائه تسهیلات پارچه فرسوده ثبت نام کنند.
به گفته وی، بر اساس بند م تبصره 11 ماده واحده قانون بودجه سال 1402 متقاضیان دریافت اسناد در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه نشین امکان ثبت نام در سامانه اعطای تسهیلات برای پارچه های فرسوده را دارند. ماه مارس
وی با اشاره به اینکه برای تشویق بیشتر بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این سازه ها، بسته های تشویقی مختلفی تدوین و تصویب شده است، گفت: در حوزه نوسازی مسکن بیش از 161 هزار و 147 پروانه نوسازی در محدوده بافت های مخروبه در طول مدت صادر شده است. در این دو سال بیش از 51 هزار واحد به بهره برداری رسیده است. علاوه بر اینکه این واحدها بازسازی شده اند، ظرفیت جدیدی برای تولید مسکن نیز فراهم شده است.
آیینی تاکید کرد: دولت سیزدهم بر توجه به نوسازی بافت های فرسوده و ترغیب و تشویق مردم، سازندگان و پیمانکاران به اهمیت نوسازی این بافت ها و همچنین ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی تاکید دارد.
حدود 2700000 ساختمان ناپایدار در محدوده سازه های ناکارآمد وجود دارد و 10 میلیون نفر در این ساختمان ها زندگی می کنند.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم با توجه به دانش دقیق به دست آمده از بازسازی نسبت به گذشته راهکارهای متفاوتی اتخاذ شد. اولین استراتژی کلیدی نجات جان انسان هاست. طبق آمار حدود 2 میلیون و 700 هزار ساختمان ناپایدار در محدوده سازه های ناکارآمد وجود دارد که 10 میلیون نفر در این ساختمان ها زندگی می کنند و اگر به این موضوع توجه نکنیم در صورت وقوع زلزله شاهد بمب دیگری خواهیم بود. . . بنابراین چاره ای جز تسریع در نوسازی منازل در بافت های فرسوده شهری نداریم.