به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، جهانبخش سنجابی شیرازی امروز در سومین جلسه شورای همکاری های سیاسی ایران و عراق اظهار داشت: بودجه سالانه کشور عراق برای سال 2023 به ارزش 150 میلیارد دلار تصویب شد که این رقم افزایش یافته است. 65 درصد در بخش پروژه های عمرانی و گفته می شود تا سال 2025 تقریباً همین بودجه برای عراق در نظر گرفته شده است.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق تصریح کرد: درآمدهای نفتی عراق در چند ماه از مرز 11 میلیارد دلار عبور می کند و به همین دلیل همه این موارد و قانون سرمایه گذاری نسبتاً مترقی عراق فرصت های تجاری و سرمایه گذاری مشترک خوبی را برای ما فراهم می کند.
وی با بیان اینکه در سال های 1390 تا 1393 رشد زیادی در صادرات خدمات فنی و مهندسی داشتیم، گفت: اگر از تجربیات آن دوره استفاده کنیم و در تجارت با عراق نیز خود را به روز کنیم، می توانیم بخشی از ساخت و ساز را تبدیل کنیم. بودجه به عراق در کار برای شرکت های ایرانی.
سنجابی شیرازی به برخی چالشهای تجارت با عراق اشاره کرد و گفت: بر اساس سیاستهای فدرال رزرو آمریکا، تجار عراقی نمیتوانند از ارز رسمی برای مبادلات تجاری با ایران، روسیه و سوریه استفاده کنند و این موضوع از سال گذشته برقرار شده است. یعنی نمی توانند از ارز آزاد استفاده کنند، باید از صادرات نفت در تجارت با ایران استفاده کنند و از ارز آزاد استفاده کنند. در برخی موارد تفاوت نرخ تبدیل این دو ارز بین 8 تا 20 درصد است.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق تصریح کرد: همچنین چندین بانک که در چارچوب تحریم های آمریکا عمل نکرده اند از سهمیه تخصیص ارز خارج شده اند و به همین دلیل بانک مرکزی عراق توزیع ارز را محدود کرده است. بازار عراق از 200 میلیون دلار به 50 میلیون دلار رسید.
وی بیان کرد: از ژانویه 2024 بانک مرکزی عراق تصویب کرد که واحد پول این کشور یعنی دینار برای معاملات داخلی استفاده شود و از ارز استفاده نشود که این امر باعث ایجاد مشکل برای تجار ما در عراق می شود.
سنجابی شیرازی گفت: برای حفظ تجارت با عراق باید چاره ای برای حذف ارز دو نوع در عراق اندیشید و این مشکل را حل کنیم که تجار آن هنگام تجارت با ما باید از ارز بازار آزاد استفاده کنند.
وی بیان کرد: همچنین باید از فرصت های ناشی از افزایش درآمدهای نفتی و رشد بودجه عراق استفاده کنیم تا زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی خود را فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سرعت صادرات ما به عراق به صورت تصاعدی است در حالی که عراقی ها جایگزینی برای محصولات وارداتی ما به این کشور پیدا نکرده اند بنابراین اگر به چالش ها رسیدگی نکنیم ممکن است این بازار مهم صادراتی را از دست بدهیم.
انتهای پیام