به گزارش بازار، یکی از معیارهای تعیین افزایش حقوق، هزینه سبد خانوار است. برخی معتقدند هزینه سبد نان خانواده در مناطق مختلف کشور یکسان نیست و معتقدند حقوق کارگران باید منطقه ای تعیین شود.
تاریخچه تعیین دستمزد و حقوق بر اساس نقطه جغرافیایی محل سکونت از آنجا شروع شد که به طور کلی هر چه شهرها بزرگتر باشند، هزینه زندگی در آن مکان ها بیشتر می شود. یکی از معیارهای تعیین افزایش حقوق، هزینه سبد معیشت خانوار است. برخی با این تصور که قیمت سبد نان خانواده در مناطق مختلف کشور یکسان نیست، این موضوع را مطرح کردند که حقوق کارگران منطقه ای تعیین شود. باید به دقت بررسی شود که حقوق منطقه ای چه شرایطی دارد و آیا بالاتر از حداقل دستمزد خواهد بود یا خیر.
اما فعالان صنفی تلاش دولت ها و کارفرمایان برای اثبات صحت حقوق منطقه ای را زنگ خطر می دانند و معتقدند; در شرایطی که کشور و مسائل اقتصادی مهیا نیست، هرگونه تلاش برای اجرای دستمزدهای منطقهای و صنفی، تلاشی برای بیحقوقی بیشتر کارگران است و در صورت اجرای این پارادایم، در مکانهایی که کارگران محرومتر و کمتر برخوردار هستند، میتواند موجب محرومیت شود. آنها از این حداقل دستمزد ناکافی.
هادی ابویی دبیر مرکز عالی اصناف کشور درباره نحوه اجرای حقوق منطقه ای گفت: طبق ماده 41 قانون کار، حقوق هر ساله بر اساس مناطق مختلف کشور تعیین می شود، اما به تعبیر ما متفاوت است. مناطق کشور یعنی بررسی مواردی مانند قیمتها، نرخ تورم و بیکاری آن، بسته به دسترسی به شبکههای ارتباطی و دادههای اطلاعاتی، ممکن است نرخهای تصویب گذشته در قانون کار مسئول بوده باشد، اما اکنون آنها خواهند بود شما مسئول افزایش نخواهید بود. در تورم و قیمت کالاها.
وی با بیان اینکه اگر حقوق منطقه ای در مناطق محروم و محروم سه تا 10 درصد کمتر از شهرهای بزرگی مانند شیراز باشد، گفت: به دلیل اینکه هزینه اجاره مسکن کمتر است، مهاجرت اجباری بدون اطلاع و برنامه ریزی صورت می گیرد. استان های مرکزی و بزرگ و حتی به سایر کشورها. ما مثل عراق می شویم، گفت: چون در مهاجرت به این کشورها فقط میزان درآمد در نظر گرفته می شود و محاسبات دیگر مانند غذا، مکان و دوری از خانواده در نظر گرفته نمی شود و متأسفانه فاقد امکان و توانایی هستیم. برای فرهنگ سازی برای جلوگیری از مهاجرت، جامعه کارآمدی نداریم.
ابویی با تاکید بر اینکه مهاجرت نیروی کار در زمینه اشتغال مشکلات و چالش هایی را به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: کارگران در مشاغل و جاهایی که حقوق کمتر است به کار گرفته نمی شوند به همین دلیل چندین سال است که گروه هایی مانند وزارت امنیت، اقتصاد و … پیشنهاد مزیت دستمزد منطقه به منطقه بدون انجام تحقیقات میدانی دقیق و مناسب.
دبیر کانون عالی انجمن های صنفی کشور با تاکید بر عدم استقبال نیروی کار برای کار در کارگاه ها گفت: در حال حاضر به جز در روستاها تفاوت چندانی در هزینه های کارگری نداریم. مناطق یا افرادی که دیگر نیازی به پرداخت اجاره ندارند. و وام نخواهند داشت که این نیز به دلیل نبود کارگاه و شغل در این مناطق است. به عنوان مثال با بررسی بسیاری از شهرها متوجه شدیم که برنج ایرانی در بسیاری از شهرها مانند شمال، مازندران، تهران و مشهد پنج درصد اختلاف قیمت دارند و این تفاوت قیمت وجود ندارد.
برجسته می شود: مشکل اصلی و اساسی پایین بودن میزان حقوق است، بنابراین با وجود کار و کارگاه، استقبال از نیروی کار بسیار کم است که باعث کار و کارگاه شده، اما کار برای کار نیست. از آنجایی که حقوق مهمترین موضوع انگیزشی کارگران است و اگر میزان آن قابل توجه نباشد، نیروی کار حاضر به همکاری نخواهد بود، اکنون اگر اساس و چشم انداز طرح حقوق منطقه ای اینگونه باشد، در آن با مشکل مواجه خواهیم شد. پیاده سازی.
دبیر کانون عالی اصناف مرکزی کشور درباره حقوق منطقه ای گفت: در این طرح باید حداقل دستمزد کل کشور تعیین شود و بعد اگر قرار است فردی در کلانشهر، استان یا منطقه ای زندگی کند. مثل چهار استان اعلام می شود که دولت برنامه دارد و قدرت ندارد یا به دنبال جذب نیرو است، برای کار؛ علاوه بر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار، 10 درصد اضافه به کارگران پرداخت می شود، چیزی که متاسفانه موافقان دستمزد منطقه ای به دنبال آن نیستند.
ابوی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به کاهش جمعیت و بازار کار این تصمیمات جز مشکلاتی به همراه ندارد و به فرموده مقام معظم رهبری باید مراقب جریان نفوذها باشیم، اکنون که مردم و کارگران نیازمند تشویق در آن هستند. در آستانه انتخابات طرح اضافه شدن سابقه کاری پیشنهاد می شود که نه منطقی است و نه عقلانی که مشکلات دیگری را به همراه خواهد داشت.
دبیر کنفدراسیون عالی اتحادیه های کارگری کشور تاکید می کند: دستمزد منطقه ای یا دستمزد توافقی چیزی جز ناامیدی و خستگی نیروی کار، ایجاد مشکل در صنعت و تولید کشور و مهاجرت کارگران حاصلی نخواهد داشت. نیروی کار و مواجهه آنها با چالش های زیادی است، بنابراین شورای عالی کار باید به دنبال میزان حقوقی باشد که برای کارگران در نظر گرفته شود تا علاوه بر امرار معاش، معیشت این قشر از جامعه نیز برقرار شود. .